Valmetin 05-sarja metsään.

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelu metsässä käytettävistä koneista ja laitteista/sahoista.

Valmetin 05-sarja metsään.

Lukematon viestiKirjoittaja Tike » 18 Heinä 2009, 13:46

Terve, puuta odottelisi moton ja huskun jäljiltä metsässä ja pitäisi tuo talon kaunokainen, 905T, valjastaa kärryn eteen.
Talossa kolme 05:sta ja kaikilla on tullut puukärryä vedettyä mutta nyt pitäisi hieman parannella tuota ohjaamoa.
Onko kelläkään vinkkejä mitä kannattaa tehdä valmetin "metsäohjaamoon" parannuksia. Hytissä on keppiviidakko-venttiilipöytä. Nosturin päivityksellähän saisi vipujen lukumäärän pudotettua kahdeksasta kahteen mutta jätetään se vielä myöhemmäksi! :) Suurin parannuksenaihe olisi saada penkki kääntymään huomattavasti paremmin. Alkuperäinen jakkara löytyy hytistä mutta saatetaan vaihtaa jos jollakin on parempia ehdotuskia. Jos jollakin on Keski-Pohjanmaalla toimiva ratkaisu kyseisestä ohjaamosta niin voidaan tulla kyllä tarkastamaan tilanne paikan päälläkin.

Talosta löytyy myös notkeammat pikkuveljet 605 ja 805 mutta niille on sen verta enemmän töitä päivittäin että 905 on joutilas metsään. Ja on se riittävän notkea omassa metsässä kun on moottorisaha ja kääntyvä aisa :) Kaikissahan pitäisi olla identtinen ohjaamo? 605 on muistaakseni -86 tai -87. 805 ja 905 ovat -89.
Eihän näistä ajokoneen veroisia saa millään, 3 vuotta alaa opiskelleena. :?

Saa jatkaa kyseisen mallin metsäaiheista keskustelua..!

http://ltnj.net/timo/konegalleria/albums/userpics/10001/IMG_2700.jpg
Tike
Luokka: Puutarhatraktori
 
Viestit: 5
Liittynyt: 27 Heinä 2008, 20:45

Re: Valmetin 05-sarja metsään.

Lukematon viestiKirjoittaja Klapikauppias » 19 Heinä 2009, 10:17

Itellä oli aikoinaan 705 ja sen penkin alkuperäinen jalka on tuolla jossakin vieläkin, vaikka kone on häipyny talosta jo yli kymmenenvuotta sitten. Tein siihen uuden jostain 100*100 neliöprofiilista ja hieman korkeamman, niin sai huomattavasti jaloille lisää tilaa, eipä sille muuta taittu tehdä, kovaa ajoa vain.
Klapikauppias
Luokka: >500hv
 
Viestit: 705
Liittynyt: 17 Syys 2008, 21:10

Re: Valmetin 05-sarja metsään.

Lukematon viestiKirjoittaja 8050 » 23 Heinä 2009, 11:30

nosturi näyttää olevan väärässä paikassa ........... :lol:
joo se siitä .........mutta vakavasti puhuen itsellä on 89 805 varustettuna metsäkäyttöön ja siinä tilanne parani kun ilmaistuimen paineen nostaa maksimiin kun kääntää istuinta niin on jaloille tilaa kun istuin on ylempänä ja vivut on käsinojissa (sähköohjatut) -05 sarjassa huonointa metsäajoon on kuitenkin pikavaihteellisten versioiden pienten vaihteiden puute niin pientä pakkia ei löydy ollenkaan että isolla kuormalla takaperin menis pahassa ja pehmeessä kannikossa itsellä on ryömintävaihteisto jolla on pelastuttu monasti kiperistäkin paikoista ...................niin tai nykyajan täpinät tietysti tarvitsevat metsätraktoriin ennemmin 60km/h vaihteiston kun 60m/h koveja poikeja :twisted:
8050
Luokka: yli 100 hv
 
Viestit: 110
Liittynyt: 01 Elo 2005, 23:54
Paikkakunta: Äetsä

Re: Valmetin 05-sarja metsään.

