Sivu 1/1

viljelysopimukset

Lukematon viestiLähetetty: 02 Helmi 2016, 15:47
Kirjoittaja masto
Moniko täällä tekee viljelysopimuksia? Viljat tuntuisi saavan kaupaksi ilman sopimustakin kun Naantali on lähellä. Meillä on vuosikymmeniä harjoitettu sopimusviljelyä Raisioon, mutta nyt ajattelin etten tee yhtään sopimusta. Raisio ei tarjoa enää juurikaan minkäänlaista kannustinta sopimuksen tekemiseen, rehutkin saa menemään Hankkijalle parempaan hintaan ilman sopimusta.

Re: viljelysopimukset

Lukematon viestiLähetetty: 03 Helmi 2016, 09:53
Kirjoittaja Don Essex
Ennen tein kaikesta sopimuksen. Nyt luomuun siirryttyä tuli selviteltyä sopimusasioita tarkemmin. Nyt teen viljelysopimuksen, jos hinta on samalla kiinnitettävissä ja omasta mielestäni sopiva. Tietysti pitää varoa toimitussopimuksia, joissa sitoudutaan toimittamaan tiettyä laatua tietty määrä, vaikkei riittävää laatua pellolta saisikaan. Näitäkin näköjään välillä viljelysopimuksiksi kutsutaan.

Re: viljelysopimukset

Lukematon viestiLähetetty: 03 Helmi 2016, 20:23
Kirjoittaja Luttisaari
Ohrat menee Koskenkorvalle sopimuksen mukaan, tutulle maitotilalle menee sekuria tuoreena murskattavaksi ja vähät kaurat menee kauppaan ilman sopimusta.

Re: viljelysopimukset

Lukematon viestiLähetetty: 04 Helmi 2016, 19:12
Kirjoittaja TM 135
En tee sopimuksia, on sitten vapaat kädet valita ostaja markkinatilanteen mukaan, ja viljan laatukin vaikuttaa asiaan.
Tietysti jos hintaa haluaa kiinnittää, niin sitten sopimus. Siitäkin on iloa vain jos hinnat valuvat alaspäin.

Re: viljelysopimukset

Lukematon viestiLähetetty: 07 Helmi 2016, 22:31
Kirjoittaja kylmis
masto kirjoitti:Moniko täällä tekee viljelysopimuksia? Viljat tuntuisi saavan kaupaksi ilman sopimustakin kun Naantali on lähellä. Meillä on vuosikymmeniä harjoitettu sopimusviljelyä Raisioon, mutta nyt ajattelin etten tee yhtään sopimusta. Raisio ei tarjoa enää juurikaan minkäänlaista kannustinta sopimuksen tekemiseen, rehutkin saa menemään Hankkijalle parempaan hintaan ilman sopimusta.

Sama tilanne. Ennen oli kaikki Raision sopimuksilla, nyt ei ole enää mitään sovittuna mihinkään suuntaan.