Sivu 1/1

Raivaussahaan kantokäsittelylaitetta...

Lukematon viestiLähetetty: 30 Joulu 2008, 13:20
Kirjoittaja Sanford
Onkos millasia patentteja kellään käytössä? Alkas kohta sydäntalven aikaan olla vapaata rakenteluaikaa niin vinkkejä otetaan vastaan.

Raivaussahaan kantokäsittelylaitetta...

Lukematon viestiLähetetty: 30 Joulu 2008, 17:09
Kirjoittaja oppipoika
mihinkähän raivaussahassa tarvitaan kantokäsittelylaitetta? Urean levittämiseen? Onkohan koko touhusta mitään hyötyä, kukaan ei ole tutkinut asiaa ja pidemmän ajan kokomuksia ole. Vasta n. 15v käytetty(työnantaja oli ensimmäinen kenen koneeseen laitettiin ja kehitetltiin ko. vehkeitä) ja kukaan ei ole pystynyt todistamaan että siitä olis jotain hyötyä.

Re: Raivaussahaan kantokäsittelylaitetta...

Lukematon viestiLähetetty: 31 Joulu 2008, 10:37
Kirjoittaja aurauskeppi
Kouluaikoina voitin metsäopiskelijoiden sm-moottorisahakilpailuissa rajamäellä jonkunlaisen kantokäsittelylaitteen. En muista merkkiä, taisi olla sen rajamäen metsäoppilaitoksen jonkun opettajan tms kehittelemä laite.
Siinä oli säiliö, maalipensseli, letku ja kassillinen erilaista pikkuosaa. Säiliö kiinnitettiin sahan varteen ylös ja pensseli terän viereen. letkussa oli kuristin jota säätelemällä aineen virtaus saatettiin sopivaksi ja puun katkaisun jälkeen sudilla sutaistiin kantoon soosia. Tuli kyllä laitetta kokeiltua ja oli ihan toimiva mutta tekee itse perkaustyöstä tosi hidasta ja se kaikkinainen pelaaminen sen laitteen kanssa..
Toista kokeilua ei koskaan tullut ja vekotin on kadonnut vekottimien taivaaseen vuosien varrella.

Re: Raivaussahaan kantokäsittelylaitetta...

Lukematon viestiLähetetty: 31 Joulu 2008, 18:28
Kirjoittaja ilu
Niin, tarkoitetaanko tässä kantokäsittelyä lahoa vastaan vai esim. roundupin levittämistä ettei kanto veso. Tietääkseni noita roundupin levittämiseen tarkoitettuja laitteita on ainakin joskus ollut ihan myynnissäkin, mutta ei taida olla enää kovin suosittua puuhaa, niin voi olla hankala löytää..

Re: Raivaussahaan kantokäsittelylaitetta...

Lukematon viestiLähetetty: 31 Joulu 2008, 19:57
Kirjoittaja Sanford
Sorry! Tuli vähän huonosti esitettyä asia. Eli just meinasin roundupin laittoon laitetta. Eikä tietenkään mihinkään taimikonhoitoon mutta johki päätehakkuuleimikon ennakkoraivaukseen, helppoon pellonpiennarpuskaan jne. Voihan se olla ihan idiootti ajatus mut kaikkee kun tulee ajateltua ja jossain muistin syövereissä olikin tuosta et jossain ollu joskus myynnissä.