Sivu 1/1

ms200 saa ilmaa?

Lukematon viestiLähetetty: 27 Helmi 2014, 20:57
Kirjoittaja kranni
Ms200 on toiminut muutaman vuoden vähäisessä käytössä hienosti, kunnes tuli ongelmia. Nyt lähtee normaalisti käyntiin ja käy hyvin tyhjäkäyntiä, mutta kaasua painettaessa tukehtuu. Varovasti "kutittelemalla" ottaa täydet kierrokset. Ongelma paheni parin tankillisen aikana niin, että sahalla ei pysty enää töitä tekemään. Kaasuttimen säädöillä ei pysty ongelmaa korjaamaan. Se vaikuttaa selvästi ilmavuodolta polttoainelinjassa, mutta vikapaikkaa ei vaan löydy.
Kokeiltu kaverin sahasta lainatulla kaasarilla - ei vaikuttanut käyntiin (oli tosin sama kiinalainen tekele, kuin omassakin sahassa mutta kaiketi ehjä kun toinen ms200 toimi sillä hienosti). Uusittu polttoaineen imuletku - ei vaikutusta ja ongelma ilmenee vaikka tankki olisi piripinnassa. Vaihdettu kampiakselin stefat - ongelma esiintyy yhä. Onko sahureilla ajatuksia, mistä vikaa kannattaisi vielä hakea?
No, oma viehätyksensä siinäkin on, kun 026:lla posottaa rankoja nurin. Tässä jos loppukevään jaksaa tuon kanssa heilua, niin sitä ehtii unohtaa miltä nuo pikkusahat tuntuu :)

Re: ms200 saa ilmaa?

Lukematon viestiLähetetty: 27 Helmi 2014, 21:35
Kirjoittaja oppipoika
Milestäni ei vaikuta ilman saanti ongelmalta, jos saisi ilmaa niin kävisi villiä eli kierrokset seilaisi itsestään ja ei kävisi tyhjä käyntiä juurikaan. En ulkoa muista että millainen imukurkku tuossa on kaasarin ja sylinterin välissä. Jos on kumia niin siinä voisi olla yksi ongelma paikka.
Mutta asiantuntija raati voi olla erimieltä asiasta kanssani. Pitäisi kysyä isältä joka on 30 v noita korjannut työkseen..

Re: ms200 saa ilmaa?

Lukematon viestiLähetetty: 27 Helmi 2014, 22:01
Kirjoittaja Jari
Ellei ois toisella kaasarilla kokeiltu, epäilisin tukkeutunutta bensa/ilmakanavaa. Mulla samat oireet ja piti vaihtaa koko kaasari uuteen, ei auttanut putsaus ei mikään.

Re: ms200 saa ilmaa?

Lukematon viestiLähetetty: 28 Helmi 2014, 10:41
Kirjoittaja Cultio
Minulta murtui bensaletku ihan tankin seinän läpiviennin kohdasta, alkoi haittaamaan menoa kun bensataso laski. Kesti kyllä vähän aikaa ennen kuin tuon hoksasi tarkista. Epäilin vain tulppaa tai roskaa jossakin.

Re: ms200 saa ilmaa?

Lukematon viestiLähetetty: 28 Helmi 2014, 22:04
Kirjoittaja Wesku
Itaellä oli vähän saman suuntaista vaivaa. Kun painoi sahaa maata vasten, niin huomasi tyhjäkäynnin paranevan. Huonosti kiinni oleva kurkku paljastui näin.

Re: ms200 saa ilmaa?

Lukematon viestiLähetetty: 28 Helmi 2014, 22:15
Kirjoittaja meijerikkö
Parivuotta sitten samanlaiseen sahaan vaihdoin
bensaletkun+ suodattimen ja sykäysletkun.
Toiminu hyvin mutta tänä"talvena" täytynyt
säätää seosta aika usein. Johtuneeko sitten
valmisbensasta jota aloin käyttää. :o

Re: ms200 saa ilmaa?

Lukematon viestiLähetetty: 03 Maalis 2014, 10:02
Kirjoittaja Jisv
Mites tankin korvausilman saanti. Käykö hetken normaalisti jos avaat tankin korkin ja pistät kiinni?

Re: ms200 saa ilmaa?

Lukematon viestiLähetetty: 03 Maalis 2014, 17:57
Kirjoittaja Hippo
Voi olla vikaa myös kiihdytyspumpussa.

Re: ms200 saa ilmaa?

Lukematon viestiLähetetty: 09 Maalis 2014, 00:58
Kirjoittaja hogi
Kiihdytyspumppu on ms200 tyyppivika. Vaikuttaisi oireet juuri siltä.

Re: ms200 saa ilmaa?

Lukematon viestiLähetetty: 10 Maalis 2014, 13:40
Kirjoittaja kranni
Wesku: tiirailin kurkkua tarkemmin ja sehän ei ollutkaan tasan klo. 12 asennossa pytyn imuaukkoon nähden vaan hiukan kiertynyt ja tästä johtuen kurkun ulkopuolella olevan pienen kanavan tiivistys oli vähän epämääräisen näköinen. Nyt kurkku on tarkastettu ja linjattu suoraan, mutta käyntiin sillä ei kuitenkaan ollut vaikutusta. Kokeilin myös ilman niitä kurkun metalliheloja (kaasari painuu reilusti kumia vasten), mutta sama juttu.

Jisv: Korkin aukominen ei vaikuta. Saha tekee tankkiin itse asiassa ylipaineen joka ei kovin äkkiä edes poistu. Huomasin vaan, kun muutama minuutti sammutuksen jälkeen nyppää kaasarista bensaletkun irti, niin se ruikkaa kaaressa bensat ulos - kuuluu ilmeisesti toimiakin näin? Ja kun saha ei ulospäin vuoda bensaa, niin tiivis se kait polttoainelinjan osalta silloin on.

Hippo & Hogi: kokeilin heti alkuunsa toimivasta sahasta lainatulla kaasarilla, mutta vika ei poistunut.

Kaasari on nyt perussäädöissä ja saha ottaa pienen "moooauksen" jälkeen täydet kiekat. Siitä palaa nätisti tyhjäkäynnille ja ketju pysähtyy heti. Mutta kun antaa käydä pidempään tyhjäkäyntiä, niin n. 5s kuluttua käynti äkkiä nousee selvästi ja ketju alkaa pyöriä. Sen jälkeen kone tukehtuu heti jos vähänkään reilummin painaa kaasua.

Selevä vika, mutta kun ei vaan löydy...

Re: ms200 saa ilmaa?

Lukematon viestiLähetetty: 11 Maalis 2014, 00:31
Kirjoittaja oppipoika
Tarkastitko impulssi letkun eheyden samalla kun kurkkua katselit? Tiedustelin ongelmaa asiantuntijalta ja sanoi että niitä letkuja on mennyt aika paljon.

Re: ms200 saa ilmaa?

Lukematon viestiLähetetty: 12 Maalis 2014, 14:00
Kirjoittaja kranni
No jep. Kyllä se oli niin, että kaasarin vaihtokokeilu johti harhaan. Ms200 on sen verran korkeaviritteinen kone, että kaasari pitäisi aina jaksaa huolella säätää - myös tuossa kokeilussa olisi pitänyt, jolloin käynti olisi korjaantunut ja vika paljastunut. Alkuperäinen kaasari tuli avattua ja kas, kiihdytyspumpun mäntä selvästi kulunut. Uusi mäntä ja nyt pelaa taas kuin unelma. Kiitos kaikille vinkeistä!

Minkä huollan - sen korjaan :-)