Farmi Forest HK 4571 metsäkuormain

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelu metsässä käytettävistä koneista ja laitteista/sahoista.

Farmi Forest HK 4571 metsäkuormain

Lukematon viestiKirjoittaja pellepeloton » 13 Helmi 2009, 03:39

Tekeekö kyseisellä kamppeella mitään? Iisalmessa vissiin tehdään? Ainakin primerot näyttivät huonolta... saumat miten sattuu jne.. ilmeisesti virossa tehty sukua palmsille? Miten jatkeen nopeus kun ei ole ketjulla ainoastaan yksi jatke sylinterillä... mutta kuusikulmaista putkea joten kestää vääntöä? Tulisi sekalaiseen pöllin ajoon ja tulevaisuutta ajatellen kiinnostaisi että onko hyvä keräävällä energiapuukouralla? Vai kannattaisiko ottaa HK4581? Pöydäksi Parker iqan varmaan paras?
pellepeloton
Luokka: Polkutraktori
 
Viestit: 2
Liittynyt: 12 Helmi 2009, 04:15

Re: Farmi Forest HK 4571 metsäkuormain

Lukematon viestiKirjoittaja Hervast » 14 Helmi 2009, 21:09

No äkkiseltään vaikea keksiä mikä siinä Farmissa mättäisi. Uskoisin että nämä kotimaiset kuormaimet on kaikki kestävyyden suhteen suunnilleen samalla tasolla, eli pitäisi kestää "normaalissa" maatalouskäytössä. Hakista, Keslasta ja Kronoksestakaan ei ole suurempaa pahaa kuulunut. Toki myös Cranabiin kannattaa tutustua jos on hankkimassa kuormainta yli 40 knm luokassa, ainakin päällepäin asiallisen oloisia.

Virolaisissa ym. ulkolaisissa minua arveluttaa huonon työnjäljen lisäksi enemmänkin mahdolliset huonot materiaalit. Mistä sen tietää mistä aineesta esim. käännön hammaspyörät on tehty. Yleensä kun poikivat vasta vuosien käytön jälkeen ja varaosien saantikin voi silloin olla kehnompaa. Myös hydraulisylinterien tiivisteiden laatua on huono nähädä päällepäin.

Ittellä pieni Hakin kuormain 6400 (3266 nykymerkinnällä) ja se on toiminut yllättävän luotettavasti. Yli 10 vuotta sillä on ajettu keskimäärin jokunen sata mottia vuosittain ja suurimmat viat on olleet kouran tapeissa ja letkuliittimissä. Suojaukset syntyjään hieman huonot, mutta kuormaimen perustekniikka on osoittautunut kestäväksi.

Parker varmaan paras vaihtoehto hallintaan ja tuskin lienee paljoa kalliimpi kuin danfossikaan. Toki riippuu millä varusteilla ottaa sähköpöydän. Ja se hyvä puoli noissa kalliimman pään lohkoissa on että ne pystyy aina päivittämään jos esim hydraulipumpun vaihtaa kuormantuntevaksi. Parkerilla myös sirot ja hyvän tuntuiset minivivut ohjaukseen, traktorikäyttöön varmaan oikein sopivat.

Ketjujatke aika harvinainen jos kuormain ei ole isompaa mallia, esim. Kronoksessa vasta mallista 5010 alkaen toinen jatke on ketjutoiminen.
Avatar
Hervast
Luokka: >500hv
 
Viestit: 671
Liittynyt: 01 Touko 2005, 16:45

Re: Farmi Forest HK 4571 metsäkuormain

Lukematon viestiKirjoittaja 6350 » 15 Helmi 2009, 12:49

Ehkä kannattaisi tuo 4581 hankkia, sitä viimeistä metriä saattaa tulla sitten joskus ikävä.. Itsellä on vastaavan kokoluokan Nokka 4469. Voimaa on ollu ihan riittävästi, mutta senkin kustannuksella kaipailee välillä pidempää puomia.

Merkkivaihtoehtoja tosiaan on ja kannattaakin varmaan pistää tarjouskilpailua pystyyn.

Noista virolaisista ehkä myös Joutsa voisi olla vaihtoehtona, tosin niistä kokemukset hieman ristiriitaisia. Toiset mättäneet paljonkin ja kehuneet, toisilla taas paljon ongelmia.
Avatar
6350
Luokka: yli 200 hv
 
Viestit: 249
Liittynyt: 10 Elo 2007, 12:39
Paikkakunta: virolahti

Re: Farmi Forest HK 4571 metsäkuormain

Lukematon viestiKirjoittaja retku » 15 Helmi 2009, 23:55

farmi on laatu kuormain. jostain syystä suht harvinainen suomessa, mutta yleinen esim. saksassa.

parkeria siihen ei vissiin saa? heillä ei siitä ole kokemuksia. ihme homma...

parker on huomattavasti danfossia kalliimpi.
retku
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 486
Liittynyt: 27 Touko 2008, 20:10

Re: Farmi Forest HK 4571 metsäkuormain

Lukematon viestiKirjoittaja pellepeloton » 16 Helmi 2009, 17:54

retku kirjoitti:farmi on laatu kuormain. jostain syystä suht harvinainen suomessa, mutta yleinen esim. saksassa.

parkeria siihen ei vissiin saa? heillä ei siitä ole kokemuksia. ihme homma...

parker on huomattavasti danfossia kalliimpi.


Se kanssa ihmetyttänyt kun ei ole paljon noita liikkeellä vaikka ei huonoa kuullukkaan :?: Ilmeisesti agritekki ei ole paras mahdollinen myyjä metsä puolella. Järeen näköisiä ainakin päällepäin ja rautaa käytetty oikeissa kohdissa...

Miten toi dandfossi eroaa tosta parkerin iqanista?? Miten ton danfossin pystykahvassa käytetään kouraa ja jatketta kun ei ole nappeja näkyvillä :?: Onko säädöt kahvan pohjassa ja miten käytännössä säätö onnistuu? Ilmeisesti ei pysty vertaamaan lähellekään samoina kun toinen väylä ohjattu? Mutta vara osat saman hintaisia eli kalliita? Saako danfossia millään säädettyä mieleiseksi, mutta huolto itse vissiin onnistuu, miten on parkerin laita? Parkerin kepit ainakin hyvät käyttää ja ohjelmoida ja myös hinta :evil:
pellepeloton
Luokka: Polkutraktori
 
Viestit: 2
Liittynyt: 12 Helmi 2009, 04:15

Re: Farmi Forest HK 4571 metsäkuormain

Lukematon viestiKirjoittaja Hervast » 18 Helmi 2009, 22:14

Ihan tarkkaa hintatasoa noista sähköprujuista ei ole, tuo Danfossin ja Parkerin sähköohjausten hinnanero tuli vaan esille jossain keskusteluissa kun visioitiin sähköohjausta metsäkuormaimeen ja ek:n hallintaan.

Parkerin iquanissa ratkaisee aika paljon se varustelu, ottaako esim. näytöllä olevan "aivolaatikon" josta saa itse ohjelmoitua hydrauliikan käyttöä vaiko perussetin jonka ohjelmointi tapahtuu läppärin kautta. Noista on kai vielä myös tullut uusia versioita joissa hinnat on hieman muuttuneet.

Kai Farminkin saa vaikka ilman hydrauliikkapöytää ja laittaa siihen vaikka sen sähköohjauksen jota lehdissä taannoin mainostettiin. Olikohan se Rotecin tekoja ? Toki kaikkein paras tilanne olisi jos ohjaus rakennettaisiin ja testattaisiin jo tehtalla jolloin takuuasiat olisivat paremmin hoidossa. Tällöin kai Farmin tapauksessa Danfoss olisi se valinta ?
Avatar
Hervast
Luokka: >500hv
 
Viestit: 671
Liittynyt: 01 Touko 2005, 16:45

Re: Farmi Forest HK 4571 metsäkuormain

Lukematon viestiKirjoittaja retku » 21 Helmi 2009, 23:17

iqan on juuri se paras ohjaus vaihtoehto. pöydän merkkihän on parker, halvempi ohjaus on tok2.

pöytiä on 2 pää tyyppiä p70 ja l90. p70 on alunperin kehitetty kiinteätuottoiselle pumpulle. pöytää saa myös säätyvälle pumpulle, toteutus on hieman töksähtelevä. käyttö ei ole hirveän sujuvaa. pöydän maksimi karakohtainen virtaus on 70l. tätä pöytää käytetään monissa järeissä maatila kuormamissa (kesla 304,305,ym) virtaus jää mun mielestä alamittaseksi 305t:ssä, mutta moni ajaa niinkin...

l90 on painekompensoitu (joka kara tunnistaa erikseen käskyt) on pehmeä toiminen ja nopea karakohtainen virtaus 90l ja yli. riittää kronos 6020,loglift 71++.

cranabin fc53:ssa on painekompensoitu p70cp. muissa nostureissa ei oo tätä pöytää. on l90:n pikkuveli. eli täysin painekompensoitu ls pöytä. pehmeä toimen pöytä. 70l per kara, max läpivirtaus 100l, cranabi liikkuu ripeesti, pystyy hyödyntämään rexin 71cc pumpun aika hyvin.
------

