Sivu 1/1

Palax booster-sylinteri..

Lukematon viestiLähetetty: 09 Maalis 2013, 00:59
Kirjoittaja Lokotrack
Viisaammille tietäjille kysymys! Saako tuollaisen booster-sylinterin vanhempaan (vm. 2005 power 70 s-malli) palaxiin?? Ja kuis se toimii, onko se pelkkä sylinteri vai tuleeko siihen lisäksi joku hydrauliikkapalikka?? Tartteis välillä olla enemmän jerkkua halkaisuun kun on paksumpiakin puita seassa mutta halkaisunopeutta pitää ohuemmille puille olla kuitenkin riittävästi, tämän takia isompi syltty on pois vaihtoehdoista. Eli kuuteen osaan halkaisevalla terällä olisi tarkoitus puita pieniä mutta tunkin paluuta en rupea odottelemaan joka kalikalla niinkuin jossain viestissä siitä onkin ollut puhetta.. En ole vielä agri-marketista ym. kysellyt.... :D

Re: Palax booster-sylinteri..

Lukematon viestiLähetetty: 09 Maalis 2013, 18:12
Kirjoittaja Klapikauppias
Eipä saa, syynä lienee, ettei se mahdu sinne puskimen sisään siinä, kun on käytännössä kaksi sylinteriä päällekkäin.

Re: Palax booster-sylinteri..

Lukematon viestiLähetetty: 16 Joulu 2015, 23:48
Kirjoittaja Jätkän pätkät
Lokotrack kirjoitti:Viisaammille tietäjille kysymys! Saako tuollaisen booster-sylinterin vanhempaan (vm. 2005 power 70 s-malli) palaxiin?? Ja kuis se toimii, onko se pelkkä sylinteri vai tuleeko siihen lisäksi joku hydrauliikkapalikka?? Tartteis välillä olla enemmän jerkkua halkaisuun kun on paksumpiakin puita seassa mutta halkaisunopeutta pitää ohuemmille puille olla kuitenkin riittävästi, tämän takia isompi syltty on pois vaihtoehdoista. Eli kuuteen osaan halkaisevalla terällä olisi tarkoitus puita pieniä mutta tunkin paluuta en rupea odottelemaan joka kalikalla niinkuin jossain viestissä siitä onkin ollut puhetta.. En ole vielä agri-marketista ym. kysellyt.... :D

Olisko varaa nostaa paineita? Jos öljyt kuumiaa, niin se lienee ongelma, mutta aika usein paineiden nosto parikymmentä baria auttaa jo ihmeesti.

Re: Palax booster-sylinteri..

Lukematon viestiLähetetty: 17 Joulu 2015, 20:11
Kirjoittaja Klapikauppias
Varmaan kannattaa pitää siinä hommas järki pääs, ettei pumpun kuoret sano poks.. :D

Re: Palax booster-sylinteri..

Lukematon viestiLähetetty: 19 Maalis 2016, 01:52
Kirjoittaja klapikalle
Nyt tarvitsisin klapikauppiaan apua palaxin tekniikan suhteen? Booster malli, Millainen se on käytännön toteutukseltaan? Mulla on Käytetty 70 kiikarissa, myyjä kertoi että halkaisuvoimaa 8 tonnia, mutta yhtä nopea kuin 3,5tn sylinterillä. Onko edes mahdollista että sellaisia 70 kymppisiä on rakennettu?

Re: Palax booster-sylinteri..

Lukematon viestiLähetetty: 19 Maalis 2016, 09:55
Kirjoittaja Lokotrack
Osta vain pois kuleksimasta jos hinta on kohdillaan, Klapikauppias tietää parhaiten nuo palaxien "taustat"...

Re: Palax booster-sylinteri..

Lukematon viestiLähetetty: 20 Maalis 2016, 17:55
Kirjoittaja Juhta
klapikalle kirjoitti:Nyt tarvitsisin klapikauppiaan apua palaxin tekniikan suhteen? Booster malli, Millainen se on käytännön toteutukseltaan? Mulla on Käytetty 70 kiikarissa, myyjä kertoi että halkaisuvoimaa 8 tonnia, mutta yhtä nopea kuin 3,5tn sylinterillä. Onko edes mahdollista että sellaisia 70 kymppisiä on rakennettu?


Power 70 malleissa ei sitä boosteria ole ollut lisävarusteena, ellei sitä sitten ole yksittäisenä siihen jossain vaiheessa laitettu. Se boosterihan perustuu sylinterin paluuliikkeestä latautumaan paineakkuun. Ensin halkaisu lähtee pikaliikkeellä (APV), vastuksen noustessa pikaliikeventtiili sulkeutuu ja sylinteri saa täyden voiman (5,6t). Jos voima sitten loppuu ja sylinteri pysähtyy, purkautuu paineakkuun varautunut paine ja antaa lyhyen sykäyksen sillä 8 tonnin voimalla. Jos puu ei vieläkään haljennut, keskeytetään halkaisu manuaalisesti ja paineakkuun varaa taas itsensä paluuliikkeestä. Siitä sitten taas vivusta halkaisu käyntiin jne..

Tuon boosteria takia KS35 malleissa on siitä alkaen ollut punaiset halkaisuterät kun 70:ssä mustat. Punaisten paksuus on 15mm ja mustien 12mm.

Re: Palax booster-sylinteri..

Lukematon viestiLähetetty: 20 Maalis 2016, 21:48
Kirjoittaja Klapikauppias
Tuo 8 tonnia on pikkasen myyntipuhetta :lol: noita "villejä" 70;siä, on joitain yksilöitä mailmalla, kuten allekirjoittaneellakin on, nopeus tosiaankin on samaa luokkaa, kuten 3,5 tonnisella sylinterillä ja voimaa on ainakin se 5,6 tonnisen verran, kone on ulkoisesti samanlainen, kuin tavalliset, mutta sisuskaluissa on eroa. Niin kuten edellä kehotettiin, se kanattaa ostaa, on herkku peli :) Muistin tuos, että onhan sen toiminnasta netis videokin. Tuo kone on tehtaan viritys mun vanhaan koneeseen, kun asiaa kokeiltiin, lähtenyt joskus 2012 Kittilään, en tiedä missä menee nyt. https://www.youtube.com/watch?v=a4O_mWy0suk

Re: Palax booster-sylinteri..

Lukematon viestiLähetetty: 22 Maalis 2016, 00:54
Kirjoittaja Lokotrack
Taitaa palaxi pyöriä tuossa videolla vähän "ylikierroksilla", vinhakasti liikkuu tunkki ja pilkettä syntyy 8) .

Itelle tuli vähän aikaa sitten toiseksi koneeksi hakkipilkkeen 1x42 kun noita yli 30 senttisiä propseja on alkanut olla viime vuosina hyvinkin paljon. Ei läheskään kaikkia saa pyöreänä myytyä omatoimipilkkojillekaan. Nytkin laanilla oli viimekesäisiä syrjään lonittuja pöllejä jo lähes rekkakuormallinen ja lisää tuli viikonloppuna tulleiden seassa aikalailla. Nyt paksut ei oo enää ongelma ja mikä ei tuohon koneeseen mahdu niin se joutaa jo hakekasaan.. Muutaman päivän hakilla pilkkomisen jälkeen tuntui tuo 70 s vähän rimpulalta mutta eikös tuohon taas tottune takaisn :lol:

Re: Palax booster-sylinteri..

Lukematon viestiLähetetty: 22 Maalis 2016, 09:05
Kirjoittaja Klapikauppias
Kyllä se varmaankin kierrosten ylärajoilla pyörii, eli tonnin perällä 1200 moottorissa, ulosotossa silloin 540-550, sen jälkeen terästä katoaa jännitys eikä sitä kuuntele kukaan, sähkökoneethan pyörii sielä alarajalla noin 450 ulosottokierrosta vastaavalla nopeudella :D Kyllähän tuo 70 on makeimmillaan 15-20 senttisellä puulla, tavaraa kertyy kasalle todella nopeasti, mutta suuremmille puille on sitten omat vehkeensä :) Täälläpäin tahtoo tuo ostopuu olla kokoluokassa 7-25 senttiä, tänävuonna tuli todella vähän alle 10 senttistä, jonkin verran on ylisuuria, mutta eiköhän niistäkin selvitä, olen todella tyytyväinen tuohon tulleeseen värkkiin.