Halpa GSM hälytin kuivaajalle

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelua ATK laitteista ja ohjelmista. Lisäksi maatalouden kehittyvästä teknologiasta. Uusia idoita ja apuvälineitä.

Halpa GSM hälytin kuivaajalle

Lukematon viestiKirjoittaja kevinc » 16 Elo 2011, 14:11

Laitetaanpa tännekin, jos joku muukaan ei malta sijoittaa satasia kuivurin hälytysjärjestelmään.

Rakentelin kuivurille muutama vuosi sitten vanhasta Nokian kännykästä "hälyttimen", joka soittaa tiettyyn numeroon aina jäähdytysvalon syttyessä. Jäähdytys menee meidän kuivurissa ainakin päälle myös silloin, jos kuivaus keskeytyy muustakin syystä, kuin kuivauksen loppumisesta. Jäähdytyksen aikana ehtii hyvin kuivaajalle tutkimaan, eikä aikaa mene hukkaan.

Kännykkä ruuvataan auki ja juotetaan esim. 5 napin taakse piirilevylle johdon pätkät, jotka tulevat puhelimen ulkopuolelle. Varsinkin vanhemmissa 6110 tyylisissä puhelimissa tilaa on hyvin. Sitten puhelimesta laitetaan pikavalinta päälle, niin että 5 nappia pohjassa pitämällä soittaa haluttuun numeroon. Yleensä pelkkä napin pohjassa pitäminen aiheuttaa kysymyksen "Pikavalintaa ei ole asetettu" ja sen jälkeen voi numeron syöttää.

Jäähdytysvalon rinnalle asennetaan joku pieni sulkeva rele. Kärkiin kytketään nuo kännykästä tulevat johdot. Nyt kun jäähdytysvalo syttyy, rele vetää ja "painaa" 5 nappia pohjaan koko jäähdytyksen ajan ja puhelin soittaa haluttuu numeroon. Vastaanottopäässä punaista luuria painamalla voi lopettaa soiton, eikä värkki enää uudestaan yritä soittaa.

Halutessaan noita johtoja voi juottaa useammankin kännykän numeronapin taakse ja laittaa kytkimen, mistä valitaan kenelle puhelu menee. Ei tuo pikavalinnan muuttaminenkaan tietenkään paha rasti ole.

Uutta kuivausta aloittaessa on hyvä tarkistaa, että kännykän näyttö on tyhjä. Jos näytössä on numeroita painettuna, tuo pikavalinta ei toimi.

Liittymäksi olen ottanut joka syksy tuollaisen prepaid liittymän R-kioskilta. 3 kuukauden voimassaolo 4,90 hintaan riittää koko kuivausajan.
Avatar
kevinc
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 342
Liittynyt: 09 Elo 2010, 00:19
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa - Seinäjoki

Re: Halpa GSM hälytin kuivaajalle

Lukematon viestiKirjoittaja Cultio » 16 Elo 2011, 20:16

Kätevä ratkaisu.
Periaatteessa nuo etäluettavat (sähkö)mittaritkin voidaan toteuttaa noin helposti GSM-tekniikalla, ihmeen kauan se vaan on kestänyt. Tosin nimenomaan sähkölaskutuksessa kaikki oli parempaa ennen.
Cultio
Luokka: >500hv
 
Viestit: 873
Liittynyt: 02 Maalis 2009, 14:51

Re: Halpa GSM hälytin kuivaajalle

Lukematon viestiKirjoittaja Isokivi » 09 Marras 2011, 08:45

Itsellä ollut vastaavanlainen systeemi kuivaajalla useita vuosia. Hälytys tapahtuu jäähdytyksen aloituksesta ja poltinhäiriöstä. (Vaatii kaksi relettä.) Puhelimeksi paras tuohon hommaan on sellainen missä on erillinen vastaajanappi. Nokia 2010 ja 1610/1611 ainakin. Nuo siksi että napin painallus voi olla lähes millainen tahansa. Toimii kuin junan vessa.
Isokivi
Luokka: Hevosaura
 
Viestit: 15
Liittynyt: 12 Elo 2010, 08:23

Re: Halpa GSM hälytin kuivaajalle

Lukematon viestiKirjoittaja rysler » 13 Marras 2011, 12:40

Itsellä on stokerissa tuosta vanhee malli
http://www.kolumbus.fi/eelis.k/index3.html
Soittaa 260 sekunttia :oops: jolloin varmasti huomaa kun sillä on asiaa .
Kaverin laitoksessa tulee vain yks tekstari menee helposti ohi mutta plus puolena pysyy kysyyn laitoksen tilan ja häiriöitten syyn näkee
rysler
Luokka: yli 200 hv
 
Viestit: 202
Liittynyt: 05 Touko 2005, 21:04
Paikkakunta: E-P

Re: Halpa GSM hälytin kuivaajalle

Lukematon viestiKirjoittaja Toippari » 24 Maalis 2012, 00:02

Linkistä löytyy video joka valaissee muutaman perussovelluksen toteuttamisen: http://www.provendor.fi/index.php?page=arrayapb

Rekkuloita on aina 2*DI + 2*DO:n GSM-yksiköstä yli sadan I/O:n laajuuteen asti, tarvitset lisäksi vain SIM-kortin. Mukana eri tyyppiset analogiaviestit, myös 4-20 mA sekä 10 kHz:n pulssitulot / -lähdöt. Hinnat ei hirvitä.

Myyvät myös jotain halpaa PT-100 lutikkaa skaalattuna 0-10 voltiksi. Tarkkuus riittää huone- tai ulkolämpötilan mittaukseen.
Toippari
Luokka: Polkutraktori
 
Viestit: 3
Liittynyt: 23 Maalis 2012, 00:52Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA