Sivu 1/1

Metsäkuormaajan sähköventtiilit

Lukematon viestiLähetetty: 15 Elo 2008, 13:50
Kirjoittaja andypoge
Harkinnassa ovat metsäkuormaajan jatkeen ja kouran pyörityksen sähköiset ON/OFF-venttiilit (napeilla 2-vipuhallinnan vipujen päissä). Onko näistä oikeasti hyötyä? Liikkeet pakostakin taitavat vähän töksähdellä, jos hydrauliikan tuotto reilu?

Re: Metsäkuormaajan sähköventtiilit

Lukematon viestiLähetetty: 15 Elo 2008, 21:34
Kirjoittaja sirkussonni
Mahdollisesti tarkoitat kuitenkin kouran puristusta ja jatketta, kuten yleisemmin on käytössä.
Huonoa on ainakin se, että esim. kouraa on hankala saada vain hieman auki tai kiinni, eli sellainen varovainen puristus tai hidas päästö ei sitten onnistu! Monesti olis hyvä, jos esim. sen viimeisen tukin sais sillain valutettua kouran välistä siihen kuorman päälle varovasti, mutkun ei kun se putoo ja laukee sitten koko kukku kuormasta taas kärryn viereen. Saman voisin kuvitella myös siihen pyöritykseen jos sen siihen laitat.Varmaankaan ei saa nippua helposti käännettyä kohdalleen.Jatkeella nyt ei ole niin väliä.

Re: Metsäkuormaajan sähköventtiilit

Lukematon viestiLähetetty: 15 Elo 2008, 22:30
Kirjoittaja oppipoika
kyllä ne vähän töksähtelee mutta kyllä niillä pystyy yhtälailla tarkasti aukaiseen kouraa tai tms. stroboventiili olis tietysti paras ja tarkin. Eikä loppujen lopuksi ees hirveästi kalliimpi.

Re: Metsäkuormaajan sähköventtiilit

Lukematon viestiLähetetty: 16 Elo 2008, 00:02
Kirjoittaja andypoge
Sitten olisi ehkä mahdollista laittaa kuristimet ko. venttiilien eteen liikettä hidastamaan?

Re: Metsäkuormaajan sähköventtiilit

Lukematon viestiLähetetty: 16 Elo 2008, 10:20
Kirjoittaja oppipoika
andypoge kirjoitti:Sitten olisi ehkä mahdollista laittaa kuristimet ko. venttiilien eteen liikettä hidastamaan?Sit taas liikkeet hidastuisivat, töksähdykset olis vaan hitaampia. Ainakin omassa nosturissa sähköventtiilit pelaa ihan hyvin sillä oljymäärällä mikä lohkosta menee läpi, 50 litraa/minuutti. Tosin kun työkseen ajaa motoa/ajokonetta niin on tuo maatilanosturi hidas ja hankala..

Re: Metsäkuormaajan sähköventtiilit

Lukematon viestiLähetetty: 07 Tammi 2009, 20:04
Kirjoittaja andypoge
No niin sähkönapit keppien päihin tuli sitten tilattua. Muutaman kuormauskerran kokemuksella töksähtelyä on jonkin verran. Hieman häiritsee puomin jatkeen käyttö silloin kun kourassa on tavaraa ja kärry melko tyhjä. Tärräyttää koko yhdistelmää melkoisesti varsinkin ulosliikkettä pysäyttäessä. Kouran käyttö ei nyt niin häiritse, paitsi joissakin "varovasti tiputellen" -tilanteissa, kuten sirkussonni edellä kirjoitti. Hiukan töksähtelyä pystyy rajoittamaan sillä, että avaa ennen napin irroittamista vähän jotain toista venttiiliä - ehkä sen vipustelun saa yhden talven jälkeen jo selkärankaan.