Sivu 1/1

Stihl 241

Lukematon viestiLähetetty: 19 Syys 2011, 21:57
Kirjoittaja timupuu
Onko kokemuksia uudesta Stihl 241 moottorisahasta, koneviestissä kehuttiin kovasti.

Re: Stihl 241

Lukematon viestiLähetetty: 10 Loka 2011, 19:24
Kirjoittaja jjaa
Huomenna saan käyttöön 241:Sen vw version, eli kaasarin ja kahvan lämmitin mukana. Koneviestissä kehuttiin myös 261:sen vw versiota juuri että pelaa hyvin talvella. Ollu parin edellisen huskun kanssa ongelmia niin paljo että meni sen takia merkki vaihtoon.

Re: Stihl 241

Lukematon viestiLähetetty: 10 Marras 2011, 22:08
Kirjoittaja timupuu
No nyt on 241 hankittu ja sahattu ensimmäiset 15 tankillista. Ihan ärhäkkä peli ja voimaakin kohtalaisesti. Pieni häiritsevä ominaisuus on jota en saanut automaattikalibroinnilla pois (60 sekunttia tyhjäkäyntiä vipu käynnistysasennossa josta vipu suoraan sammutusasentoon). Eli kun saha käy tyhjäkäyntiä ja painat kaasun pohjaan
meinaa kone ensin tukehtua ja joutuu vähän kaasuliipasimella houkuttelemaan, kone miettii hetken ennen kierrosten
nousua. Sammunut se ei ole kertaakaan mutta vähän nopeampaa reagointia kaipaisin. Täytyy vissiin käyttää huollossa
josko ne siellä saisivat tämän ominaisuuden korjattua.
Kertokaa myös muut kokemuksia kyseisellä tekniikalla varustetuista sahoista, ovatko toimineet.

Re: Stihl 241

Lukematon viestiLähetetty: 17 Marras 2011, 18:50
Kirjoittaja koivumaki
Ostin kans tuommoisen.Bauttiarallaa 2 tankillista sahattu.Ihmeen hyvin lähtee käyntiin ja käy heti.
Mutta eipä kannata uhota ennen kuin on pakkasilla sahattu vähän enempi.
Hyvältä kyllä vaikuttaa until now...

Re: Stihl 241

Lukematon viestiLähetetty: 18 Marras 2011, 09:31
Kirjoittaja 6350
koivumaki kirjoitti:Ostin kans tuommoisen.Bauttiarallaa 2 tankillista sahattu.Ihmeen hyvin lähtee käyntiin ja käy heti.
Mutta eipä kannata uhota ennen kuin on pakkasilla sahattu vähän enempi.
Hyvältä kyllä vaikuttaa until now...


Toivottavasti ei keväällä tule viestiä, että hyvältä vaikutti until Snow :D Puuterilumi yleensä sitten vasta luonteen paljastaa..

Re: Stihl 241

Lukematon viestiLähetetty: 18 Marras 2011, 10:50
Kirjoittaja maraani
Meillä on pari Stihliä, 200 ja 231. Tota jälkimmäistä yleensä käytän polttopuupöllien katkaisuun - niiden, jotka ei mee pilkekoneesta vaan pitää tehdä hydraulihalkojalla. Oli sitten kesälläkin jotain sahaamista olevinaan niin huomasin,. että sehän onkin talvisaha. Vai oliko sitten vaan talvisäädöissä, mutta talvella kävi tyhjäkäyntiäkin paremmin. Ei ole mitään ongelmia ollut kummassakaan talven vuoksi.

Re: Stihl 241

Lukematon viestiLähetetty: 20 Marras 2011, 00:36
Kirjoittaja koivumaki
6350 kirjoitti:
koivumaki kirjoitti:Ostin kans tuommoisen.Bauttiarallaa 2 tankillista sahattu.Ihmeen hyvin lähtee käyntiin ja käy heti.
Mutta eipä kannata uhota ennen kuin on pakkasilla sahattu vähän enempi.
Hyvältä kyllä vaikuttaa until now...


Toivottavasti ei keväällä tule viestiä, että hyvältä vaikutti until Snow :D Puuterilumi yleensä sitten vasta luonteen paljastaa..


-joo,en uhoa mitään.Olisin ostanut samalta kauppiaalta Jonssin 2045 jotain...Vastaus oli että ei tutulle...
-kaveri vakuutti yhdellä viimeisistä ammattimetsureista olevan kaksi Stihliä 241 ja 261,väitti kivenkovaan että 241 pelasi viimetalven puutereissa ja pakkasissa tosi hyvin.
-joudun kyllä testaamaan asian ensi talvena.
-olen muuten sahannut Hussella vuodesta 82 tähän saakka ja merkin vaihto oli hiukka vaikea asia hyvien kokemusten takia.

Re: Stihl 241

Lukematon viestiLähetetty: 20 Marras 2011, 20:40
Kirjoittaja kylmis
Onko jonsered tosiaan näin huonossa maineessa nykyään? Meillä oli joku 45 päätteinen Jonsered yli 20 vuotta ja pelasi kuin ajatus siihen männän hajoamiseen asti. Hyvien kokemusten perusteella uudeksi sahaksi 2150 Jubilee, joka tuntuikin tosi hyvältä sahalta, kunnes ilmaantui harmillinen vika. Pakoputki ei enää pysynyt kiinni. Söi jengat sylinteristä jne. Kokeiltiin kaikki mahdolliset kikat ja patentit, mutta lopulta oli hyväksyttävä, että ei tästä tule mitään.

Huonoista kokemuksista viisastuneena ostettiin maailman paras pikkusaha MS200. Se pelasikin kohtalaisesti, siihen asti kunnes isä teki yhden talven pystykuiviaisia. Lopullinen vikadiagnoosi oli sylinterin kiillottuminen. Ilmeisesti lämpökiinnileikkautuminen. Saatiin kuitenkin huollossa elvytettyä ja ihan käyttökelpoinen peli edelleen.

Vahingosta viisastuneena ostin viime vuonna Huski 55:n. Talon ensimmäinen huski. Ajattelin, että kokeillaan tätä, kun hintaa taisi olla 369e eli moneen muuhun verrattuna todella edullinen saha. Onhan se antiikkinen, mutta minua miellyttää juuri nuo jämäkät hallintalaitteet. Tämä on pelannut todella hyvin, vaikka kyljessä lukee made on Brazil. Painava kuin piru, mutta voimaa löytyy. Jotenkin käsiteltävyys tuntuu painosta huolimatta mukavalta. On ollut paljon rankahommissakin mukana ja vaikka stihli on kevyempi ja ottaa enemmän kierroksia, niin kyllä se tietyntyyppinen voimattomuus vaan näkyy.

Jos ei uudemat huskut olisi niin huonossa maineessa, niin kallistuisin kyllä siihen. Jotenkin vaan tämä ruotsalaisen koulukunnan saha tuntuu mukavammalta käytössä.

Re: Stihl 241

Lukematon viestiLähetetty: 16 Helmi 2012, 23:09
Kirjoittaja koivumaki
Nyt olensahannut 241:llä bauttiarallaa 20 tankillista.Todella varmakäyntinen saha,lähtee hyvin käymään ja käy heti varmasti myös tyhjäkäyntiä.puuterilumesta ei ainakaan tähän asti ole häiriintynyt.ostin lumisuojan siihen.Minusta voimaa on saman verran kuin Hussen 242:ssa.
Ainoa miinus jonka ole keksinyt tähän asti on pienehkö bensatankki yhdistettynä ehkä hussea hiukan suurempaan kulutukseen.Murhe kyllä pieni kun viittii pitää kannut lähellä...

Olen tyytyväinen valintaani.

Re: Stihl 241

Lukematon viestiLähetetty: 06 Huhti 2012, 23:50
Kirjoittaja Jari
Ostin viime viikolla Stihlin 460 raivurin, samalla moottoritekniikalla kuin tuo 241 eli elektroniset säädöt eikä enää säätöruuveja kaasarilla. Täytyy kyllä sanoa että Jonseredin raivurin jälkeen saha parani paljon, ja polttoaineenkulutus putosi. Tankillisella sahaa reilun puolitoista tuntia sopivan tiheässä pöpelikössä. Kova jätkä joka tällä kuusi tankillista päivässä sahaa samoissa olosuhteissa :)

Re: Stihl 241

Lukematon viestiLähetetty: 21 Marras 2012, 02:15
Kirjoittaja Anlatva
Meille tuli 260 ja 200:sen jatkoksi 241 VW.. Nyt sillä on 5 tankkia sahattu, eikä vielä oo mitään ongelmaa/käyntihäiriön poikasta ollu...Loukko.com on meidän alueen halvin tällä hetkellä..

Re: Stihl 241

Lukematon viestiLähetetty: 16 Helmi 2013, 00:47
Kirjoittaja ATH
Joku Tilhi tuli Huskujen kaveriksi. Käryttää vähemmän kuin Huskut. Pitää joskus pruuvata.

Re: Stihl 241

Lukematon viestiLähetetty: 17 Helmi 2013, 23:08
Kirjoittaja jupesa96
Stihl on nykyään ykkönen niin moottorisahoissa ja raivureissa. Kaikilla toki sahataan ja töitä tehdään. Kyllä ne hankkijan myymät jonsset kannattaa jo unohtaa. Saha on kuitenkin niin pieni kustannus.