Sivu 1/1

Husqvarna 346XPG vs. Stihl 260WVH.

Lukematon viestiLähetetty: 04 Tammi 2010, 09:05
Kirjoittaja 6350
Nyt kun pitää ihan oikeaa talvea, niin jotenkin kaipailisi kahva/kaasutinlämpöä sahaan(varsinkin sitä kaasutin lämpöä).
Kalliitahan nuo on, mutta ehkä sen sitten hermoissa säästäisi.

Mitä mieltä noista otsikon sahoista? Kokemuksia nimenomaan noista talviominaisuuksista? Pelaako kunnolla kovalla pakkasella/puuterilumella? Kumpi parempi?

Re: Husqvarna 346XPG vs. Stihl 260WVH.

Lukematon viestiLähetetty: 04 Tammi 2010, 12:14
Kirjoittaja Cultio
Itse pysynyt Husqvarna linjalla. 242:sta seuraava oli tuo 346XPG. Ostin uutena, teho on hyvä ja käytettävissä, näppärä koko ja paino jolla nopeaa karsia ja katkaista, viritysaste erinomainen. Hieman liian iso pieneen työhön (kuten puskat yms) ja hieman liian pieni oikein isoihin kaatoihin. Toisaalta sille speksataan 20” laipan käyttöä normaalin 13” sijaan, joten potentiaalia riittää jos vain viitsisi vaihtaa laippaa, kaataa ja karsia myöhemmin. Hieman ongelmaa on ollut käyntisäädöissä, ymp.syistä säätömahdollisuus on rajattu ja itse sain sitä vain käymään huonommin; isomman urakan jälkeen tuntui että puhti puuttui. Toisaalta täälläpäin on erinomainen korjaamo/myyjä, ja parilla kympillä sain sen takaisin iskuun. Kahvalämmitys on liian kuuma, kun sen pitää vartin päällä saa taas laittaa pois. Lumen tai muun takia ei ole ollut ongelmia, kaasari ei ole jäätynyt, vaikka saha seisoo hangessa mitattaessa.

Mielestäni 346 näyttääkin sahalta, Stihl taas näyttää laatikolta, 346 kaartaa pyöreänä puun ympäri kuin ampiainen, Stihlistä ei kokemusta metsässä mutta voi sekin olla yhtä hyvä tuossa. Seuraava voisi hyvinkin olla Stihl, vaikkapa pari astetta isompana katkaisusahana. 346:seen kaipaisin vielä läpinäkyvän tankin että näkee polttoainemäärän, paremmat tankinkorkit jotka aukeaa vähemmällä voimalla ja bonuksena voisi olla ketjun pikakiristys, mutta se ei ole kynnyskysymys koska sen voi avaimella huoltaa tankkaus ja viilaustauolla. 346:lla nyt > 500 mottia, mutta Stihlin ketjuilla…

Re: Husqvarna 346XPG vs. Stihl 260WVH.

Lukematon viestiLähetetty: 06 Tammi 2010, 21:16
Kirjoittaja Hervast
260 malleissa oli ainakin aiemmin vakavia käyntihäiriöitä mut sähkölämmitys/kompensaattorimallit kai toimivat kelvollisesti myös talvella ja puuterilumessa.

Re: Husqvarna 346XPG vs. Stihl 260WVH.

Lukematon viestiLähetetty: 07 Tammi 2010, 16:00
Kirjoittaja ilu
No kun toi eka viesti oli hieman husku miehen puhetta, niin laitampa vastaan stiilin kehumista. Mulla käytössä tollanen 260 stiili ja hyvä saha se on. Kokemusta on myös huskuista. Ennen ollu raivaus ja moottorisahat huskun ammattisahoja. Kyllästyin käyntihäiriöihin ja säätämiseen, niin ostin stiilin muutama vuos sitten. Nykyään kaikki raivaus ja moottorisahata stiilejä, eikä oo tarvinu merkin vaihtoa miettiä. Stiilit taitaa olla myös halvempia ku huskut?

Yllättävän hyvin on 260 stiili toiminu puuterilumessakin, ja mun mielestä tosi hyvin käsiin sopiva peli, josta löytyy riittävästi voimaakin. Ja kahvalämmitys on ehdoton ja pelittäny hyvin. Ja vetorattaan ku vaihtaa isompaan, niin ketjunopeutta saa mukavasti lisää, mut voima riittää. Ja kohtuu nopeasti tosta purkaa muoviosat pois putsausta ja huoltoja varten.

Eihän noin iso saha tietenkään pienille taimille tai puskille oo tarkotettukaan. Jos vaan pientä ensiharvennusta ja polttopuuharvennusta, niin pieni tehokas saha paljo parempi. Ja Cultiolle vinkki, että osta hyvä mies metsurivyö ja siihen mitta, nii voi mitata ja karsia samaan aikaan, eikä sahaa tarvi sahaa laskea käsistä. Nopeuttaa todella paljon työtä. Jos nyt oikein ymmärsin, että mittaat erikseen..

Re: Husqvarna 346XPG vs. Stihl 260WVH.

Lukematon viestiLähetetty: 07 Tammi 2010, 19:24
Kirjoittaja JarJar
Näistäkin taitaa täällä olla jo vanhojakin kommentteja. Mutta itsellä oli tuommonen 260 Stihli 4vuotta sitten yhden talven käytössä. Oli todella ongelmallinen tapaus. Päivääkään ei mennyt ettei jonkilaisia käyntihäiriöitä. Huollossa kävi ja ei se siitä parantunut. Vaihtui sitten Jonsered 2152:seen. On pelannut täysin ongelmitta kelillä kuin kelillä. Lisäksi tuntuu tehokkaammalle ja ärhäkämmälle kun 260. Nyt myös isällä ollut 2 vai 3vuotta 2152 Jonssi ja ongelmitta on myös se pelannut.

Re: Husqvarna 346XPG vs. Stihl 260WVH.

Lukematon viestiLähetetty: 07 Tammi 2010, 20:29
Kirjoittaja massey ferguson5455
Jos uusi 260 on yhtä luotettava ja kestävä kuin vanha vastaava 026 malli niin todellakin Stihli 8) tollanen lämpökahvoilla ja kaasarin lämmittimellä oleva 026 löytyy täältäkin.. nyt tuli kyllä ostettua uusi 230 stihli sen kaveriksi

Re: Husqvarna 346XPG vs. Stihl 260WVH.

Lukematon viestiLähetetty: 08 Tammi 2010, 12:23
Kirjoittaja Cultio
osta hyvä mies metsurivyö ja siihen mitta, nii voi mitata ja karsia samaan aikaan, eikä sahaa tarvi sahaa laskea käsistä. Nopeuttaa todella paljon työtä.


Kyllä minulla on työvyö, mutta joskus riippuen kohteesta käytän keppejä. Jos valikoi tukkipuita metsän keskeltä on melkein fyysisesti helpompaa mitata kepillä, kun tuota muuta työtä on niin paljon, vaikka se omana työvaiheenakin on hitaampi. Nyt esim halkaisija on tärkein mitta tässä sopimuksessa, ja kaikki muut puut menee omaksi hakkeeksi. Saha jää hankeen kun niitä heittää kasaan.

Tuosta Stihlin lumiominaisuudesta ammattimetsuri kommentoi isompaa urakkaa, että varasahoina toimineet yhteis-Stihlit olivat herkkiä lumelle, kun taas omat Husqvarnat kävi riippumatta keleistä, eivätkä ollut herkkiä hankitauoille.

Re: Husqvarna 346XPG vs. Stihl 260WVH.

Lukematon viestiLähetetty: 11 Tammi 2010, 21:11
Kirjoittaja 6350
Näissä tuntuu aina löytyvät päinvastaisia kokemuksia. Toisilla pelaa huskut ja toisilla tilhit.

346 tuli ostettua, koska on kuitenkin ns. tutumpi merkki, ote/kahvojen kulmat yms. käy mulle paremmin kouraan. Huskut on myös itsellä pelanneet hyvin(pl. nuo talviongemat)
Stihl oli mukana viime hetkeen, kun sattui vielä stihlin myyntiedustaja olemaan samaan aikaa paikallisessa sahakaupassa.
Siitä sain voisko sanoa riitävän esittelyn..Ilme jäi vähän totiseksi kun kaupat kuitenkin huskusta tein. :) Hintakin olisi ollu loppujen lopuksi puristettuna hieman Stihlin eduksi.

Perin omituiselta tuntuu nyt lähteä pakkasella metsälle, kun ensimmäinen tankki ei ole enää pelkkää sahan lämmittelyä..

Re: Husqvarna 346XPG vs. Stihl 260WVH.

Lukematon viestiLähetetty: 17 Maalis 2010, 23:10
Kirjoittaja Cultio
346 tuli ostettua, koska on kuitenkin ns. tutumpi merkki, ote/kahvojen kulmat yms. käy mulle paremmin kouraan. Huskut on myös itsellä pelanneet hyvin(pl. nuo talviongemat)


Nyt kun talven savotta on takana voi kyllä todeta ettei tällaisia kelejä ole ollut ikinä mun urani aikana. Uuden vuoden tienoilla pakkasta niin että ketjuöljy lakkas juoksemasta ja sitten helmikuussa metri puuterilunta että sai istua hangessa kaataessa puun.

Kyllä voi todeta ettei ainakaan mun 346 ole yhtään herkkä puuterilumelle. Kun karsii vasen puoli hangessa (ilmanotto) lumi pyryttää sahasta läpi ja höyry nousee. 180 m3 eikä yhtäkään käyntihäiriötä. Voittajatuote. On paikkansa ansainnut. 8)

Re: Husqvarna 346XPG vs. Stihl 260WVH.

Lukematon viestiLähetetty: 18 Maalis 2010, 10:27
Kirjoittaja taisker10
346 ei mitään häiriöitä paitsi pakkasella öljykorkki palasiksi kaksi kertaa 130-140kiintoo tehty saha ostettu syksyllä

Re: Husqvarna 346XPG vs. Stihl 260WVH.

Lukematon viestiLähetetty: 18 Maalis 2010, 10:42
Kirjoittaja 956XL
Cultio kirjoitti:Kyllä voi todeta ettei ainakaan mun 346 ole yhtään herkkä puuterilumelle. Kun karsii vasen puoli hangessa (ilmanotto) lumi pyryttää sahasta läpi ja höyry nousee. 180 m3 eikä yhtäkään käyntihäiriötä. Voittajatuote. On paikkansa ansainnut. 8)


Mikäli tuo nyt on yhtään verrattavissa vanhempaan malliin, 246 Xp:hen, varsin varmatoiminen peli. Eikä haittaa vaikka "tipahtaa" umpihankeen missä asennossa tahansa. Ts. ei meillä ainakaan ole huskut koskaan olleet käyntiongelmaisia..

Re: Husqvarna 346XPG vs. Stihl 260WVH.

Lukematon viestiLähetetty: 18 Maalis 2010, 21:58
Kirjoittaja ATH
Meillä oli joskus kaikenkirjava sahakanta. Sitten tuli aikoinaan ostettua Huskun 55 ja sen jälkeen kaikki ostetut on ollut Huskuja. Voi olla että joku muu on parempi merkki, en kiellä, mutta ei uskalla ryhtyä riskeeraamaan. Jos tulee propleemia merkin kanssa, merkin vaihtoa mietitään, mutta ei ennen. 3 Huskua on nyt, Numeroita en muista. Kaatosahoja kumminkin.