Sivu 1/1

Kuormain nostolaitteessa

Lukematon viestiLähetetty: 28 Touko 2006, 23:21
Kirjoittaja HL
Olen siirtäny mettäkuormainen (Hakki 3310H) nostolaitteeseen ja huomasin että siinä kuormaajassa on kaksi ylimääräistä kiinnikettä, korvaketta.

Kokeilin hieman kuormaajaa ja kun vei kuormaajan sivuun noin 90 astetta traktorista niin toinen tukijalka nousi ylös noin 20cm, ihan niinkuin nostovarsi olisi päässyt nousemaan. Tämä toistuu kun vie kuormaimen toiselle sivulle niin sama nousuliike toistuu.

Elikkä tuleeko näihin ylimääräisiin kiinnikkeisiin jotkut tuet nostvarsiin että kuormaaja ei pääsisi nousemaan??

Lukematon viestiLähetetty: 29 Touko 2006, 19:18
Kirjoittaja TKH
Tälläinen "välyksenpoistosysteemi" niihin kuuluu alkujaan(ainakin vanhemmissa hakeissa),tuon ylhäältä avoimen kotelon pohja ottaa kiinni vetovarren alapintaan kun tukijaloilla nostetaan kuormaajaa ylöspäin.
http://airfoto.fujikuvat.fi/design/SYST ... putimage=1
Ei vaan kannata nostaa nostolaitteita liian ylös,voipi tykätä kyttyrää hydrayliikka ja vetovarret :wink:

Lukematon viestiLähetetty: 29 Touko 2006, 19:32
Kirjoittaja maamies
Eikö välys poistu jos pistäis nostolaitteentappeihin ketjut ja vetokoukkuun toiset päät. Sitten nostais nostolaitetta niin että ketjut kiristyis tiukalle. En tie kun en omista mitään kuormaajaa tms. :roll: Vai missä välissä sitä välystä oli

Lukematon viestiLähetetty: 29 Touko 2006, 23:22
Kirjoittaja HL
Joo eli vähän tukevampi toi nyt on ku siirsin työntövartta ylöspäin, siinä kuormaajassa on kaksi eri reikää työntövarrelle ja laitoin sen siihen ylimmäiseen reikään ja työntövarsi on nyt jyrkemmässä kulmassa.

Mutta kyllä siellä pientä klappia on vielä, ku vie kuormaimen esim vasemmalle 90 astetta traktorista niin se tavallaan keikahtaa vähän alas vasemmalle ja oikea puoli nousee hieman. Ehkä tämän kanssa pitää elää ku kuormain on vain tilapäisesti kiinni traktorissa.

On vanhojen kettutarhojen talojen purku käynnissä, traktori on Ford 5610 mk2 -88 ja kuormaimessa on itte tehdyt kahmarit kiinni. Todella tehokas purku yhdistelmä kun saa kaikki pienetkin lautapalat siirrettyä kärryn kyytiin.