1 danfossi on ollut. oli äksy ja omasta mielestä epätarkka. parkeri on hyvä käyttää ja säädöt monipuoliset. ihan sama kun vertaisi mekaanista suunnanvaihtajaa hydrauliseen.

molemmissa pöydissä on ollut ongelmia, osat on kalliita.mutta takasin danfossiin en vaihtais. pienmpimuotoisessa käytössä danfossi menee täysin, moni täyspäiväinen urakoitsijakin ajaa danfossilla ja tykkää.

jostain ihme syystä esim. saksalaisilla urakoitsijoilla danfossin pöydät. esim. hakkuriyhdistelmässä 936 fendt, 581 jenzin hakkuri loglift 71:llä ja danfossin pöytä...
Viimeksi muokannut retku päivämäärä 22 Helmi 2009, 15:15, muokattu yhteensä 1 kerran
retku
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 486
Liittynyt: 27 Touko 2008, 20:10

Re: Farmi Forest HK 4571 metsäkuormain

Lukematon viestiKirjoittaja SPH1 » 22 Helmi 2009, 01:04

Toc 2:sta ei oikein ole mehtäkuormaimen ohjaukseen, tai no miksei mutta vaatii kaksi purkkia, koska pienemmässä Tocissa ei ole kuin 2 propolähtöä. Toki löytyy Toc 8, josta olisi periaatteessa metsäkuormaimeen. Näitähän pystyy säätelemään ruuvimeisselilläkin. Läppärillä toki parempi, näkee arvot. Toc 2 olisi suht kätsy ja halpa etukuormaimen ohjaukseen.

Retkulla on varmaan omassa kuormaimessa MDM-näyttö ja xp-boxi. Ne on noita vanhemman sukupolven tuotteita, ihan toimivia kylläkin, ei siinä mitään. Nykyisin on saatavissa myös ns. stand alone moduuleita, jotka toimivat ilman näyttöä, niissä on samat ominaisuudet ja enemmänkin kuin vanhassa. Jos ei ole tarvetta säätää ohjelmaa jatkuvasti, tuollainen ilman näyttöä oleva toimii ihan mainiosti. Läppärin kanssa arvoja voi rukata mieleisekseen. Säästyy siinä näytön hinta jos ei muuta.

Uuden sukupolven näyttöjäkin on pari erilaista, pienempi ja isompi. Niihin voi rakennalla mittarinäyttöjä yms. mitä mieleen juolahtaa.

Itse miettisin, jos olisin hommaamassa Iqania, että miten voisin hyödyntää sitä muutenkin kuin kuormaajan ohjauksessa.

Hyvä ohjaus pelastaa paljon, mutta ei sillä huonoa venttiilipöytää täysin korvata.

Iqan ei ole riippuvainen Parkerin omista pöydistä, pelaa minkä virtaohjatun kanssa tahansa.
SPH1
Luokka: Hevosaura
 
Viestit: 18
Liittynyt: 01 Maalis 2008, 23:35

Re: Farmi Forest HK 4571 metsäkuormain

Lukematon viestiKirjoittaja retku » 22 Helmi 2009, 15:24

joo. mulla on ollut tarkotuksena hyödyntää sitä iqania. l90 on hakkurissa, xp moduli myös. jos hakkurin johdot on irti, ilmoittaa iqani off tilaa. uudemman version voisi kuulemma valjastaa myös etukuormaimen käyttöön, ei ilmoita off tilaa vaikka johdot irti. mun pitäs varmaan ostaa toinen xp? oikean puolen nosturivivulla käskettäisiin esim. p70 pöytää joka asennettu traktoriin. näytöltä vaan valittis ek ajon (esim. 2 kuljettajan tietoihin ohjelmoidut liikenopeudet)
----

toinen parkeri p70 on kiinni nosturissa ja nosturi takasillassa. pöytä on 8 karanen. 2 karaa on ylimääräsenä (tukijalat) niistä voisi vetää letkut perään. sais keulapumpulta minivipu ohjatun hydrauliikan vanhaan valmettiin. :mrgreen:

etukuormain+metsäkuormain takasillassa+l90+säätyvä keulapumppu. ja kaikki iqanin kautta. etukuormaimelle vielä vaihtoventtiilit että saa hyden myös taakse. olis todella tehokas hydrauliikka ja toimintavarma. saisi tehtyä edullisemman hintaluokan traktorista mahtavasti toimivan koneen(esim. t141ht,6550,8400,ym)
retku
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 486
Liittynyt: 27 Touko 2008, 20:10

Re: Farmi Forest HK 4571 metsäkuormain

Lukematon viestiKirjoittaja maatreij » 22 Helmi 2009, 17:59

Vähän menee otsikosta ohi, mutta onko näihin maatalouskuormaajiin saatavana jarruriipuketta mistään?
Tapit riipukkeessa on Halk. 25 mm ja kävin taas tekemässä kuorman ja kyllä se taakka heilui ikävästi!
maatreij
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 431
Liittynyt: 25 Tammi 2007, 12:05
Paikkakunta: Kajaani

Re: Farmi Forest HK 4571 metsäkuormain

Lukematon viestiKirjoittaja Jari » 22 Helmi 2009, 19:36

maatreij kirjoitti:Vähän menee otsikosta ohi, mutta onko näihin maatalouskuormaajiin saatavana jarruriipuketta mistään?
Tapit riipukkeessa on Halk. 25 mm ja kävin taas tekemässä kuorman ja kyllä se taakka heilui ikävästi!


Nisulalta ainakin, tuolta http://www.nisulaforest.com/fi/tuotteet.htm#
Avatar
Jari
Luokka: >500hv
 
Viestit: 3510
Liittynyt: 05 Touko 2005, 11:05
Paikkakunta: K-Pohjanmaa

Re: Farmi Forest HK 4571 metsäkuormain

Lukematon viestiKirjoittaja Kaupoi » 22 Helmi 2009, 22:49

maatreij kirjoitti:Vähän menee otsikosta ohi, mutta onko näihin maatalouskuormaajiin saatavana jarruriipuketta mistään?
Tapit riipukkeessa on Halk. 25 mm ja kävin taas tekemässä kuorman ja kyllä se taakka heilui ikävästi!


Koneosapalvelu, Indexator, Finn-rotor...?
Avatar
Kaupoi
Luokka: >500hv
 
Viestit: 980
Liittynyt: 26 Joulu 2004, 23:48
Paikkakunta: Nivala

Re: Farmi Forest HK 4571 metsäkuormain

Lukematon viestiKirjoittaja Hervast » 22 Helmi 2009, 23:23

etukuormain+metsäkuormain takasillassa+l90+säätyvä keulapumppu. ja kaikki iqanin kautta. etukuormaimelle vielä vaihtoventtiilit että saa hyden myös taakse. olis todella tehokas hydrauliikka ja toimintavarma. saisi tehtyä edullisemman hintaluokan traktorista mahtavasti toimivan koneen(esim. t141ht,6550,8400,ym)


Mika taisikin juuri pukea sanoiksi suunnitelman mitä erään kaverini kanssa kerran visioitiin. Eli sähköohjaus kyynärnojiin ja vaihtoventtiilillä joko metsäkormaimen/takaventtiilien tai etukuormaimen ohjaus. Ittellä menee nuo käsitteet sekaisin kun en ole juuri sen syvemmin noihin perehtynyt.

Toki noille vermeille pitäisi olla rutosti enemmän käyttöä jos meinaisi että investointi olisi järkevä, mutta toisaalta käyttömukavuuteen ja ergonomiaan satsaaminen kannattaa aina.
Avatar
Hervast
Luokka: >500hv
 
Viestit: 671
Liittynyt: 01 Touko 2005, 16:45

Re: Farmi Forest HK 4571 metsäkuormain

Lukematon viestiKirjoittaja retku » 22 Helmi 2009, 23:49

koneosapalvelulta parker l90 6karaa+iqan ohjaus alle 9000e.
retku
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 486
Liittynyt: 27 Touko 2008, 20:10

Re: Farmi Forest HK 4571 metsäkuormain

Lukematon viestiKirjoittaja Jari » 23 Helmi 2009, 01:55

retku kirjoitti:koneosapalvelulta parker l90 6karaa+iqan ohjaus alle 9000e.


Millä ohjauksella noi Cranabit on,vakiona? Minkähintainen paketti keulapumpusta kaikkineen tulee noin suunnilleen ja onko pakko olla säätyvätilavuuspumpulla? Entäs hammasrataspumppu kytkimellä,eikös sulla sellainen ollut kasinollavitosen keulassa?
Paljon kysymyksiä,se vaan että tarttis päästä halvalla ja halpa ja hyvä asustaa useimmin eri osoitteissa :?
Avatar
Jari
Luokka: >500hv
 
Viestit: 3510
Liittynyt: 05 Touko 2005, 11:05
Paikkakunta: K-Pohjanmaa

Seuraava


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA