Sivu 1/1

Mekaaninen veto metsäkärryyn halvalla

Lukematon viestiLähetetty: 10 Joulu 2006, 22:16
Kirjoittaja rgsleo
Tämmösestä kirjoitin tuonne metsäosastolle, mutta taitaa kuulua tänne? Tämä oli jommassa kummassa ammattilehdessä joskus ja toteutettu sumujen saarilla. Metsäkärryissä olevaa rullavetoa oli ideoitu siten että traktorin nostolaitteissa oli jäykkä akselisto jonka rullat ottivat tr:n takapyöriin ja kardaanin kautta pyörittivät kärryn pyöriä. Ketjuja ei kai voisi käyttää, mutta vetävä kärry helpottaa... Halpa ja yksinkertainen systeemi??

Lukematon viestiLähetetty: 10 Joulu 2006, 23:35
Kirjoittaja nixu
Siis ajovoimanotto tehty niillä lisäpyörillä? Lie helpompaa siirtyä kalustoon jossa on ajovoimanotto.

Mutta rullavedon tekeminen telikärryyn kuorma-auton tms. perästä on jo kokeiltu ja toimivaksikin todettu keksintö. Telinkeinut laakeroidaan vetävän akselin banjojen ympärille. Teliväliä muuttamalla saadaan pyörät rulliin kiinni ja irti rullista.

Lukematon viestiLähetetty: 11 Joulu 2006, 00:17
Kirjoittaja rgsleo
Tää traktorin puoleinen "perä" vois olla sisäkkäisil putkil nostvarsien paikal kii. Ja sitä koko perää , niitä rullia, vois vedättää hydraulisylinteril traktori takarenkaisii, jolloin veto on päällä. Olen ymmärtänny että mekaanisessa vedossa vaikeinta on saada välitys kohdalleen? Tässä se on aina, joka vaihteella.

Lukematon viestiLähetetty: 11 Joulu 2006, 22:48
Kirjoittaja kyntäjä
Eli hanki nyykkäri tai vallu.Ajovoimanotto vakiona(osassa malleissa ainakin)
Samanlai sinä joudut sen vedon laskemaan tuollekkin hässäkälle.
Ja jos traktorin renkaiden koko vaihtuu niin sama ruljanssi kun ajovoimanotossakin. onhan se kauheen nälönenkin hässäkkä ja kääntö ympytä kasvaa kun akseli ottaa esim.puukuormaimeen kiinni

Lukematon viestiLähetetty: 13 Joulu 2006, 17:48
Kirjoittaja Fiatagri
Kuulostaa tommonen "apupyörä" viritelmä jotenki epävarmalta,helpoin tapa on just vaihtaa se traktori,tai sovittaa tietylle vaihteelle veto,tai automaattiloota... :roll:

Lukematon viestiLähetetty: 13 Joulu 2006, 21:53
Kirjoittaja rgsleo
Joo, enenpi provokaatiota tää... Mutta nykyisillä hankintakaupoilla ei kaupan mehuveto kärryn hintaa ei juuri kuoleteta...