Japa-klapikone , onko kokemusta...kestääkö???

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelu metsässä käytettävistä koneista ja laitteista/sahoista.

Japa-klapikone , onko kokemusta...kestääkö???

Lukematon viestiKirjoittaja jarre55 » 19 Touko 2008, 09:47

Hei!

Olen hankkimassa klapikonetta. Japa 700 olisi noin 1500 euroa Palaxia edullisempi.

http://www.japa.fi/index.php?sivu=33898

Onko kokemuksia Japasta? Kestääkö kone siistiä käyttöä? Kiitos etukäteen vastauksistanne!!!
jarre55
Luokka: Piikkipyörätrak. 20 hv
 
Viestit: 41
Liittynyt: 27 Huhti 2005, 00:02
Paikkakunta: Länsi-Suomi

Re: Japa-klapikone , onko kokemusta...kestääkö???

Lukematon viestiKirjoittaja Jevgen » 19 Touko 2008, 11:01

Morjes!
Tuollainen Japa 700 on nyt kolmisen vuotta ollut talossa. Juurikin tuon hinnan takia siihen aikoinaan päädyttiin. Myöntää täytyy, että edullisuus kyllä joissakin ratkaisuissa näkyy. Meidän yksilössä esimerkiksi tuo pöydän tuenta on vähän suurpiirteisesti tehty ja laakerit eivät ota molemmilta puolilta samallatavoin tukikiskoihin kiinni. Varmaankin sen takia laakerit on kertaalleen jo vaihdettu. Kuljettimen hihna ei myöskään ollut kovin pitkäikäinen vaan meni vuosi sitten uusiksi. Mieltä ja kehoa lämmitti myös kun halkaisijan hydraulliletku kajahti halki ja lennätti öljyt niskaan. Paksumpia puita sahaillessa kuljettimen kapasiteetti ei riitä vaan halkaisija puskee klapit yli laidan(nämä klapit sitten jumittavat helposti kuljettimen tarketuessaan kuljettimentuentaketjuun). Näiden lisäksi on muutamia pienempiä, mutta harmittavia juttuja siellä täällä. Kuvista katsellen on tämä 700 -mallikin muuttunut tuosta meidän koneesta jonkin verran, joten voihan olla, että osa noista puutteista on jo korjattu. Kuitenkin, jos nyt uudelleen pitäisi koneen hankintaa miettiä, tulisi varmaan pohdittua asiaa vähän tarkemmin. Omalla kohdalla kyseessä on ensimmäinen varsinainen klapikone, joten silloin ei osannut kiinnittää tarpeeksi huomiota oikeisiin asioihin. Toisaalta kyllähän tuolla Japallakin töitä tekee, kun ei paremmasta tiedä ja 1500€ on jo aika paljon rahaa.

Varaosahuolto tuossa Japassa pelasi kyllä mallikkaasti kun nuo pöydän laakerit tuli postilla seuraavaksi päiväksi kotilaatikkoon (olivat jotain spesiaalityyppiä, niin ei saanut varaosaliikkeestä hyllytavarana).
Jevgen
Luokka: Piikkipyörätrak. 20 hv
 
Viestit: 20
Liittynyt: 19 Touko 2008, 10:46

Re: Japa-klapikone , onko kokemusta...kestääkö???

Lukematon viestiKirjoittaja maatreij » 19 Touko 2008, 19:26

Tuossa tulikin käytännön kokemuksia, itse olen vain verrannut muuten muihin malleihin. Japa näkyy ensinnäkin olevan "vasenkätinen" eli käytetään toiselta puolelta kuin toiset klapikoneet. Aikoinaan Japan tekijät taisivat käräjöidä toisen valmistajan kopioinnista (Hakki), mutta lienee sitten mennyt omaan malliin - liekö tuo kätisyys ollut yksi muutos? :roll:
Kyllä näissä koneissa on jonkunlaisia eroja mikä sitten näkyy hinnassa ja käytössä. Jos alvin saa vähennettyä ja saa koneen verotukseen, niin sehän on sitten vain sen 59 % todellinen netto ovh:sta, joten hintaero pienenee sitä kautta.
Jokaisella on omia hyviä ja vähemmän hyviä puolia, yhteistä näyttää olevan se, että ne on suojattu niin hyvin, että se haittaa työskentelyä! :evil:
maatreij
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 431
Liittynyt: 25 Tammi 2007, 12:05
Paikkakunta: KajaaniPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA