Sivu 1/24

Uusi klapikone?

Lukematon viestiLähetetty: 20 Marras 2010, 00:43
Kirjoittaja maatreij
Lähinnä poistokuljettimen pituuden vuoksi taitaa tulla klapikoneen vaihto.
Pilkemasterin 4 m:n kuljetin ei yllä täyttämään katosta, joten pitäisi olla ainakin 5 metriä.
Näyttäisi vain Palaxilla ja Hakilla olevan sellaista tarjolla.
Kummalta ja mikä malli olisi raadin mielestä parempi valinta, käyttö on tr ja joustikilla ohjaus?

Re: Uusi klapikone?

Lukematon viestiLähetetty: 20 Marras 2010, 20:51
Kirjoittaja kylmis
Jos nyt klapikoneen ostaisin, niin Palax olisi ainoa vaihtoehto. Perusteena ainakin se, ettei moitteita juuri kuule. Hakilla taas se ongelma, että osalla porukasta huonoja kokemuksia. Saattaa siinä tosin laatu olla parantunutkin...

Re: Uusi klapikone?

Lukematon viestiLähetetty: 14 Joulu 2010, 12:32
Kirjoittaja Johan Teere
Palaxia kehun. Kuljettimessa on ideaa, ketju toimii talvikelilläkin, ei lunta väleissä kuten hihnaviristyksillä. Laadukkaasti tehty kone. Ja kuljetin helppo laittaa kuljetus-/työasentoon. Rakenne ei kerää niin mahdottomasti purua sisällensä. Pituusmitta toimiva, väistää puun pudotessa. Ei syöttöhäiriöitä halkaisussa kovinkaan paljon tästä johtuen, puu putoaa vaakatasossa kourun pohjalle. Lisähydrauliikat vakiona rangansyöttötelineelle. Teline toimiva. Halkaisuvoima nop.venttiilillä omaa luokkaansa 5,6 tn sylinterillä ja porrastetussa halkaisuterässä ideaa. Halkeaa vaikeatkin paksuhkot puut kuuteenkin osaan helposti. Ainoat miinukset, ketjusahamallin teräketju kannattaa jonkun ajan käytön jälkeen suosiolla vaihtaa 1,3 millisestä 1,5 milliseen. Ei ala vääntämään mikäli terä hiukan vaurioituu ja puut katkeaa helposti. Joskus kun voitelee nivelet ja puhdistaa konetta sisältä, on syöttökuljetinta kohotettava, niin se on hankalahkoa, painoakin on yhdelle kädelle sopivasti. Kaiken kaikkiaan hyvä kone, ei lämpene öljyt ja jos tarvetta on lauhdutinsarjat saatavilla. Tehty myös raaka-aineita säästämättä, vertaa painoeroa muihin merkkeihin.

Re: Uusi klapikone?

Lukematon viestiLähetetty: 15 Joulu 2010, 10:44
Kirjoittaja perfekt
Saksalainen Kretzer on ollut hyvä,,,,,,
8)

Re: Uusi klapikone?

Lukematon viestiLähetetty: 15 Joulu 2010, 14:09
Kirjoittaja tv43
Ratkaisin ongelman 4 m lisäkuljettimella . Katoksen etureunassa c kisko jossa kuljettimen etupää kulkee . Poistopäätä
käännellän aina vajaisiin nurkkiin . Käyttö hydraulimoottorilla .

Re: Uusi klapikone?

Lukematon viestiLähetetty: 21 Tammi 2011, 19:42
Kirjoittaja maatreij
Nyt se uusi klapikone on sitten rantteella. Täytyy alkaa pikkuhiljaa opettelemaan käyttöä. Tein entisellä metrisestä koivuhaloista muutaman kuorman, mutta nekin loppui. Omatekoiseen rankatelineeseen on myös vetorulla valmiina ja saapa nähdä, että saako siitä vähän kevennystä?

Re: Uusi klapikone?

Lukematon viestiLähetetty: 21 Tammi 2011, 20:11
Kirjoittaja kylmis
Mutta et kertonut mihin päädyit?

Re: Uusi klapikone?

Lukematon viestiLähetetty: 22 Tammi 2011, 09:50
Kirjoittaja maatreij
Muutamien eri mallien kokeilujen, käyttäjien kokemuksien ja netin aika pitkän näppäilyjen tuloksena se on Palax 70S.
Siihen voi kytkeä sen rankatelineen syöttörullan ja saatavana on metrin mittainen jatke korkean katoksen loppulataamista varten.
Joustikkikäyttö tuli emännän toiveesta, koska hän haluaa olla "pääkäyttäjä" joten minun osuudeksi jää kuitupöllien syöttö.
Metsäkouralla nostelen puut rankatelineeseen ja rulla toivottavasti vähentää sitten saksien käyttöä.
Palax 70:ssä kitaväli on vain sen 25 cm, joten isommat pölkyt sahaan metrisiksi ja niille on sitten Palaxin metrihalkoja. Sillä onnistuu suht. mukavasti myös puolimetriseksi teko suoraan uunipuuksi.

Lumen jatkuva lisääntyminen aiheuttaa lumihommia, pilkkeen teko olisi mielekkäämpää sen jälkeen, kun lumen väheneminen alkaa joskus maaliskuulla. Saa nähdä, että miten talven säät menevät, tämän viikon keleillä kyllä maistuu pilkkeen tekokin.

Re: Uusi klapikone?

Lukematon viestiLähetetty: 22 Tammi 2011, 11:17
Kirjoittaja kylmis
Kyllä tuo markkinoilla olevista koneista on varmasti parhaasta päästä. Joystick ratkaisu on hyvinkin mieleinen käyttäjälle. Luulisin, että tuon teräsysteemin liikuttelu ilman apuja tulee raskaaksi, kun päivälle kertyy mittaa.

Re: Uusi klapikone?

Lukematon viestiLähetetty: 23 Tammi 2011, 00:43
Kirjoittaja Rubinjo
kylmis kirjoitti:Kyllä tuo markkinoilla olevista koneista on varmasti parhaasta päästä. Joystick ratkaisu on hyvinkin mieleinen käyttäjälle. Luulisin, että tuon teräsysteemin liikuttelu ilman apuja tulee raskaaksi, kun päivälle kertyy mittaa.


Ei tuu sen takia raskaaks klapitus. Leikkuuta pitää ennemminki "jarruttaa" kun terä on kunnos, ts. terä "imasee" puuhun. (kylmäharjottelu hämäs muakin näyttelyissä yms.) Suurin etu tulee varmaan halkasuterän helposta säädöstä hydromallissa.Nimim. Klapikauppias vois valasta asiaa tarkemmin ku on käyttäny molempia?
Ja yleisesti, melkosia lapsuksia Palaxsissakin on...

Re: Uusi klapikone?

Lukematon viestiLähetetty: 23 Tammi 2011, 10:34
Kirjoittaja Klapikauppias
Ei sitä jarrutella tarvi jos on pienellä sylinterillä, ehtii yleensä halkaista edellisen, ettet pudota seuraavaa palaavan puskimen päälle. Imaisu tulee siitä, jos puu ei ole kuljettimen takalaitaa vasten, se ampuu puun sinne, jos on huolimattomasti siinä maton etureunas ja todennäköisesti isommalla puulla vielä vähän toinenpää edellä, joten hirttää terän sitten kiinni, mutta sen oppii aika äkkiä uskomaan, kun muutaman kerran nyppää :twisted: Mikään kone ei ole vielä valmis niitä kehitellään kokoajan jopa tuota 70:stä. Ite sirkkailin viimeviikolla yhdellä ketjusaha koneella joka oli kyllä paikallaan tuollaiselle tukkikoon koivulle, eikä voimasta ollut pulaa, yli 40 senttinen meni kivasti narskuen kahteentoista osaan ja mukana oli jonkun oksaiset pihakoivut, mutta ei hidastanu tahtia, mutta kyllä puruntuotanto oli myös kohtuullisen suurta, aina parinkymmenen motin välein piti siirtää traktori pois ja tyhjätä purut, kun alkoi olla työntövartta myöden kasassa, eikä minkään nautinto ollut laitella paljainkäsin teräketjua parinkympin pakkases. Se tosin oli omaa tyhmyyttä, kun ei kiristänyt ajoissa:)

Re: Uusi klapikone?

Lukematon viestiLähetetty: 23 Tammi 2011, 10:44
Kirjoittaja vms1
onko kukaan kokeillu tätä samin automaattista jo. onko se niin hyvä kuin esitten mukaan kuulostaisi.

Re: Uusi klapikone?

Lukematon viestiLähetetty: 23 Tammi 2011, 11:22
Kirjoittaja Klapikauppias
Enpä tiedä onko niitä vielä minkäverran toimitettu, eikös ne jyväskyläs tehny kauppoja kevään toimituksiin, siinä on paljon hyviä ideoita ja varmasti tulee olemaan kilpailukykyinen kone, kunhan siitä saadaan enimmät lapsukset pois se, että muutama isäntä on sitä hetken piilossa kokeillu, ei todellakaan meinaa sitä, että ne ois löydetty, sen näkee, kun noissa jo lähes kymmenenvuotta käytössä olleissakin koneissa vielä niitä ja mukana on koneita joilla tehdään puita tuhansia motteja vuodessa. Mutta todella hyvä, että ammattikoneisiin tulee uusia ideoita, pitää samalla noi vanhatkin tekijät virkeänä, kun on pakko kehittää uutta, ei se noinkaan "yksinkertainen" vehje ole vielä loppuun suunniteltu :twisted:

Re: Uusi klapikone?

Lukematon viestiLähetetty: 23 Tammi 2011, 11:23
Kirjoittaja Rubinjo
Klapikauppias kirjoitti:Ei sitä jarrutella tarvi jos on pienellä sylinterillä, ehtii yleensä halkaista edellisen, ettet pudota seuraavaa palaavan puskimen päälle. Imaisu tulee siitä, jos puu ei ole kuljettimen takalaitaa vasten, se ampuu puun sinne, jos on huolimattomasti siinä maton etureunas ja todennäköisesti isommalla puulla vielä vähän toinenpää edellä, joten hirttää terän sitten kiinni, mutta sen oppii aika äkkiä uskomaan, kun muutaman kerran nyppää :twisted:

En tarkottanu tota. Tarkotin että puun katkominen ei ole ollenkaan raskasta kädelle mekaanisellakaan versiolla, niinkuin Kylmis epäili(?)

Re: Uusi klapikone?

Lukematon viestiLähetetty: 23 Tammi 2011, 11:36
Kirjoittaja Klapikauppias
Täällähän viestit kulkee, niin ettei meinaa ulos ehtiä:) Juu ei se raskas ole käyttää mekaanisenakaan, mutta kun puuta pienitään päivästä toiseen ja aamusta iltaan, niin se pitkä liikerata on lähinnä suurin "vaiva" ei mikään ongelma, varsinkin jos saa emäntä enegiaa hyödynnettyä, niin ehdottomasti kannattaa investoida tuohon "joistikkiin", mutta tosiaan tuo hytraulinen halkaisuterän säätö on kiva apu saahan sen perusmalliinkin, mutta sillä saa autettua pystys painetun puun yleensä pois ja sitten, jos ei tahdo haljeta on helppo nostaa puu terällä vähän ylemmäs niin yleensä uudella iskulla halkee siinävaiheessa