Sivu 1/3

Juontokoura

Lukematon viestiLähetetty: 10 Heinä 2006, 14:38
Kirjoittaja rgsleo
Miten olette käyttäneet juontokouraa mettä ja muissakin töissä? Entä millaisia lisävarusteita ootte kehitelleet siihen?

Lukematon viestiLähetetty: 10 Heinä 2006, 16:20
Kirjoittaja Fiatagri
Paalin ajoon,Kivien siirtoon,kärrin siirtoon ja kaikkeen mitä nyt mieleen juolahtaa,Pirun monipuolinen laite :!: :!:

Lukematon viestiLähetetty: 11 Heinä 2006, 09:54
Kirjoittaja rgsleo
Onko kukaa ympänny juontokouraan sähkö-hydrauli- tai mekaanista vinssiä?

Lukematon viestiLähetetty: 11 Heinä 2006, 13:31
Kirjoittaja Valmetti mies
....................

Lukematon viestiLähetetty: 11 Heinä 2006, 18:24
Kirjoittaja rgsleo
Itellä on rankakärryn aisan päällä lenkki ( leveä u ylösalaisin) hitsattuna. kouran leuat kun puristaa tämän lenkin lävitse ja kohottaa aisan ilmaan. Jos kourassa on sivuttaiskääntö, niin sinulla on metsäkärry "häntäohjauksella"! Ja nytkä...!

juontokourasta

Lukematon viestiLähetetty: 22 Elo 2006, 18:45
Kirjoittaja jvak
Moron olen ympännyt omaan juontokouraani etukuormaajan sovitteet, nimittäin kun mulla on metsäpalsta parinkymmenen kilometrin päässä ja usein tarvitsen myös peräkärrin mukaan niin menee juontokoura sekä kärri samalla ajolla ja voihan sillä siellä edessä nostellakkin jotain muttei tukkeja tuppaa tulemaan liiaksi ulos joten nostovoima kärsii.t.valmet 455

Lukematon viestiLähetetty: 14 Marras 2007, 12:27
Kirjoittaja Jussi
Joku juontokoura täytyisi hommata. Mitä kannattaa ottaa huomioon? Sivuttaiskääntö ilmeisesti hyvä ominaisuus, mutta onko jotain muuta huomioitavaa? Kokemuksia eri merkeistä?

Lukematon viestiLähetetty: 14 Marras 2007, 21:43
Kirjoittaja 6350
Sivuttaiskääntö melko ehdoton, jos meinaa rankaa ahtaammilta ajourilta saada. Muuten piiskaa kurveissa/kallistuksissa pysty puiden kupeita. Itse pihtien malli? Ainakin tuo 2+1(Japa+Patu) herkästi haukkaa turvetta mukaan. Vinssi? Varmasti sekin tarpeellinen, mikäli paljon erilaista ajoa.

Patun koura ollu viitisentoista vuotta käytössä ja sillä ajettu paljon. Rankaa ja pyöröpaaleja ennen ek-aikaa. Käännöltä parsittu, muuten yllättävän hyvin kestänyt..

http://www.temtuote.com Tuossa ainakin järeän näköisiä ja edullisia vehkeitä. Vinssillinenkin löytyy..

Lukematon viestiLähetetty: 14 Marras 2007, 22:24
Kirjoittaja aksu
Meillä agrimarketin myymä sami koura ollut 1v käytössä. Ei pahan kallis ja hyvä on ollut.

2+1 pihdit suoristaa puut paremmin kourassa ku tollanen 2 pihtinen. Lyhyitä puita 2+1 pihtinen tukee myös paremmin ku 2 pihtinen.

Ei se maata kauho ellei sitä maahan laita. Eli en ainakaan oo itte saanu maata mukaan puihin.

Sivuttaiskääntö ehdottomasti. Ei sillä tee mitään ilman sitä. Varsinkin jos ahtaita välejä ja pitkiä puita. Vinssi olis myös kätevä, ite tullu vedettyä ketjulla puita kun ei tota vinssiä oo... Hydraulinen työntövarsi tarvitaan myös.

Lukematon viestiLähetetty: 15 Marras 2007, 01:58
Kirjoittaja rgsleo
Vanhoja koneviestejä selaillessa, kuva ajalta kun juontokouran muoto oli vielä hakusessa. Siinä oli panko kouran takana, puolisen metriä. Ainakin yks sorkkasel patul huonosti tehdyst pikkuranka kasast tahto tulla harakanpesä, joskus. Tulis kolmet kohdast tuki... Lisä panko takana taitaa kuitenkin ennemmin hankaloittaa työtä?

Lukematon viestiLähetetty: 15 Marras 2007, 11:17
Kirjoittaja maatreij
Katselin juontokouria aika tarkasti ennenkuin päädyin kärry+kuormaimeen. Parhaaksi omaan käyttöön olisi juontokourista tullut Tanskalainen oliko Fransgård tai sinnepäin varustettuna vinssillä. Oli myös kalleimpien joukossa, enkä päässyt vielä sitä kokeilemaan, koska tuli "oikea" kuormaaja.

Lukematon viestiLähetetty: 16 Marras 2007, 21:00
Kirjoittaja rgsleo
Kouralla kyllä kuormaa ja purkaa kärryn ja vetää myös sitä perässä...pienempiin hankintahakkuisiin kuitenkin, enempi...

Lukematon viestiLähetetty: 17 Marras 2007, 15:39
Kirjoittaja Kujis
Ite tuli tuossa viime keväänä hommattua Kipan koura vinssillä ja ei paljo muuta voi kun kehua. Järeästi toteutettu vehe, varmasti kestää isompaaki retuutusta. Vinssi on ehdoton ainenki omilla mäkisillä mailla. Koura osakin sen verran leveä ettei rusenna puita sen pahemmin kun vanha patukaan, kunhan kasa on tehty hyvin. Vinssin 2600 kg voima riittää kyl vetämään koko tukin oksinee päivinee lähemmäs. Ainut miinus ostaessa oli vinssin koukku joka oli todella surkeasti toteutettu. Joutu tehä ite uuen että sai juonto ketjun kiinni.

Lukematon viestiLähetetty: 17 Marras 2007, 19:07
Kirjoittaja 6350
Kujis kirjoitti: Vinssin 2600 kg voima riittää kyl vetämään koko tukin oksinee päivinee lähemmäs.


Miten kestää traktori paikallaan? heilutteleeko miten jos vetää esim. jotain 1,5 m3 puuta nahkoineen? eikös sulla ollu se 565? Joskus vaan vinssin kanssa kaadettu oma 165 verkku..

Lukematon viestiLähetetty: 18 Marras 2007, 14:42
Kirjoittaja jiihaa
Kyllä vinssillä traktorin kumoon saa. Eihän voimattomalla vinssillä mitään tee. Maalaisjärjellähän se traktori pysyy pystyssä vaikka voimaa olisikin vinssissä. Kaatuuhan se traktori kuormaajan kanssaki jos ei oo asialla.