WebWisu

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelua ATK laitteista ja ohjelmista. Lisäksi maatalouden kehittyvästä teknologiasta. Uusia idoita ja apuvälineitä.

WebWisu

Lukematon viestiKirjoittaja Multipetteri » 24 Helmi 2014, 10:42

No mitenkä se WebWisu on toiminut? Olisi tarkoitus tehdä tuo vaihto ennen kevättöitä.
Tornihuhut kertovat että PC-Wisun kehitys on loppu ja pakkovaihto tulee kuitenkin. Hiertääkö siinä joku erityisesti? Siis lyhyesti että toimiiko homma. Itsellä on ollut aina PC-Wisu ja pettymykset sen kanssa ovat arkipäivää. Mm. kasvinsuojeluainerekisteri ei ole ikinä ajan tasalla ym ym näitä riittää ja on palstalla puhuttu ennenkin. Kun löytyisi joku joka on käyttänyt Wisua ja Agrineuvosta..
Multipetteri
Luokka: 75 hv., takaveto
 
Viestit: 91
Liittynyt: 15 Marras 2011, 22:09

Re: WebWisu

Lukematon viestiKirjoittaja dbrown » 24 Helmi 2014, 10:58

Webwisuun kannattaa siirtyä mielestäni kyllä. Pysyyvät kirjaukset tallessa paremmin, vaikka omaan koneeseen tulisi jotain "kaatumisia" (niinkuin itselle taannoin kävi, eikä tietysti ollut varmuuskopioita). Muista ohjelmista en osaa sanoa, kun en ole käyttänyt.
dbrown
Luokka: yli 150 hv
 
Viestit: 196
Liittynyt: 16 Tammi 2007, 22:14
Paikkakunta: Uusimaa

Re: WebWisu

Lukematon viestiKirjoittaja Maajussi66 » 24 Helmi 2014, 20:58

Eikä tarvitse ihmetellä, onko päivitykset asennettu vai ei, kun on automaattisesti ajantasalla heti kaikilla käyttäjillä.

Eikä huonoa ole sekään että pääsee pelloltakin tietoon kiinni ja muistiinpanoja naputtelemaan vaikka tabletilla tai alykännykällä
Maajussi66
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 312
Liittynyt: 02 Tammi 2010, 18:21
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

Re: WebWisu

Lukematon viestiKirjoittaja Hippo » 26 Helmi 2014, 15:11

Periaatteessa ihan toimiva, mutta kaikenlaista pientä viilattavaa siitä löytyy.
Mm. kasvipeitteisyyden laskentaan ei löydy työkalua, näkymät on välillä epäselviä, lohkonumeroita ei näy aina kun tarvisi, mutta sain sillä viime vuoden kirjanpidon tehtyä. Pahin ongelma tuli valvonnassa, kun päättyi fosforintasaus eräällä lohkolla ja webwisulla sain fosforin nollaan. Tarkastaja laskikin sen olevan yksi. Virhe tuli siitä, että webwisu pyöristi 3,5 kg fosforia --> 3 kg.
Hippo
Luokka: yli 100 hv
 
Viestit: 101
Liittynyt: 03 Maalis 2006, 11:28

Re: WebWisu

Lukematon viestiKirjoittaja Multipetteri » 08 Maalis 2014, 07:50

Entä onko hakemusten sähköinen jättö webwisun kautta ollut ongelmatonta?
Demoa katselin taas mloyn nettisivuilta. Ainakaan siellä lannoitussuunnittelu ei toimi.
Kylvöt on tehty joka lohkolla varmuuden vuoksi kuusi kertaa, mikä on ollu PC-Wisunkin ongelma. Kerran itselläni oli muutama lohko lannoitettu 200 kertaa x 440kg pellon Y5:ttä. Pienet ylitykset. Paljon on nappuloita joille ei ole selitettä ja joista ei tapahdu mitään.
Multipetteri
Luokka: 75 hv., takaveto
 
Viestit: 91
Liittynyt: 15 Marras 2011, 22:09

Re: WebWisu

Lukematon viestiKirjoittaja SS » 05 Kesä 2014, 19:03

Webwisun harjoittelussa seuraavan päivän saldo:

Vipu-palveluun talletettujen vanhojen vuosien tiedot siirtyivät joltisenkin helposti. Uuden vuoden perustaminen ehdottaa ainoana vaihtoehtona edellisen vuoden kopiointia, no, sitten tietenkin kaikki alat ovat väärin. Sitten päivitys Vipu-palvelusta: Peruslohkot, tulee paljon punaista, jos on muutoksia tapahtunut, näitä aarin muutoksia. Nämä pitää tehdä valitsemalla (kaikki) ja päivittämällä Vipusta. Kasvulohkot sitten erikseen. Tietenkin edellisvuoden ylimääräiset kasvulohkot pitää antaa poistaa. Kasvulohkopinta-aloissa alapuolella oli pienellä punaisella numerolla poikkeamat (niissä ei ollut mitään dokumentaatiota, mitä ja miksi ne sinä ovat, rupesin sitten arvailemaan) , ja siinä meinasi mennä sormi suuhun, ennen kuin ymmärsin käydä vielä kerran päivittämässä Vipusta peruslohkotkin, jolloin Vipusta siirretyt kasvulohkot eivät olleet näillä poikkeamavaroituksilla höystettyjä.

Eilen laitettuja tilan tietoja osoitteen osalta ei saanut millään enää tänään päivitetyksi, keksin nimittäin, että näppäimistöltä kieltäytyneen yhdysmerkin saisikin syötetyksi liittämällä leikepöydältä, mutta päivitys-yritys hyydyttää näkymän paikalleen, eikä jaavaskriptit tottele. Ainoa tapa päästä eteenpäin, on valita yläreunan valintalistasta joku toinen vuosi, ja takaisin editoitavaan vuoteen. Sitä en tiedä, miksi tuo toimii, eli päivittää näytön kunnolla. Mutta muutokset menetetään. "Tallenna"- nappi alalreunassa ei auta, eikä se toinen tallenna-nappi oikealla, se korpun näköinen. No, siellä tilan osoitetiedoissa on nyt sitten pysyvästi se "peesereiäntie 666" , kun harjoittelin vähän.

Opiksi ja ojennukseksi: Kaikki mahdolliset ja mahdottomat tiedot pitää olla valmiina, ja syötteiden ongelmat, erikoismerkkien kiellot yms. pitää olla kysyttynä, tukijärjestelmän määritelmät selvänä, viljelyvyöhykkeet ja tukialueet ja valitut toimenpiteet oikein nimin varmistettuna ennen kuin kosket koko wisuun. Muistuttaa filosofialtaan hyvin paljon 1980-luvun ohjelmistoja: mennään sekvenssinä läpi tietokantaruutu, joka ruutu kerrallaan, jos jokin kohta jää välistä, tai on ristiriitainen, tulee ruutuun "error #9", jonka pystyy avaamaan vain systeemin toimittanut ohjelmoija.

Kaksi kasvulohkoa sain syötetyksi, esimerkiksi siemenen osalta aukesi hyvinkin professionaali asetussivu, onneksi oli käsillä TJSP ja kylvömäärätiedot kämmenselässä; vielä tussista näkyy hiukan. 1000- tai jotain rivinen siemenlajilista on kiva rullailla aina alimmaksi, kun se TOS löytyy vasta sieltä lopusta. Voi nuo varmaan tyhjäksikin jättää. Hiukan kasvulohkontiedoissa oleva lannoituskerrat-asetus, vain 1 tai 2 , huolettaa, jos vaikka monesti on neljäkin kertaa käyty levittelemässä....mutta sen näkee sitten seuraavan päivän harjoituksessa. Tai sitten tuo lannoituskerrat-asetus on jokin aivan muu juttu, joka ei vaan informoidu käyttäjälle siinä paikassansa

Jatkan harjoituksia taas huomenna.

Disclaimer: Olen siis ensi kertaa käyttämässä muuta kuin omatekemää Excel-lomaketta viljelysuunnitteluun ja kirjanpitoon. Valinnan mahdollisuuksia on liikaa, kovasti kaikki kehuvat omiaan, hintaa on liikaa, jotta kaikki voisi hankkia, ja demo-ohjelmat tekevät vain pahalle tuulelle. Muutamaa muuta ohjelmaa kokeilin, epäselvyys siitä, onko tämä nyt todella ilmainen, voiko tällä tehdä mitään, säilyykö tallennettu data, vai mitä tapahtuu, jos jatkaa / ei jatka / ostaa, sai poistamaan ohjelmat saman tien.

-SS-
Avatar
SS
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1617
Liittynyt: 25 Huhti 2005, 22:26
Paikkakunta: Lohja

Re: WebWisu

Lukematon viestiKirjoittaja Carnivor » 05 Kesä 2014, 22:57

Data tuskin katoaa mihinkään, koska itse olen käyttänyt webwisua viimeksi edellisellä ympäristötukikaudella 2005-2006 ja nämäkin datat näkyvät. Tuli uusia kommervenkkejä matkaan kun nyt yritti aloittaa uudelleen vuodesta 2014 ja monta vuotta puuttuu välistä. Jotenkin näistä tulee sellainen mieli ettei etsitä parasta ohjelmaa vaan vähiten huonoa.
Avatar
Carnivor
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1502
Liittynyt: 28 Tammi 2005, 14:54
Paikkakunta: VS kv. 1B

Re: WebWisu

Lukematon viestiKirjoittaja SS » 21 Kesä 2014, 15:19

Juu Webwisu on taas askeleen edempänä lähteä lentoon ja sitten seuraavaa ohjelmavalmistajaa kokeilemaan.

Huomioita. Webwisu ei muista koskaan edellisessä ruudussa valittuja esimerkiksi siemenlajikkeita, mutta kylvöpäivän se muistaa, eli jos editoi lohkoja syysvehnällä ja kevätvehnällä, aina pitää muistaa vaihtaa vuosi ja vuodenaika ja päivämäärä.

Kasvulohkonäkymässä ei todellakaan kannata muokata kylvösiementä , lajiketta tai muutakaan tietoja. Jos jokin asia menee väärin tai haluaa palata tekemiinsä täyttöihin, ei wisu täytä niitä edellisten tietojen perusteella vaan kaikki pitää täyttää uudelleen. Varsinkin eräajona täytettäessä olisi hyvä, jos kaikki taulukkonäkymässä olevat tiedot olisivat editoitavissa ruuduissa itsessään. Seuraava-nuolien ja valitse- ja vahvista - nappien paineluun alkaa tympiintyä hyvin nopeasti.

Sitten Kylvötiedot-taulussa avautuukin mahdollisuus korjata asioita: silti nälkävuosien pituisten valintaluetteloiden rullaaminen - esimerkiksi Zebra-kevätvehnä on viimeisenä - tuo ruven rullasormen päähän.

Sitten jos haluaa täyttää kaikki muokkaukset kynnöstä äestykseen kerralla, ei kylvöpäivää näy samassa näjymässä, enkä löytänyt muuta helppoa tapaa saada lohkoille kylvöpäivälistaa näkyville kuin alt-printscreenillä Paintiin, siellä leikkaa ja liimaa lohkolistan ja kylvöpäivälistan vierekkäin ja tekee pienen kuvan ruudulle Webwisun näkymän viereen, yleensä äestyspäivä kas on ollut sama kuin kylvöpäivä. Onhan almanakassa pikkuiset muistiinpanot, mutta esimerkiksi Excelissä täyttäessä kopiointi-liitä on salamannopeaa täyttää, ja poikkeukset sitten kirjoittaa.

Nyt vielä kun pityäisi siirtää parin edellisen vuoden tiedot jälkikäteen, ravinnetaselaskentaa varten, menee kuukauden työpäivät tuohon naksutteluun.

Ainakin nyt taas noin kuuden tunnin hiirennapsuttelun jälkeen tietää sen, että se Excel-malli pitää vielä päivittää ja leikkiä sitten ensi keväänä wisulla, jos edes tällä jaksaa.

-SS-
Avatar
SS
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1617
Liittynyt: 25 Huhti 2005, 22:26
Paikkakunta: Lohja

Re: WebWisu

Lukematon viestiKirjoittaja Radon » 22 Kesä 2014, 13:32

SS kirjoitti:Juu Webwisu on taas askeleen edempänä lähteä lentoon ja sitten seuraavaa ohjelmavalmistajaa kokeilemaan.
--snip--
-SS-


Olethan huomannut että niitä tietoja pystyy "massana" muokkaamaan sitten vasta siinä päänäytössä korjailee päivämäärät jne. pikku jutut kohdilleen
Radon
Luokka: >500hv
 
Viestit: 731
Liittynyt: 12 Huhti 2005, 23:39

Re: WebWisu

Lukematon viestiKirjoittaja SS » 23 Kesä 2014, 13:55

Radon kirjoitti:
SS kirjoitti:Juu Webwisu on taas askeleen edempänä lähteä lentoon ja sitten seuraavaa ohjelmavalmistajaa kokeilemaan.
--snip--
-SS-


Olethan huomannut että niitä tietoja pystyy "massana" muokkaamaan sitten vasta siinä päänäytössä korjailee päivämäärät jne. pikku jutut kohdilleen


Olen tuonut Vipusta lohkotiedot eräajona, eli nyt olisi juurikin täytettävä viljavuustiedot, kylvöpäivä, siemenmäärä, lajike ja peittaus ja serti, päivämäärä, muokkaustapa, kyntö-tasaus-äestys- syvyydet ennen kylvöä, MIKÄÄN näistä tiedoista ei juurikaan ole yksittäiselle lohkolle sama kuin edelliselle. Ohjeissa kovasti kehutaan ominaisuutta, esimerkiksi että voidaan valita kaikki saman lannoitevalmisteen tapahtumat käsittelyyn, ja että voidaan valita kaikki saman viljelykasvin kasvulohkot käsittelyyn, lannoitetta valittaessa. Mitäpä lisäarvoa se tuonee ? Lohkoilla on erilainen viljavuus, eri satotavoite, pohjavesialue, vesistö, kaltevuus, ja minä ainakin käytän samaa lannoitetta aivan eri viljelykasveille, koska sitä on saatavissa ja se ei ylitä ravinnerajoja. Ja symmetrisesti käytän eri lannoitteita samalle viljelykasville, satotavoitteesta ja viljavuudesta riippuen. Yhdistän sitten PK-lannoksella tai typpilannoksella ravinnesuhteita kohdalleen...

En tosiaan ymmärrä massatäytön ideaa, ja mistä oikeastaan on kyse, jos ei kyse ole siitä lohkojen rastituksesta ennen yläreunan nappien painelua, juuri kuin ehkä jos on tila, joka viljelee yhdellä saman viljavuuden tilalla, kaikilla lohkoilla, samaa viljalajia samaan käyttöön, samalla muokkauksella, samalla kylvimen asetuksella, ja saman päivän aikana, yhtä lannoitelajia käyttäen. Mutta tarvitseeko silloin MITÄÄN viljelyohjelmaa ??? Koko tilan viljelysuunnittelu mahtuu yhdelle post-it lapulle, ja kaikki ravinnetaseet ja lannoitukset saa yhdellä jako- tai prosenttilaskulla.

Ja ainakaan mikään intuitio ei herännyt ohjelman käytössä, esim. olen huomannut semmoista oiretta, että kun jonkin yksittäisen tiedon havaitsee olevan väärin (päänäkymän listassa) , sitä ei saa siinä muutetuksi, kuin kyseisen toimenpiteen omassa näkymässä, sitten sinne sisään mennessä pitääkin muistaa UUDESTAAN kaikki ennestään täytetyt asiat, ja niksutella koko taulu läpi, jotta saa sen yhden tiedon muutetuksi. Jokin tässä filosofiassa ei nyt mene kohdalleen. Mikähän on kyseisen tietokannan avainjärjestelmä, se nimenomaan vaikuttaa sellaisiin asioihin, kuten kenttien pakkotäyttöihin, ja kykyyn ryhmitellä näkymiä sopivasti.

No tämä on tätä, en tunnusta olevani retardi, ja pitääkö tässä alkaa vetästä Fortranilla kasaan suunnitteluohjelmaa itse ?

-SS-
Avatar
SS
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1617
Liittynyt: 25 Huhti 2005, 22:26
Paikkakunta: Lohja

Re: WebWisu

Lukematon viestiKirjoittaja Cultor » 23 Kesä 2014, 15:15

Ensimmäiseksi täytyy kysyä, onko ponnahdusikkunat (popup windows) sallittu?

Zebra, muuten, löytyy valikosta vaikkapa End-näppäimen painalluksella. Luvalla sanoen, aika pöhköä hiiren rullalla alasvetovalikoita selata. Nähdäkseni kaikkea näkyvissä olevaa tietoa voi muuttaa valitsemalla ensin lohkon. Painikkeesta avautuu ponnahdusikkuna, jossa tietoja voi muuttaa. Kylvöt, lannnoitus ja kasvinsuojelu näkymissä numeroarvoja voi muuttaa suoraankin.

Vuosi 2007 oli ensimmäinen Webwisulla ja olihan se taka-askel Agrineuvoksesta. Toisaalta Mä$ästä eroon pääseminen korvasi sen reilustikin.
Avatar
Cultor
Luokka: >500hv
 
Viestit: 615
Liittynyt: 08 Loka 2005, 20:20
Paikkakunta: Kahden kaupungin välissä

Re: WebWisu

Lukematon viestiKirjoittaja SS » 23 Kesä 2014, 19:20

Cultor kirjoitti:Ensimmäiseksi täytyy kysyä, onko ponnahdusikkunat (popup windows) sallittu?

Zebra, muuten, löytyy valikosta vaikkapa End-näppäimen painalluksella. Luvalla sanoen, aika pöhköä hiiren rullalla alasvetovalikoita selata. Nähdäkseni kaikkea näkyvissä olevaa tietoa voi muuttaa valitsemalla ensin lohkon. Painikkeesta avautuu ponnahdusikkuna, jossa tietoja voi muuttaa. Kylvöt, lannnoitus ja kasvinsuojelu näkymissä numeroarvoja voi muuttaa suoraankin.

Vuosi 2007 oli ensimmäinen Webwisulla ja olihan se taka-askel Agrineuvoksesta. Toisaalta Mä$ästä eroon pääseminen korvasi sen reilustikin.


Kyllä ponnahdusikkunat on asetettu luvallisiksi, Firefox uusin ja päivitetty versio, vanhoilla jäikin hyytyneenä paikoilleen. Juu kyllä kirjaimella Z tai End painelemalla tosiaan sinne listoihin pääsee viimeiseksi, mutta hiirellä sinne kuitenkin tultu on. Mikä vaikeus olisi ollut laittaa Vipun tapaan aikaisemmin jo valittuja lajikkeita listan alkuun ? Parin lohkon täyttelyn jälkeen parin kolmen käytetyimmän parametrin listat olisivat jo valmiina päällimmäisenä.

Hyvä esimerkki käyttöliittymän yksinkertaisesta typeryydestä on seuraava:
Katselen muokkaus- ja hoitotyöt - sivua.
Näen, että yhdellä lohkolla onkin virheellisesti sarkakynnön sijasta paluuaurakyntö, päivämäärä on väärä ja syvyyskin poikkeaa hiukan.

Eli painan harmaata nappia kyseisen Kyntö-tekstin vieressä , sitä, jossa on vain kolme pistettä (se, että kyse on kyseisen kentän jonkun tai useamman parametrin asettelua varten, pitää vain tietää, useat käyttävät tuommoista merkintää, silloin kun ei oikein osata sanoa, mitä siihen nappiin tai napin viereen voisi laittaa) , siinä oikealla puolella. Sieltä saan vaihdetuksi Sarka-aurauksen valintalistasta. Sitten kerrat ja syvyys onkin laitettavissa suoraan numeroilla samalle riville. Päivämäärä onkin harmaa, ja nyt pitää alkaa päätellä, mitäpäs nyt halutaan, tehtyjen maanmuokkausten sarakkeessa lukeva "tapa" onkin informoiva, koska näen sen olevan enemmänkin tapahtumalistan, eli eräänlaisen muistiinpanokannan, no, laitetaan rasti siihen kyseisen kasvulohkon kyntö -"tavan" viereen, ja painetaan yläreunassa olevaa "päiväys"-kuvaketta, ja päästään onneksi valmiiksi siihen päivään, joka siinä oli, ei tarvitse vuotta, vuodenaikaa ja päivämäärään napsutella paikalleen. Eli sekvenssi on ruutu valituksi naps, hiiren siirto yläreunaan, päiväys-kuvakkeen painaminen naps, ruudukon päälle hiiri, naps, palaa rastitettuun kohtaan, poista rasti, sillä jos rasti jää päälle, seuraavaan lohkoon tehty toinen pvm-muutos muuttaa sen ensimmäisenkin taas. Lyhyesti naps viuh naps viuh naps. Ja siinä pääsivulla se päivämäärä seisoo, olisi voinut siihen vaan kirjoittaa ?

Henkilökohtaisesti "tapa" -nimisen määreen liittäminen "päivämäärään" ei tuntunut intuitiivisesti oikealta, siis kyseessähän oli "muokkaustoimenpiteen päivämäärän kirjaaminen" kyseiselle päivämäärälle. Mihinkähän se vapaakenttä nimeltään "muistiinpanot" on tarkoitettu ?
Itse siis olisin linkittänyt muokkaustoimenpide-nimiseen kenttään määreet menetelmä, pvm, kerrat, syvyys, päivämäärä,

Mutta lopputulema: yhden tapahtuman parametrien, eli menetelmä, kerrat, syvyys, muokkauspäivä, editointiin tarvittiin kolme (3) erilaista sisäänsyöttötapaa !

Nähdäkseni kaikkea näkyvissä olevaa tietoa voi muuttaa valitsemalla ensin lohkon.


Ei ainakaan kasvulohkonäkymässä. Siellä esimerkiksi näkyy jo lajike ym, jos oikeassa reunassa olevaan kolmella pisteellä merkittyä nappia painaa, tulee 1. ruutu, jossa näkyy aivan oikein viljalaji, mutta seuraaviin ruutuihin kuin etenee "seuraava"-nappia painamalla, on ohjelma hukannut valinnat, sama viimeisen ruudun osalta. Eli tätä kasvulohkonäkymää ei saane ollenkaan käyttää jo täytettyjen tietojen muuttamiseen. Eli pitää mennä "Kylvö"-näkymään. Nyt sitten katselin, että kylvötiheydet, itävyydet ja kylvömäärät päivittyvät riville oikein vain jos nämä päivittää erillisessä ruudussa, joka aukeaa kylvömääräkentän oikealla puolella olevasta napista. Tallennusvaiheessa osa tiedoista synkkaa, mutta eivät 100%. Eli tässäkin pitää vaan uskoa, että suoraan rivinäkymässä täytetyt arvot - vaikka niitä siis voisi sisään kirjoittaa - voivat olla vääriä, eli päivittyvät vasta laskennassa - jos päivittyvät , kun varsinaiseen parametrisyöttöruutuun laitetaan muuttuneita arvoja.

Eli Webwisussa ei saa pienintäkään vinkkiä, missä näkymässä kannattaa tiettyjä kenttiä päivittää. Liian usein joutuu syöttökenttään, jossa ei voi antaa mitään arvoa tai johon ei osaa päättää, mitä siihen pitää laittaa. Luonnollisesti sellainen vaivaa kaikkia alan ohjelmistoja, että jos haluat täyttää johonkin lohkoon yhden ainoan kohdan, esimerkiksi lannoituslevityksen, joudut loputtomaan kierteeseen, kun jokin aikaisempi asia pitää ensin laittaa päälle/pois/valita/syöttää tai ensin olla tehtynä jonkin suunnitelma, jollakin tietyllä tavalla. Tätä kutsutaan laajenevan spiraalin tilanteeksi, etäännyt koko ajan siitä, mitä alun perin olit tekemässä.

-SS-
Avatar
SS
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1617
Liittynyt: 25 Huhti 2005, 22:26
Paikkakunta: Lohja

Re: WebWisu

Lukematon viestiKirjoittaja SS » 23 Kesä 2014, 20:06

No nyt WebWisu on laitettu sivuun. Aika kuluu ja valvonnat lähestyvät. Liian kalliiksi tulee ohjelma, jos asiat eivät ole kirjattuna, kolme ja puoli viikkoa ja peli poikki.

Nyt tunnin aikana on vanhan Excel-pohjan lohkotiedot täydennetty, lannoituskerrat lisätty, ensimmäiset kasvinsuojelutoimenpiteet kopioitu almanakasta, lannoitevarastotilanne mätsää todellisuuteen, viime vuoden sato pitää vielä lisätä 2013 kortteihin, arviona, koska en ole vielä myynyt, ja sitten taseprosenttien laskentaan.

Niiden tasekaavojen täydentäminen ja tarkistaminen on ehkä päivän työ, koska en ole saanut aikaiseksi universaalia taselaskentakaavaa, eli esim. syyskylvetyn lannoitteen poistaminen summista tehdään käsin poimimalla, jne. Nämä laskelmat eivät kerkiä valmiiksi lisälannoituksia ajatellen, jätetäänpäs typpiliuokset sitten vajaan.

Webwisusta: Vanhojen vuosien toteutuneiden viljelymuistiinpanojen talletus on liian iso urakka, ja uskon löytäneeni syyn, miksei mikään tunnu toimivan. Se sanotaan vähän niin kuin rivien välissä, ohjeen alussa:
Eli pitänee pysyä sekvenssissä 1. peruslohkotiedot -> 2 viljavuustiedot->3. luodaan kasvulohkot viljavuuksilla->4. luodaan lannoitevalikoimat-> sitten vasta 5. lisätään kasvit kasvulohkoille-> Wisu hoitaa lannoituslaskelman ja sen jälkeen muutkin viljelytoimenpiteet. Ja niissä pysytään. Ja vuodet on tehtävä järjestyksessä ensimmäisestä viimeiseen, muuten joutuu umpikujaan. Niinhän se tietysti taselaskennassa onkin.

Muistiinpano-ohjelmana omin päin tai jälkikäteen tehdessä, ei ole oikea valinta. Ei todellakaan. Ei. Ei. Ei. Ei ikinä.

-SS-
Avatar
SS
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1617
Liittynyt: 25 Huhti 2005, 22:26
Paikkakunta: Lohja

Re: WebWisu

Lukematon viestiKirjoittaja Sepe » 23 Kesä 2014, 20:23

Sen verran olen Webwisua kokeillut että tämä vuosi jää Wisulla viimeiseksi. Eli tulevaisuudessa todennäköisesti Agrineuvos käyttöön... :lol:
Sepe
Luokka: >500hv
 
Viestit: 937
Liittynyt: 12 Heinä 2005, 20:02

Re: WebWisu

Lukematon viestiKirjoittaja Cultor » 23 Kesä 2014, 21:28

SS kirjoitti:Ei ainakaan kasvulohkonäkymässä. Siellä esimerkiksi näkyy jo lajike ym, jos oikeassa reunassa olevaan kolmella pisteellä merkittyä nappia painaa, tulee 1. ruutu, jossa näkyy aivan oikein viljalaji, mutta seuraaviin ruutuihin kuin etenee "seuraava"-nappia painamalla, on ohjelma hukannut valinnat, sama viimeisen ruudun osalta. Eli tätä kasvulohkonäkymää ei saane ollenkaan käyttää jo täytettyjen tietojen muuttamiseen. Eli pitää mennä "Kylvö"-näkymään.

Väitteesi ei pidä paikkaansa ainakaan minun käyttämälläni selainversiolla ja asetuksilla. Kun oikeassa reunassa olevaan kolmella pisteellä merkittyä nappia painaa, tulee 1. ruutu, jossa näkyy aivan oikein viljalaji, seuraaviin ruutuihin etenee "seuraava"-nappia painamalla ja ohjelma näyttää vanhat tiedot, joita voi muuttaa tarpeen mukaan. Muutetut tiedot näkyivät kylvönäkymässä.

SS kirjoitti:Eli Webwisussa ei saa pienintäkään vinkkiä, missä näkymässä kannattaa tiettyjä kenttiä päivittää. Liian usein joutuu syöttökenttään, jossa ei voi antaa mitään arvoa tai johon ei osaa päättää, mitä siihen pitää laittaa. Luonnollisesti sellainen vaivaa kaikkia alan ohjelmistoja, että jos haluat täyttää johonkin lohkoon yhden ainoan kohdan, esimerkiksi lannoituslevityksen, joudut loputtomaan kierteeseen, kun jokin aikaisempi asia pitää ensin laittaa päälle/pois/valita/syöttää tai ensin olla tehtynä jonkin suunnitelma, jollakin tietyllä tavalla. Tätä kutsutaan laajenevan spiraalin tilanteeksi, etäännyt koko ajan siitä, mitä alun perin olit tekemässä.

Kokeilin lisätä lannoituskerran, a.o. näkymässä valitsin lohkon, klikkasin lisää-nappia, valitsin listasta lannoitteen, kirjoitin kilomäärän ja kalenterista päivämäärän ja se oli siinä. Sitten valitsin kolme lohkoa lisää, lannoitevalinta ja kilot, päivämääräksi ehdotti samaa kuin edellisellä.

Epäilemättä Webwisu voisi olla parempikin, mutta kyllä se aivan käytettävä on ja parempaan päin on kehittynyt. Selaimeni User Agent: Mozilla/5.0 (OS/2; Warp 4.5; rv:10.0.12) Gecko/20140325 Firefox/10.0.12 SeaMonkey/2.7.2
Verkkopankissa ym. herjataan vanhentuneeksi, mutta on tuolla pärjännyt.
Avatar
Cultor
Luokka: >500hv
 
Viestit: 615
Liittynyt: 08 Loka 2005, 20:20
Paikkakunta: Kahden kaupungin välissä

Seuraava


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA