Sivu 1/1

Naarva S23 tai 25

Lukematon viestiLähetetty: 19 Helmi 2014, 15:18
Kirjoittaja MikaP
Onko kellään kokemuksia Pentin pajan uusimmista S23 tai S25 sykeharvestereista?

Vanhemmista pelkistä harvestereista löytyy kyllä hyvin juttua muttei näistä uusista joissa on tämä polttopuun teko ominaisuus mukana.
Oma ajatus olisi laittaa kone maataloustraktorin kuormaimeen kiinni ja tehdä sillä omat ensiharvennukset (polttopuut) ja jos koneesta olisi niin myös urakointia. Polttopuun teko nopeutuisi nykyisestään huomattavasti kun muutama työvaihe jäisi kokonaan pois.
Pelkkään energiapuun tekoonhan tuo ei välttämättä ole paras (nopein) mut muokattavuus eri töihin taitaa olla markkinoiden parhaita.

Re: Naarva S23 tai 25

Lukematon viestiLähetetty: 20 Helmi 2014, 12:40
Kirjoittaja jupesa96
Tarkemmin kun asiaa miettii saattaa metsässä klavitus tuoda jonkin uudenkin työvaiheen.

Re: Naarva S23 tai 25

Lukematon viestiLähetetty: 20 Helmi 2014, 12:59
Kirjoittaja MikaP
Työvaiheilla varmaan tässä tarkoitetaan logistiikkaa? Se olisi tarkoitus hoitaa kohteesta riippuen halot joko suoraan kärriin tai sit suursäkkeihin joilla pystyy sit toimittamaan puut vaikka suoraan asiakkaalle.

Re: Naarva S23 tai 25

Lukematon viestiLähetetty: 20 Helmi 2014, 17:56
Kirjoittaja Klapikauppias
No näitämetsässä pilkkovia ilmaantuu markkinoille säännöllisesti, kuka milloinkin uhkaa mullistaa markkinat laitteellaan, siitä yhdestä ylivoimaisesta koneesta ei ainakaan ole enää kuulunut halaistua sanaa, tuon toimintaa en epäile, mutta, mutta. Logistiikka ongelma siinä tulee heti.. tavaraa on jo metsässä yli kaksinkertainen määrä tulossa ulos, jos verrataan siihen, että puut tuodaan kuituna sieltä pois, siihen lisätään vielä se, että maastosta ei montaa säkkiä keralla tahdo saada kunnialla pois, ainakaan niin, että ne pysyis pystys, huomataankin äkkiä, että homma meni leikkimiseksi, kyllä sillä varmaan omat polttopuut ottaa, mutta jos määrät on oikeasti tuhansissa moteissa, ei tuosta hienosta ideasta vain oikeasti tule mitään, mutta siistiä sisähommaahan se ois, jos vain rahat piisaa harrastaa :roll:

Re: Naarva S23 tai 25

Lukematon viestiLähetetty: 20 Helmi 2014, 19:41
Kirjoittaja MikaP
Rupean uskomaan että harrastus vehje se ois :)

No unohdetaan se polttopuun teko eli kaadetaan ja karsitaan vaan suoraan kärriin ja siitä laaniin.

Re: Naarva S23 tai 25

Lukematon viestiLähetetty: 20 Helmi 2014, 21:18
Kirjoittaja oppipoika
MikaP kirjoitti:Rupean uskomaan että harrastus vehje se ois :)

No unohdetaan se polttopuun teko eli kaadetaan ja karsitaan vaan suoraan kärriin ja siitä laaniin.


Unohda seuraavaksi se suoraan kärryyn tekeminen. Puu tulee harvoin kaadetttua suoraan kärryn taakse mistä sen pystyisi tekemään suoraan kyytiin. Sivulle kaataen ei onnistu.

Re: Naarva S23 tai 25

Lukematon viestiLähetetty: 20 Helmi 2014, 21:57
Kirjoittaja MikaP
Totta tuokin.
Koura vaan sit pitää olla semmoinen et sillä pystyy sit myöskin lastaamaan

Re: Naarva S23 tai 25

Lukematon viestiLähetetty: 20 Helmi 2014, 22:22
Kirjoittaja oppipoika
MikaP kirjoitti:Totta tuokin.
Koura vaan sit pitää olla semmoinen et sillä pystyy sit myöskin lastaamaan


Mielestäni hakkuu ja ajo kannattaa tehdä eri kerralla ja välillä vaihtaa koura tavalliseen. Tuollainen sykekoura on kuitenkin helppo vaihtaa, uskoisin että aikaa ei mene kuin 10-15 minuuttia. Hakkuun kärryn kanssa on ongelmallista ja kuorma tulee kuitenkin näköesteeksi jossain vaiheessa kun kasvaa. Peruuttaminen melkein täyden kuorman kanssa harvennus metsässä ei ole se optimi ratkaisu korjuu vaurioiden kannalta.

Re: Naarva S23 tai 25

Lukematon viestiLähetetty: 09 Maalis 2014, 19:54
Kirjoittaja Valmettimies
Itte kyllä pitäisin hakkuun ja ajon erillisinä toimenpiteinä, ainakin traktorilla touhutessa, muuta ongelmaa siinä ei oikeestaan oo, mutta ajouran teko. Vaikka ulottuis tekeen edestään uraa on ei sekään oikeen patentti ratkaisu oo, jos tekee urat valmiiksi niin sitte vois ajatella. Purkaminen on sitten jo eri juttu, jos ei oo kippaavalla kuormatilalla varustettua kärryä, ainakin Marttiini teki tälläistä konstrutiota jolloinkin. Sinänsähän tuo suoraan kuormaan hakkaaminen onnistuisi ainakin pienellä puulla koska tuo koura kaatuu vasta kun sille "antaa luvan" eli käyttää aukaisu liikettä hieman. Syke lukittaa kouran pystyyn sankaa vasten, eli puut saa tuotua "kynttilänä".

Tuo klapin tekeminen mettäs sinänsä ei oikeen mua ainakaan kiehdo. Pussin roikottelu ei tuu kysymykseen muuta kun erityisen tasaisella alustalla, ja erittäin lyhyellä matkalla. Kärry sitten jo eri juttu, tarkoituksenmukainen ja riittävän iso lava vois olla vakavasti otettava vaihtoehto, mielellään verkko etu ja takalaidalla jotta näkee läpi silloin kun ei ole kuormaa. Taas tulee kuitenkin uran hakkuu ongelmaksi. Jos lava on sen kokoinen että sillä saa muutakin ajettua kuin terveisiä niin lavan takaa uran hakkuu vaikeeta jos ei mahdotonta ainakin kun on kuormaa. Tuos viä yks video malliksi http://www.youtube.com/watch?v=rlcqLLyF5fQ . Tuollanen yhdistelmä voi jo toimiakkin lava vaan kovin pieni eli pitkästä ajomatkasta tuskallisen hidas.

Re: Naarva S23 tai 25

Lukematon viestiLähetetty: 12 Maalis 2014, 23:59
Kirjoittaja Rubinjo
Jos klapien teko metsässä ois millään mittarilla mitattuna järkevää, ois kenttäsahan roikottaminen moton perässä myös varteenotettava vaihtoehto. Miksköhän kukaan ei sitä ehdota?? (ps. tollasta videolla nähtyä "rouhimalla" syntyvää klapisilppua ei kukaan KLAPIASIAKAS edes osta.)

Re: Naarva S23 tai 25

Lukematon viestiLähetetty: 14 Maalis 2014, 22:58
Kirjoittaja Valmettimies
Joo eihän toi ainakaan kaupunkilaisille kauppakelposta puuta oo. Naapuri myy jonkinverran puuta ja sano että kiljotiinillä tehty puu ei kelpaa kaupunkilaisille ollenkaan koska siitä voi tulla tikkuja sormiin ja olihuoneen nurkas varastoitavat puut pitää olla nätin näkösiä, suuntaus on kuulemma sellanen että pitäis halkastakki sahalla että hyvä olis.

Mutta eihän tuollanen naarva itseasiassa mahdottoman kallis oo jos vertaa klapikoneeseen. Ja niinkun jo aiemmin taisin todeta en itte rupeisi tekeen klapia mettäs, mutta hakata voisin tuollasella kouralla.

Re: Naarva S23 tai 25

Lukematon viestiLähetetty: 15 Maalis 2014, 00:19
Kirjoittaja MikaP
Asiaa on tullut tutkittua ja alkuun varmaan enemmänkin hutkittua. Tuo klapin tekeminen myyntiin tuolla ei oo kaupallisesti järkevää mitenkään mitattuna. Itelle kattilaan menevät menis mainiosti.

Mut niin kuin klapikauppias totesikin et itse puun tekeminen tuolla on kohtuu tehokasta siihen nähden kun kenelle tuo on suunnattu niin muut vehkeet on usein jo valmiina. Kaikkiin mehtiin ei tietenkään sovi mut huonoselkäisen moottorisaha miehen voittaa :D

Re: Naarva S23 tai 25

Lukematon viestiLähetetty: 15 Maalis 2014, 11:02
Kirjoittaja ekii
Kysäseppäs powerforestin atsolta tuota am 240 kouraa mikä sillä on vaihtokoneena.
Siinä olis kova peli verrattuna sykevehkeiseen. Rullasyöttö, sahakatkaisu ja painoakin vaan vähä reipas 200kg. Hintakin varmasti kohtuullinen

Voin sen luvata kun alat hitaan sykkeen kans puita tekemään niin jos et vielä ole sarjapolttaja niin vähintään sen jälkeen alkaa palaan ja paljon :D