Metallinetsintää

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelua kaikesta mikä ei liity maatalouteen. Ns. Vapaa sana keskustelu.

Metallinetsintää

Lukematon viestiKirjoittaja Metallinetsijä81 » 29 Loka 2013, 02:55

Arvoisat maanviljelijät


Olen kolmekymppinen espoolainen, joka harrastaa historiaa ja seitsemättä vuotta historiallisten metalliesineiden, kuten kolikoiden, solkien ja nappien etsintää maasta metallinetsimellä. Toivottavasti en pahoita lupakyselylläni kenenkään mieltä. :)

Haluaisinkin siis kysyä olisiko teidän omistamilla pelloilla mahdollista harrastaa pienimuotoista metallinetsintää? Käytännössä etsintä tarkoittaa sitä, että ns. haravoin peltoa harraste-mallisella etsimellä ja saadessani signaalin kaivan kenttälapiolla max. 30cm. leveän ja noin 20cm. syvän kuopan paikallistaakseni löydön. Kun metallinetsimen tuottama signaali on paikallistettu ja löytö nostettu maasta, peitän kaivamani kuopan huolellisesti.

Tavallisesti kuopasta nousee peltoon aikojen saatossa levinnyttä roskaa, kuten korkkeja, hevosenkenkiä, nauloja, äkeen piikkejä sekä erilaisia metallinkappaleita ym. Tällaiset ”aarteet” otan talteen ja toimitan metallinkeräykseen. Karkeasti arvioituna yksi löytö kymmenestä voi olla joku etsintäni kohteista, ehkäpä tavallisimpana 1 pennin kolikko 1800-1900 luvulta.

Etsintä tapahtuisi kasvukauden ulkopuolella ja teidän ehdoillanne. Tavallisimpia metallinetsintä ympäristöjä ovat esim. sänki, kynnös ja kesantopellot. Voitte halutessanne osallistua etsintöihin ja nähdä mitä kaikkea mielenkiintoista maa alleen kätkee. Autan myös mielelläni aikojen saatossa teiltä mahdollisesti hukkuneiden metalliesineiden etsinnässä. Jos pellolta löytyy teidän tai sukunne hukkaamia sormuksia, traktorin osia ym. luovutan ne luonnollisesti teille. Mahdollinen saaliinjako on sovittavissa molempia osapuolia tyydyttäväksi. :D

Lupakysely on kohdistettu Espoosta noin 100km. säteellä asuville maanviljelijöille, mutta Pohjois-Savon vierailujen vuoksi metallinetsintä kiinnostaisi silläkin suunnalla. Jos metallinetsinnän harrastaminen maillanne on mahdollista, laittakaa viestiä tulemaan. Tulen myös mielelläni ihan naamatusten esittäytymään ja kertomaan lisää harrastuksesta ja kaikesta siihen liittyvästä.

T.Metallinetsijä81

metallia@luukku.com
Metallinetsijä81
Luokka: Polkutraktori
 
Viestit: 1
Liittynyt: 29 Loka 2013, 02:44

Re: Metallinetsintää

Lukematon viestiKirjoittaja MB TRAC » 10 Syys 2015, 23:28

Kymijoen varrella myös moista toimintaa,luvan kysyjä saapui iltasella,
Kumpareelta ei löytynyt mitään (poistanut raudan etsinnän) mutta
kuninkaan ratsastusuralta jokin solki , lupasi tulla uudestaan myöhemmin.

Musketinkuulia on löytänyt ämpärillisen sekä arvokastakin selvityksessä museovirastossa.
Päivän paikallislehdessä kertoi 1662 hopeakolikosta ,maksuhopeasta,kupurasoljesta (1050-1300)
Ei hullumpi harrastus, en tiedä kuinka etsijiä löytää tarvittaessa.
Täällä epävirallinen porukka, rautakauden etsijät.
Avatar
MB TRAC
Luokka: >500hv
 
Viestit: 764
Liittynyt: 11 Helmi 2005, 00:00
Paikkakunta: AnjalankoskiPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA