Sivu 1/3

Metsurin varusteet

Lukematon viestiLähetetty: 26 Marras 2007, 22:34
Kirjoittaja Valmettimies
Niin millasia varusteita muilla on, mulla on viiltosuoja saappaat ja puolihaalarit metsurin kypärä, radiokuulosuojaimet siihen tulossa ja takki ilman viiltosuojaa mutta kuitenki tarkotukseen tehty.

Jonkillainen varustevyö pitäs viä hommata johon sais ainaki sakset ja mitan. Riittääkö ne? Pitäskö olla viä koukku? Entä muuta?

Niin ja sitte monitoimikone Jonsered ja Stihl

Lukematon viestiLähetetty: 26 Marras 2007, 22:48
Kirjoittaja jiihaa
Mulla samantapainen varustus eli metsurinsaappaat nastoilla, viiltosuojatut housut, viiltosuojaamaton työtakki ( jonsered ), kypärä ja viiltosuojattomat hanskat

Vyötäröllä leveä vyö jossa oikealla pinotavarasakset, vasemmalla koukku ja linkkari kotelossa ja takana 15m mitta.

Tuosta koukusta, että sen tarvitteminen varmaan makuasia. Mä tartten kun sillä nätty nostella, käännellä karsiessa ja lisäksi siinä mitta jolla vois mitata kuitupuun paksuutta.

Lukematon viestiLähetetty: 26 Marras 2007, 23:05
Kirjoittaja aksu
Näkyy tuol olevan ihan samanlainen keskustelu. Kun samaa asiaa pohtisin, et millaista varustevyöytä tarttis pitää mukana.

http://www.murtola.com/forum/viewtopic. ... =varusteet

Lukematon viestiLähetetty: 26 Marras 2007, 23:09
Kirjoittaja Valmettimies
Joo tiedän, että on aiheesta jo keskusteltukin, mutta laitoin äänesyksen enne vyön hankinta päätöstä.

Lukematon viestiLähetetty: 27 Marras 2007, 00:09
Kirjoittaja aksu
Valmettimies kirjoitti:Joo tiedän, että on aiheesta jo keskusteltukin, mutta laitoin äänesyksen enne vyön hankinta päätöstä.


:oops: Olis tarvinnu lukee tarkemmin. Millasta vyötä oot meinannu? Tälle talvelle tarttis kanssa hommata nostokoukku ja kunnollinen vyö.

Lukematon viestiLähetetty: 27 Marras 2007, 19:33
Kirjoittaja Auts
Meillä on käytössä joku vanha vyö ja sitten ihan oikea metsurin vyö.

Molemmissa vain saksille kotelo.

Lukematon viestiLähetetty: 27 Marras 2007, 20:18
Kirjoittaja Valmettimies
aksu kirjoitti:
Valmettimies kirjoitti:Joo tiedän, että on aiheesta jo keskusteltukin, mutta laitoin äänesyksen enne vyön hankinta päätöstä.


:oops: Olis tarvinnu lukee tarkemmin. Millasta vyötä oot meinannu? Tälle talvelle tarttis kanssa hommata nostokoukku ja kunnollinen vyö.


Niin sitä mä täs mietin sitä leveetä oon vähä ajatellu ja toi äänestys kyllä antais tukee ajatukselle. Ainaki sakset ja mitta siihen.

Lukematon viestiLähetetty: 27 Marras 2007, 21:01
Kirjoittaja Sepe
Leveävyö siinä kotelot koukuille sekä lenkki mitalle. Saksia ei tule käytettyä kun on koukkujen käytön oppinut.

Lukematon viestiLähetetty: 27 Marras 2007, 22:07
Kirjoittaja rgsleo
Mulla kuitua nostellessa ol toisessa kädessä sakset, toisessa koukku. Kahdella koukulla, "vastaote" tietysti, oli epävarmempaa, pyörhteli, jäiset propsit... Mitta roikku vyöhön pujotettavas muovilämiskäs, suojas vähä selkää mitan teräviltä kulmilta. Nii itse vyö on metsurin vyö, vanhempi ehkä reilu 5cm leveä, pikakiinnitys.

Lukematon viestiLähetetty: 28 Marras 2007, 00:38
Kirjoittaja claas58
Turvasaappat, turvahousut, kypärä ja takki ilman suojaa. Lisäksi varustevyö jossa sakset ja mittanauha sekä pieni tasku ensiaputarvilkkeille. Elikkäs oikea metsurivyö.
Ennen käytin koukkua kunnes pari vuotta sitten hukkasin koukun metsässä. Sen jälkeen olen pärjäillyt ilman.

Lukematon viestiLähetetty: 28 Marras 2007, 10:39
Kirjoittaja kuulapää
Husqvarnan leveä varustevyö, kaksilla koteloilla ja sillä mitan muovihärpäkkeellä. Tukee ja hieman lämmittää mukavasti selkää. Jos tarvista siirtää rankoja pitemmästi on sakset siihen paremmat mitä koukut. Koukut paremmat jos pelkällä nykäisyllä saa kauimmat rangat kuormaimen ulottumalle, kuten pitäisin käytännössä olla.

Lukematon viestiLähetetty: 28 Marras 2007, 20:08
Kirjoittaja Hervast
Jos vyön käyttö tuntuu rasittavan paikkoja, niin kannattaa kokeilla lisätä varustevyöhön "rähinäremmi" eli rinnan ja olan yli kulkeva lisävyö. Jakaa varusteiden painon hieman tasaisemmin.

Lukematon viestiLähetetty: 28 Marras 2007, 21:02
Kirjoittaja Valmettimies
Tänään kävin hommaamas yhden kotelon joka olis tarkotus laittaa ihan normi vyöhön, saapa ainaki sakset mukaan. Todennäkösesti hommaan pikkuhiljaa lisää. Ainaki koukun ja sille kotelon, sitte ehkä sen leveen vyön ja takakotelon, eli haaveis on kaikki.

Lukematon viestiLähetetty: 28 Marras 2007, 21:46
Kirjoittaja 4 x 4
Tavallinen vyö jossa saksikotelo ja mitta joskus kaatorauta. Ensiapupakkaus olis varmaan hyvä olla vyössä.

Lukematon viestiLähetetty: 29 Marras 2007, 22:05
Kirjoittaja 6350
Selkätuellinen vyö, jossa mitta sekä kotelot saksille ja koukulle. Kahdella koukulla ei ole tullu kokeiltua. Sakset vaan täytyy olla hyvin avautuvat ja irrottavat, huonoilla ja lengoilla saksilla ei saa kuin hermot menemään..