Lukematon viestiKirjoittaja Murtola_Lasse » 23 Heinä 2009, 13:26

8050 kirjoitti: -05 sarjassa huonointa metsäajoon on kuitenkin pikavaihteellisten versioiden pienten vaihteiden puute niin pientä pakkia ei löydy ollenkaan että isolla kuormalla takaperin menis pahassa ja pehmeessä kannikossa itsellä on ryömintävaihteisto jolla on pelastuttu monasti kiperistäkin paikoista ...................niin tai nykyajan täpinät tietysti tarvitsevat metsätraktoriin ennemmin 60km/h vaihteiston kun 60m/h koveja poikeja :twisted:

Hi-Trol -turbiinikytkin 755 ja 855 malleissa parantaa traktorin ajettavuutta myös metsässä. Pehmeät lähdöt varsinaista ajokytkintä luistattamatta, samoin tarkat peruutukset yms. onnistuu turvallisesti eikä moottori pysähdy ylikuormituksesta.
Murtola_Lasse
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1049
Liittynyt: 17 Joulu 2004, 17:27
Paikkakunta: Marttila

Re: Valmetin 05-sarja metsään.

Lukematon viestiKirjoittaja 8050 » 23 Heinä 2009, 19:24

aivan ........turbiini kytkin on kyllä ehdoton varuste mutta ei sekään korvaa liian suuria vaihteita ajosta tulee töksähtelevää turbiinillakin jos yrittää liian suurella vaihteella itsellä oli 6300 ja 6850hitecci metsäajossa turbiinilla ja meno oli mukavaa pahassakin paikassa kun sai kaasulla mennä körötellä tunnokkaasti joskus jarrulla hiukan hillitä töyssäyksiä ... mutta 05-sarjassa on näkyvyys koneen lähistölle ohjaamosta paljon parempi kun mezzoista ja lasikatto forest ohjaamostakin siis hämmästyin itsekkin pystyy ottamaan lähempää puun kummallisissa asennoissa kurkottelematta ostaisin muuten 855 valmetin oitis jos hyvän vähänajetun löytäs sopivaan hintaan eikä piillä kerrottuun hintaan :lol:
8050
Luokka: yli 100 hv
 
Viestit: 110
Liittynyt: 01 Elo 2005, 23:54
Paikkakunta: Äetsä

Re: Valmetin 05-sarja metsään.

Lukematon viestiKirjoittaja Tike » 25 Heinä 2009, 09:08

Penkki tuli purettua möhköstä ja huomattua Grammerin jousituksen olevan tiensä päässä. Väljää oli eikä säädöt juuri pelanneet. Valtralle odotellaan Grenen jakkaraa, pitää käydä tutkimassa kun saapuu viikolla Farmarin alla. Kääntölaitetta piti hieman fiksata mieleisemmäksi: Kääntöpoljin lattian tasolle. Pienellä rälläköimisellä tuli yllätävän fiksu ratkaisu saatua aikaan. Saa tosin nähdä miten käy kun heittää painavan tuolin ja kuljettajan siihen päälle :lol:
Käytännössähän nämä ovat sellaisia sunnntaiajeluja tuollaisella yhdistelmällä mutta mieli vain tekee metsään leikkimään leluilla. Pientä jännitystä ilmassa milloin kimppaporukka satsaa uuden kuormaajan kärryyn hydraulisella esiohjauksella. Puhuttu on jo pitkään. Kärry on hyvän kokoinen ja järeä energia- ja kuitupuun ajoon. Nosturilla ei vain yksinkertaisesti yllä mihinkään. :?
Tike
Luokka: Puutarhatraktori
 
Viestit: 5
Liittynyt: 27 Heinä 2008, 20:45

Re: Valmetin 05-sarja metsään.

Lukematon viestiKirjoittaja oppipoika » 25 Heinä 2009, 09:55

Tike kirjoitti: Pientä jännitystä ilmassa milloin kimppaporukka satsaa uuden kuormaajan kärryyn hydraulisella esiohjauksella. :?


Puhu porukalle sen verran järkeä että satsaa pikkuisen enemmän ja laittaa sähköohjauksen. Hydraulinen ei eroa suorasta vipuohjauksesta juurikaan. Samat vaivat letkujen ja kahvojen kanssa eikä ohjaus tuntumakaan ole sen kummempi. Itsellä on hydraulinen esiohjaus enkä näe siitä suurta hyötyä tavalliseen verraten.
Avatar
oppipoika
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 398
Liittynyt: 12 Heinä 2008, 23:00
Paikkakunta: pirkanmaa

Re: Valmetin 05-sarja metsään.

Lukematon viestiKirjoittaja 6350 » 25 Heinä 2009, 10:09

oppipoika kirjoitti:
Tike kirjoitti: Pientä jännitystä ilmassa milloin kimppaporukka satsaa uuden kuormaajan kärryyn hydraulisella esiohjauksella. :?


Puhu porukalle sen verran järkeä että satsaa pikkuisen enemmän ja laittaa sähköohjauksen. Hydraulinen ei eroa suorasta vipuohjauksesta juurikaan. Samat vaivat letkujen ja kahvojen kanssa eikä ohjaus tuntumakaan ole sen kummempi. Itsellä on hydraulinen esiohjaus enkä näe siitä suurta hyötyä tavalliseen verraten.


Ainakin venttiilipöydän nostelu talkoot jää pois. Ei niiden kahvojen kanssa ole sen kummempaa vaivaa, siellähän ne joutaa hytissä olemaan, kunhan ottaa eo:n matalapaineletkuihin pikaliittimet väliin.
Avatar
6350
Luokka: yli 200 hv
 
Viestit: 249
Liittynyt: 10 Elo 2007, 12:39
Paikkakunta: virolahti

Re: Valmetin 05-sarja metsään.

Lukematon viestiKirjoittaja Tike » 25 Heinä 2009, 17:17

Toki sähkösen kanssa vois hifistellä erilailla. Ikävä maku jäänyt sähkösestä ohjauksesta koulun Kronoksessa kun ei se ikinä pelannut :] Onhan ne varmasti kehittyny joka vuosi eteenpäin mutta kannattaako se investointi kimpan vähillä ajoilla..? Kahden kahvan hämmentäminen on jo kuitenkin lähempänä sitä mitä haetaan. Mutta sen näkee mitä laittavat, ostovaltaa ei ole mutta mahdollisuuksia vaikuttaa "vahvalla tietämyksellä". Koeajoja pitää käydä suorittamassa.
Tämmönen poikanen joutaa vielä jumpata kuusvivun kanssa, että tietää mitä se puunajo on.
Venttiilipöytäänkin tuli laitettua muutama uusi o-rengas. 3 karaa vuoti läpi ja saa nähä pitääkö kun painetta lykää järjestelmään. Karat vain ovat valitettavasti kuluneet 28 vuoden aikana, ettei o-renkaat ole pitkäikäisiä.
Tike
Luokka: Puutarhatraktori
 
Viestit: 5
Liittynyt: 27 Heinä 2008, 20:45

Re: Valmetin 05-sarja metsään.

Lukematon viestiKirjoittaja Jompero » 27 Elo 2009, 13:10

Semmonen tuunaus on ainakin tehty omaan 755:seen, että vasemmasta lokasuojasta on rälläköity se kulma pois ja hitsattu uudestaan kiinni, semmoseksi Alvar Aalto-tyyppiseksi ratkaisuksi. Antaa mukavasti tilaa polville kun pyöräyttää penkin.

Tuo takajalkotilan puute on tosiaan ongelma, jos paljon ajaa päivässä alkaa polvet puutua. Vaikka ittekki nostan aina ilmapenkin ylös asti. Tähän tosin auttaa hiukan, että ei metsurin saappaat jalassa kuormaa, ittellä aina knappaskengät ja jos sahailen samalla reisulla, niin kabiiniin tullessa riisun metsurin vaatteet ja saappaat ja ajelen t-paita päällä sandaalit jalassa.

Yks muuten mistä en enää mettäkonees luovu on webasto, oli vanha tai uusi kone niin mukava kun saa laittaa päälle varttin ennenkö menee koppiin varsinki jos on sahaillu, pysyy alusta asti lasit huuruttomana. Eikä tarvi kaasupulloa raijjata mettään jos jättää traktorin savotalle pakkasella (tai jos traktori jättää savotalle pakkasella :lol:). Kun tarpeeksi kyttää noita Ebereitä/Webastoja voi saada jopa hyvän ja halvan niikuin mulle sattu.

Muuten, semmonen asia on käyny mielessä, kuinkahan tuon -05 pikavaihteen sais tuunattua semmoseksi napista liikkeelle vaihteeksi. Tarkotin semmosta, että kun nappaa sähköt päälle niin traktori nytkähtää eteenpäin ja kun katkaisija käännettään toiseen asentoon niin traktori pysähtyy. Eikös tuossa suora oo päällä silloin kun pikavaihteelle ei mene virtaa mutta onko siinä vaihteessa 2 pakkaa josta toinen hoitaa pupua ja toinen kilpparia vai meneekö voima ihan mekaanisesti vaihteestoon toisessa nopeusalueessa? Jos siellä on vain alennuspakka niin sillon taitaa vaatia katkasun ja pakasta levyt silitellä niin että pyörii tyhjää kun öljynpaine on päällä?
Jompero
Luokka: Puutarhatraktori
 
Viestit: 5
Liittynyt: 27 Elo 2009, 12:32

Re: Valmetin 05-sarja metsään.

Lukematon viestiKirjoittaja Tike » 04 Marras 2009, 21:24

Vihdoin pääsi syystöiltä testailemaan Evo1 istuimen jalustaa. Näin pienen ihmisen on lystiä pyöriä hytissä ympäri vaikka on venttiilipöytäkin sisällä. Uutta versioita jo pyöritellään mielessä. Seuravaavan versioon tulee ihan laakerin varassa tuo kääntölaite. Takkuaa tuo alkuperäinen 20 vuotta vanha nylon-pusla jo sen verran :shock:
http://ltnj.net/timo/konegalleria/albums/KUVAT/20090814/IMG_3275.jpg

Keskeneräisyydestä kuvassa ei saa sakottaa. Maali on jo päällä.. :p Ruma, itsetehty ja mukavasti toimiva.
Tästä on hyvä jatkaa..
Tike
Luokka: Puutarhatraktori
 
Viestit: 5
Liittynyt: 27 Heinä 2008, 20:45

Re: Valmetin 05-sarja metsään.

Lukematon viestiKirjoittaja Klapikauppias » 04 Marras 2009, 23:38

Aika siisti peli, tuo tietty kätevä kun saa kantapäällä lukitusta käyttää, kun se on lattianrajassa, mä jätin kääntölevyn istuimen alle, mutta tuo putkijalka on ehdoton, että saa kengille tilaa :mrgreen: Tuohon webastoon mistä joku mainitsi täytyy kyllä yhtyä, itellä ei vielä ole traktorissa, mutta autoa en enää roikkalämmittimellä huoli ja kyllä se jatkos on traktorienkin varuste, on se niin nopea ja saa mennä suoraan lämpöiseen.
Klapikauppias
Luokka: >500hv
 
Viestit: 705
Liittynyt: 17 Syys 2008, 21:10Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

MAINOSPAIKKA