Rahamiehiä?

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelua kaikesta mikä ei liity maatalouteen. Ns. Vapaa sana keskustelu.

Rahamiehiä?

Lukematon viestiKirjoittaja tikkat3 » 09 Helmi 2012, 22:44

Onkos tällä foorumilla ketään kuka osaa pelata osakkeiden ja rahastojen kanssa? Kuka uskaltaa tunnustaa?
tikkat3
Luokka: yli 100 hv
 
Viestit: 119
Liittynyt: 10 Maalis 2011, 19:59

Re: Rahamiehiä?

Lukematon viestiKirjoittaja kengu » 10 Helmi 2012, 02:17

Osakkeilla voi jotain rahaa saada aikaiseksikin. Rahastoissa hallinnointipalkkiot ja muiden saman rahaston omistajien panikoinnit vievät sitten sinunkin rahasi.

Rahaston kurssi kun laskee riittävästi niin väki alkaa panikoida ja haluavat myydä osuutensa. Rahaston on sitten pakko myydä jotain voidakseen antaa rahaa. Tuo harvoin on kovin hyvää bisnestä, että ostetaan kalliilla ja myydään pakon edessä siihen hintaan mitä on juuri sillä hetkellä saatavissa. Toki rahastojakin on hyvin erilaisia, mutta kyllä niillä silti pankit rikastuvat. Vai onko jollekin pankki tyrkyttänyt erityisesti osakkeita noiden omien rahastojensa sijaan.
kengu
Luokka: Puutarhatraktori
 
Viestit: 7
Liittynyt: 10 Kesä 2011, 16:27

Re: Rahamiehiä?

Lukematon viestiKirjoittaja O.J. » 10 Helmi 2012, 17:17

Vähempi rahamiehiä, mutta hiukan löytyy osakkeita, arvo nyt vajaat 2x maatalouden velat. Salkku on ~3.7% miinuksella. Tänä talvena on nousua tullut ja tuplasin Talvivaaran osakemäärän kurssin ollessa 2.35. Yks jvk-laina on ja se on viimeinen, kunhan se vaan erääntyy. Rahastoja en suosittele.

Mm. energia- ja teleliikennefirmat maksavat yleensä kohtuullisesti osinkoja vuodesta toiseen. Tuotto useimmiten pankkitalletuksia reilusti parempi. Pitkäjänteistä touhua, aika harva osaa ajoittaa oston ja myymisen aina parhaisiin hetkiin. Itse mietin mm. Yaran osakkeita, mutta ostinkin osin velkarahalla sijoitusasunnon, joten osakeostot saavat nyt jäädä vähemmälle. Jos ylimääräistä kertyy, niin teen lainaaan ylimääräisiä lyhennyksiä.
Avatar
O.J.
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1684
Liittynyt: 01 Syys 2005, 22:42
Paikkakunta: Koillis-Savo

Re: Rahamiehiä?

Lukematon viestiKirjoittaja Jari » 17 Helmi 2012, 14:18

Rahamieheksi ei kyllä voi tunnustautua kun on toisinpäin tuo osake/maatalouden lainamäärä suhdekin, toisin kuin O.J:llä :mrgreen:

On tullut tappioita ja voittoja, rahastoissa promilleja kiinni, niistä aikoinaan aloitin ja huomasin kuinka hienosti siellä rahat katoaa...

Vajaa parikymmentä eri osaketta salkussa, suurimpina metsäfirmoja sekä näillä hinnoilla myös talvivaaraa tullut lisää.
Yaraakin on, kompensoimassa heidän viljelijöiden kuppaamista :roll:

Itse olen riskisijoittaja, mm. M-realia ollut parhaillaan lähes satatuhatta lappua ja osan ostin lainarahallakin kun uskoin nopeaan nousuun. Kannatti,onneksi osa oli pakko myydä tietyssä ajassa poiskin, sai käytänössä parhaan mahdollisen hinnan osin tuurillakin. Enää en uskaltaisi!

Rohkea rokan syö, sillä mielellä liikkeellä. Enemmän harmittaa käyttämättä jätetty tilaisuus kuin se, että epäonnistuu silloin tällöin. Osakekaupassa suurin lainalaisuus että ostaa halvalla ja myy kalliilla. 90% tekee juuri päinvastoin, kun kristallipallossa häikkää(tunnustan...) :mrgreen:
Tappiohan realisoituu vasta myydessä, kärsivällisyys suuri hyve näissä hommissa.

Onneksi osakekaupastakin tullut normaalia elämää monelle, nähdään ihan normaalina säästämismuotona jossa hieman töitä tekemällä voi tienatakin jotain. Pääasia ettei ole kaikki pelissä, silloin menee suurella todennäköisyydellä kaikki, omat ja lainatut.
Avatar
Jari
Luokka: >500hv
 
Viestit: 3510
Liittynyt: 05 Touko 2005, 11:05
Paikkakunta: K-Pohjanmaa

Re: Rahamiehiä?

Lukematon viestiKirjoittaja Cultio » 26 Helmi 2012, 13:20

Ennen oli rahastoissa jonkin verran pahan päivän varalle vain koska se oli niin helppoa. Tuottoakin tuli ihan hyvin ja tyhjensin kaikki ihan säkällä juuri ennen romahdusta 2008, kun tarvitsin kassaa erääseen projektiin. En seuraa markkinoita enkä ole kovin kiinnostunut, mutta pakosta kai sitä pitäisi jotenkin varautua tulevaisuuteen. Tähtäimessa pelkästään osakkeet, mikään pankin oma tuote ei kelpaa. Jos käy flaxi voisi siirtyä eläkkeelle osinkotuloisena :?

Mikä olisi hyvä palvelu näiden hallinnoimiseen kotikoneelta? Onko hinnoissa eroja, jos vaikka ajattelee että sijoittaisi 1000-5000 vuodessa. Kaveri käyttää jotain eQ-onlinea, en tiedä siitä mitään. Voisihan sitä kysyä omasta OP:stakin mutta parempi jos pysyy siellä velassa ja muualla voitolla...
Cultio
Luokka: >500hv
 
Viestit: 873
Liittynyt: 02 Maalis 2009, 14:51

Re: Rahamiehiä?

Lukematon viestiKirjoittaja Wilpo » 26 Helmi 2012, 13:35

Cultio kirjoitti:Mikä olisi hyvä palvelu näiden hallinnoimiseen kotikoneelta? Onko hinnoissa eroja, jos vaikka ajattelee että sijoittaisi 1000-5000 vuodessa. Kaveri käyttää jotain eQ-onlinea, en tiedä siitä mitään. Voisihan sitä kysyä omasta OP:stakin mutta parempi jos pysyy siellä velassa ja muualla voitolla...

eQ oli oli oikein hyvä (selkee ja helppo), niin kauan kuin se fuusioitu Nordnet:iksi. Nyt se mun mielestä tosi sekava. Monipuolisuus kyllä kasvoi, mutta käytettävyys vajos pohjiin.
Avatar
Wilpo
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1670
Liittynyt: 16 Joulu 2004, 22:09
Paikkakunta: Marttila www.maatalousfoorum.fi

Re: Rahamiehiä?

Lukematon viestiKirjoittaja sepi » 26 Helmi 2012, 16:53

tikkat3 kirjoitti:Onkos tällä foorumilla ketään kuka osaa pelata osakkeiden ja rahastojen kanssa? Kuka uskaltaa tunnustaa?


Pelaamisesta en tiedä,mutta osakesijoituksia on.Taitaa suurin omistus olla Nokian Renkaat,metsäyhtiöt UPM ja M-real.Muitakin on,kauppaa käyn harvakseltaan.
Small Capin yhtiöistä lupaan pysyä erossa huonon vaihdettavuuden takia.
Olen tähynnyt muihin Pohjoismaihin,muuten ole löytänyt muuta kelvollista kuin tanskalainen lääkeyhtiö Novonordisk,jonka menestys perustuu diabeteslääkkeisiin.Varmaan olisi,muttei ole ollut aikaa ja harrastetta perehtyä tarkemmin.
Rahastoista en näe mitään hyötyä ainakaan kotimaahan sijoittaessa.Palkkiot liian suuria,tuotot häviää matkalle.
sepi
Luokka: 75 hv., takaveto
 
Viestit: 75
Liittynyt: 11 Kesä 2010, 19:49

Re: Rahamiehiä?

Lukematon viestiKirjoittaja maatreij » 28 Helmi 2012, 10:15

tikkat3 kirjoitti:Onkos tällä foorumilla ketään kuka osaa pelata osakkeiden ja rahastojen kanssa? Kuka uskaltaa tunnustaa?


Tunnustan, että se vähän mitä pörssin kanssa olen pelannut, niin osakkeen oston jälkeen se on aina laskenut :roll:
Alan olla vahvasti pörssipelaamisen suhteen edesmenneen V Vennamon kannalla: pelaaminen tulisi lailla kieltää! :twisted:
maatreij
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 431
Liittynyt: 25 Tammi 2007, 12:05
Paikkakunta: Kajaani

Re: Rahamiehiä?

Lukematon viestiKirjoittaja turkki » 28 Helmi 2012, 11:00

Wilpo kirjoitti:eQ oli oli oikein hyvä (selkee ja helppo), niin kauan kuin se fuusioitu Nordnet:iksi. Nyt se mun mielestä tosi sekava. Monipuolisuus kyllä kasvoi, mutta käytettävyys vajos pohjiin.


Samaa mieltä, en ole oppinut Nordnetistä tykkäämään. Harmittaa että ruotsalaiset nappasivat eQ:n hyvän palvelun ja ajoivat sen alas. On alkanut kiinnostaa siirtyminen Tapiolan osakepalvelun asiakkaaksi. Tapiolan palvelu näyttää tuon demon perusteella muistuttavan huomattavan paljon vanhaa eQ Onlineä.

http://www.tapiola.fi/verkkovalitys_15.swf
Avatar
turkki
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 384
Liittynyt: 13 Heinä 2005, 13:27
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: Rahamiehiä?

Lukematon viestiKirjoittaja O.J. » 29 Helmi 2012, 23:24

maatreij kirjoitti:Tunnustan, että se vähän mitä pörssin kanssa olen pelannut, niin osakkeen oston jälkeen se on aina laskenut :roll:


Silloinhan on hyvä hetki ostaa vähäsen lisää..
Avatar
O.J.
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1684
Liittynyt: 01 Syys 2005, 22:42
Paikkakunta: Koillis-Savo

Re: Rahamiehiä?

Lukematon viestiKirjoittaja epeli » 11 Syys 2019, 19:16

Järkevin tapa sijoittaa taitaa olla pitkällä tähtäimellä se, että pistää sopivaa kuukausisummaa kiinni johonkin matalakuluiseen indeksiin, jossa on mahdollisimman kattavasti eri markkinat sisällytettynä. Toinen tapa on toki se, että pistää rulettiin kaiken mustalle ja toivoo parasta. :)
epeli
Luokka: Polkutraktori
 
Viestit: 2
Liittynyt: 05 Syys 2019, 19:27Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA