työinto kadoksissa

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelua kaikesta mikä ei liity maatalouteen. Ns. Vapaa sana keskustelu.

työinto kadoksissa

Lukematon viestiKirjoittaja kuus1tiainen » 15 Elo 2012, 21:15

Onko muilla ollut saman laista ongelmaa? Töitä on kyllä odottamassa tekijäänsä, mutta kun ei yhtään kiinnosta tehdä. Itsellä esimerkkinä kuivurin puhdistaminen. Ei kestäisi kauaa. Lehtipuhaltajalla enemmän roskat rappusista alas. Lattioilta puhallus ovista ulos ja alimmalla tasolla harjalla lakaisu ja elevaattorin rasvaus sekä suojapellit paikalleen. No, uuni onkin asia erikseen. :( :( Mutta kun ei saa aloitettua tekemään. Kiirettä ei olisi puintien suhteen, mutta kun pitäisi hyödyntää tämä "luppo aika".

Että onko muilla samanlaista ja kuinka saatte itsenne motivoitua työntekoon?
kuus1tiainen
Luokka: 50 hv., takaveto
 
Viestit: 57
Liittynyt: 18 Marras 2010, 18:12

Re: työinto kadoksissa

Lukematon viestiKirjoittaja ana111 » 15 Elo 2012, 21:45

Se tahtoo olla vähän sama homma.Yleensä jää viime tippaan ja kauhee kiire.Tänään tosin olin kuivurii siivoomas.Homma ei oo kova,mut se alottaminen.Sama homma keväällä ja syksyllä toi alottaminen.
ana111
Luokka: 50 hv., takaveto
 
Viestit: 53
Liittynyt: 24 Helmi 2010, 16:27

Re: työinto kadoksissa

Lukematon viestiKirjoittaja O.J. » 16 Elo 2012, 00:00

Sitten se vasta motivaatio katoaa, kun ei ala terveys kestää...
Avatar
O.J.
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1684
Liittynyt: 01 Syys 2005, 22:42
Paikkakunta: Koillis-Savo

Re: työinto kadoksissa

Lukematon viestiKirjoittaja maraani » 16 Elo 2012, 00:23

Kylä hommia olis juu...motivaatio on ollu koetuksella kun rahaa ei oo ollu pariin vuoteen. Mutta usko tulevaisuuteen on luja ja suunnitelmia on. Sitä jaksaa, kun vuorotellen katsoo emäntää ja parivuotiasta poikaa. Perhe on aika kova voima, kaikille ei ole suotu kumppania ja lapsia.
maraani
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 436
Liittynyt: 29 Loka 2007, 13:45
Paikkakunta: Somero

Re: työinto kadoksissa

Lukematon viestiKirjoittaja MB TRAC » 17 Elo 2012, 23:08

Vaihtelevuus on minun neuvoni tuohon.Kun ei innosta ni jättää hautumaan.

Alkuviikosta alkoivat "vuokralaiset" kauraa ajamaan kuivuriinsa(15%) ja tulipas huomattua härkäpapua olevan erään siilon pohjalla+kauraansa päällä.Tarvis kai seuloa.
Kuivapaskan levityksessä meni yksi päivä.
Sunilan hakun vastaterän kävin joku päivä säätämässä.

Höylätessä oli äsken hankala saada puruimuri käymään, tunnin käynnin jälkeen sammui ja sähkäri poisti moottorin kytkentäkopasta vedet pois,mittauksen jälkeen kehoitti etsimään uuden 11KW tilalle (moottori pesty nyt sisältäkin) Moottori sekä syklooni ovat pyhällä hengellä korkeuksissa,joten nekin rakenteet tarvis uusia ,7" ulkovuorta jäi tekemättä liki kilometri.

Huomenna Pulpilla hakevuoren alla hydr.yksikön vaihto,ehkä vauhtia haettava Pelloksen vanerista.
Tekemättömiä töitä on kotona useammaksi vuodeksi juu,perinnöksi ei saisi jättää joten aarteita pitäisi muka laittaa romux.

Terveys kestää aikansa, juhannusaattona 05 aikaan tuli varoitus ja sairaalapäivän jälkeen nukuin "parhaat rahapäivät"
Avatar
MB TRAC
Luokka: >500hv
 
Viestit: 764
Liittynyt: 11 Helmi 2005, 00:00
Paikkakunta: Anjalankoski

Re: työinto kadoksissa

Lukematon viestiKirjoittaja Vilske » 19 Elo 2012, 13:10

Juu kadoksissa on :roll:
Tee hommaa kun tuntuu että sama mitä saat siintä on jo menossa muualle melkeimpä tekemättä mitään :(
Ihmetellä täytyy mistä jatkossa täällä ruuan saavat kun tuntuu tää keskusliikkeiden sanelupolitiikka sisäänostohintojen suhteen jatkuvan ja kilpailuviraston saamattomuus sen suhteen jo naurattavalla tasolla kauppaketjuen suhteen.
Itse ainakin poikotoin tulevaa Kouvolan uutta k-kaupan veturi jättimarkettia kuten jo olen prisman olevaa vastaa jo nyt tehnytkin :twisted:
Vilske
Luokka: Piikkipyörätrak. 20 hv
 
Viestit: 40
Liittynyt: 07 Tammi 2006, 00:17
Paikkakunta: Iitti

Re: työinto kadoksissa

Lukematon viestiKirjoittaja junttieinari » 19 Elo 2012, 16:16

Sadekaudella oli kyllä lieviä motivaatiovaikeuksia, meinas ..piip.. joka päivä liejussa rämpiminen. Mutta nyt kun saanut taas puuhastella hyvissä olosuhteissa, on työnteosta suorastaan nauttinut. Melkein harmitti, kun rehuntekokin loppui, olisi ollut niin loistavat olosuhteet. Arska paistoi, pellot kantoi ja koneet toimi. :D
Avatar
junttieinari
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 380
Liittynyt: 09 Maalis 2008, 20:27
Paikkakunta: Pohjois-Savo

Re: työinto kadoksissa

Lukematon viestiKirjoittaja Cultio » 20 Elo 2012, 09:50

Jos tuota ottaa kirjaimellisesti niin kuulostaa pidemmän loman tarpeelta. Jos taas asia on puolivakava ja hallittavissa kannattaa tehdä vuorotellen hommia jotka onnistuvat ja joita saadaan valmiiksi. Jos jatkuvasti tekee projekteja jotka eivät lopu tai joilla on suuri tod.näk epäonnistua niin se käy varmasti mielen päälle.

Maatalous ei tule ikinä valmiiksi. Juju on pitää ongelmat tasapainossa. Ongelmattomat ovat hautausmaalla, veikkaan että useimmilla on kuitenkin enemmän hyvää jo tehtynä kuin ongelmia edessä, ja sillä voi yrittää motivoida itseään.
Cultio
Luokka: >500hv
 
Viestit: 873
Liittynyt: 02 Maalis 2009, 14:51

Re: työinto kadoksissa

Lukematon viestiKirjoittaja Klasu » 20 Elo 2012, 10:25

Kannattaa kuunnella ihteään ettei työuupumus i ske motivaation puute on ensimmäisiä merkkejä. Yhden uupumukse ja sitä seuranneen masennukse kärsineenä en aio toista kärsiä. Oli mennä perhe ja työ alta. Ammattiapua ei kannata väheksyä.
Klasu
Luokka: yli 100 hv
 
Viestit: 120
Liittynyt: 17 Joulu 2005, 13:09
Paikkakunta: Kajaani

Re: työinto kadoksissa

Lukematon viestiKirjoittaja turkki » 20 Elo 2012, 11:30

Vaikka ei nyt olisi varsinaisesti mitään ongelmiakaan niin kyllähän se askel alkaa lyhentyä ja puhti vähentyä nuoruuden innostuksen jälkeen.

Nyt kun itse olen ollut tilan vetovastuussa 12 vuotta ja sitäkin ennen pyörinyt aktiivisesti mukana lähes koko elämän, ja ikäkin alkaa jo nelosella, rupeaa joskus tuntumaan siltä että tästä traktorilla ajelemisesta on jo vähän uutuudenviehätys laimentunut :lol:
Avatar
turkki
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 384
Liittynyt: 13 Heinä 2005, 13:27
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: työinto kadoksissa

Lukematon viestiKirjoittaja kuus1tiainen » 20 Elo 2012, 13:13

Hienoa että muutkin tunnustaa työinnon tilapäisen katoamisen. Niin, itse odotan lomaa, joka on joskus lokakuussa/marraskuussa. Mutta itsellä tuo työinnon puuttuminen on sitä, että kun pitäisi tehdä se kuivurin siivous, niin ei saa aloitettua sitä. Aika menee jotain muuta turatessa. Jos ei muuta, niin kantaa halkoja liiteriin :) , tärkeä työ sekin talvea silmällä pitäen. Tai tallilla lajittelee jotain rautanauloja tai ruuveja oikeisiin lokeroihinsa (nippelihommia).

Mutta että saisi sen innon aloittaa sen työn. Mainittakoon että kuivuri on siivottu ja pannuhuone myös. Homma on siltä osin ensimmäistä viljakuormaa vaille. :lol: :lol: Näin jälkeen päin on myönnettävä että itsellä on hyvä olo asian suhteen. Ja sain tehtyä työn ennen kuin tosi toimet alkaa.
kuus1tiainen
Luokka: 50 hv., takaveto
 
Viestit: 57
Liittynyt: 18 Marras 2010, 18:12

Re: työinto kadoksissa

Lukematon viestiKirjoittaja TumppiW » 20 Elo 2012, 15:04

Cultio kirjoitti:Maatalous ei tule ikinä valmiiksi. Juju on pitää ongelmat tasapainossa. Ongelmattomat ovat hautausmaalla, veikkaan että useimmilla on kuitenkin enemmän hyvää jo tehtynä kuin ongelmia edessä, ja sillä voi yrittää motivoida itseään.


Tuo on tärkeä pointti. Helposti vaan suuntaa katseen eteenpäin uusiin ongelmiin kuin jo kuntoon laitettuihin. Oon tänä vuonna testaillut Toyotan autotehtaalta maailmalle levinnyttä kanban-systeemiä (Esim. http://www.personalkanban.com/pk/personal-kanban-101/). Kinkkinen nimi, simppeli homma: seinälle huoneentaulu, jossa kolme palstaa, "tehtävää", "menossa", "tehty". Hommat post-it lapuille kohtaan "tehtävää" ja niitä saa ottaa "menossa" palstaan korkeintaan kolme. Kun jonkun saa tehtyä, se siirtyy valmiiseen palstaan ja keskeneräisiin projekteihin mahtuu taas yksi. Parin viikon välein sitten tyhjentää "tehty" palstan ja katsoo, että mitä sitä on tullut tehtyä ja kuinka meni. Tulee ainakin tehtyä hommat kerralla loppuun, että saa lappuja siirrettyä. Lapsellista, mutta toimii.
TumppiW
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 360
Liittynyt: 07 Elo 2006, 12:03
Paikkakunta: Lohja

Re: työinto kadoksissa

Lukematon viestiKirjoittaja ATH » 26 Elo 2012, 12:29

Täytin 50.

Pahinta on ainainen epävarmuus hallinnon päätöksistä sekä kaikki tuhannet järjenvastaiset, mielivaltaiset ja suorastaan naurettavat sääntelyt.

Työn kestäisi työnä kyllä, mutta pikku hiljaa alkanut tympiä enemmän ja enemmän kaikkinainen byrokratiapelleily.

Olen kelannut aihetta vuosia jo, mutta nyt ollaan pisteessä, että ei. Olin jo taas suunnittelemassa investointeja jne, kun yhytin tukien uudistamisjuttuja. Mm. pakkokierto 3.lla kasvilla, kasvinsuojelun vaikeuttaminen, ruiskujen vuosikatsastus, kiristyvä lohkokirjanpitovelvoite/ aineiden käyttösäännöt mm. kasviviljelyn osilta, taas uusi tilatukiruljanssi, taas osa tuista katkolla, jne, jne... Ja selvästi tilanne ei ole selkiytymässä vaan pahenemassa. Tätä pelleilyä on jaksanut sillä varjolla, että jossain vaiheessa asiat alkavat löytää uomansa ja asioiden enenevä hallinnollinen sotkeminen loppuu. Eipä siltä näytä.
Aion muuttaa kivikylään tavarani kun saan tämä tilan päärakennuksen vuokrattavaan kuntoon. Se, että asuu työmaalla on ehkä ollut pahin virhe omalla kohdalla. Pistäkääs aloittelevat asuntonne ihan jonnekin muualle kuin keskelle työmaata. Näköetäisyyden ulkopuolelle ja ottakaa työasiat työasioina ja yksityisasiat ysityisasioina. Meikäläisellä meni työt ja vapaa-aika aikoinaan sekaisin ja se jossain vaiheessa tulee vastaan voimalla.

Sama juttu muuten edeltävän sukupolven suhteen. Se_on_saatava_pois_tilalta. Ensin apu voi tuntua tervetulleelta, mutta vuosien saatossa huomaa ettei se ole hyvä juttu kummallekaan ikäpolvelle. Kaiken muun ruljanssin lisäksi huomaa, että onkin vastuussa myös omista vanhuksista siinä kuin omista lapsistakin vaikka omakin kantti alkaa jo rakoilla.

----------------------------------------------------

Alalla pärjääminen vaatii erilaista näkökulmaa kuin meikäläisellä on ollut. Se pitää ottaa normi bisneksenä eikä "elämäntapana". Tosin katteet on sitä luokkaa esim. viljalla, että %-tulo (ROCE, ROE, ROA) pääomalle voi olla aika huono :wink:
Avatar
ATH
Luokka: >500hv
 
Viestit: 883
Liittynyt: 13 Tammi 2005, 00:54
Paikkakunta: Merikruunu

Re: työinto kadoksissa

Lukematon viestiKirjoittaja Rubinjo » 26 Elo 2012, 13:33

ATH kirjoitti: Mm. pakkokierto 3.lla kasvilla, kasvinsuojelun vaikeuttaminen, ruiskujen vuosikatsastus, kiristyvä lohkokirjanpitovelvoite/ aineiden käyttösäännöt mm. kasviviljelyn osilta,

Näistä mikään ei ole päätettyä, vaan pelkkää huhupuhetta. Ks-aineiden kohdalla suurella tod. näk. rajoitukset helpottuvat melko piankin. http://www.tukes.fi/Tiedostot/Kemikaali ... aistat.pdf
"Valtaosalla ruiskutettavista kasvinsuojeluaineista
suojakaistat pienenevät."
Avatar
Rubinjo
Luokka: >500hv
 
Viestit: 2591
Liittynyt: 18 Tammi 2005, 00:28
Paikkakunta: Halikko www.toivontila.fi

Re: työinto kadoksissa

Lukematon viestiKirjoittaja Cultio » 27 Elo 2012, 09:41

ruiskujen vuosikatsastus


Tuo ei voi pitää paikkaansa. Mitä ihmeen järkeä siinä olisi, valtava määrä työvoimaa pitäisi olla joka päivä koko kesän testaamassa ympäri maakuntaa ja artisti maksaa. Ja ruisku hajoaa yhtä todennäköisesti seuraavana päivänä kuin neljän vuoden päästä, jolloin molemmissa tapauksissa ajetaan yksi sesonki "laittomalla" vehkeellä.

Minulla olisi loistava ehdotus koskien virkamiehiä millä valtion menoja saisi leikattua.
Cultio
Luokka: >500hv
 
Viestit: 873
Liittynyt: 02 Maalis 2009, 14:51

Seuraava


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA