Kierrätetty paperi

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelua kaikesta mikä ei liity maatalouteen. Ns. Vapaa sana keskustelu.

Kierrätetty paperi

Lukematon viestiKirjoittaja pukk1 » 05 Maalis 2014, 16:14

Monet firmat ja painot tarjoaa myös "kierrätettyä" paperia mutta onkohan näissä pahemmin mitään standardeja? Eli mitä saa kutsua kierrätetyksi, vai onko se aivan yhtä tyhjä sana kuin vaikka "kevyt" tuotteet. Kaikki vinkit tervetulleita!
pukk1
Luokka: Puutarhatraktori
 
Viestit: 7
Liittynyt: 01 Maalis 2014, 23:32

Re: Kierrätetty paperi

Lukematon viestiKirjoittaja Cultio » 06 Maalis 2014, 00:46

Esim EN 643?

Missä on huijaamisen riski uusiopaperilla, paperia kierrätetään yksinkertaisesti siitä syystä että uusiokuitu on halvempi kuin neitseellinen. Ei sen takia että halutaan säästää puita. Hyvä myyntitykki saa jopa myytyä uusiopaperin kovemmalla hinnalla kuin neitseellisen viittaamalla esim ympäristöarvoihin. Uusiokuitu tarvitsee aina hieman uuttakin sekaan koska kuidut kuluvat. Lisäksi papereissa on valtavat määrät filleriä yms.

UPM Kaipola ottaa vastaan junavaunuittain myymättä jääneitä kioskien aikakauslehtiä ja on hyvä esimerkki uusiokäytön tehokkuudesta.

Muuten paperihan on puuta ja sitä voisi yhtä hyvin polttaa energiaksi kuin kuskata ympäri maata pestäväksi. Mutta ihan ok että on keräyspisteitä ja hyötykäyttöä, jottei MaasTullit ois levällään joka ojassa.
Cultio
Luokka: >500hv
 
Viestit: 873
Liittynyt: 02 Maalis 2009, 14:51

Re: Kierrätetty paperi

Lukematon viestiKirjoittaja pukk1 » 06 Maalis 2014, 17:19

Kiitos Cultio selityksestä, enpä ollutkaan tietoinen että se ihan noin päin menee. Mutta tosiaan, itellä tuli vaan mieleen kun sitä monet painot tarjoaa ja ilmeisesti asiakkaat kyselee. Mietin vaan mitkä näistä "ympäristöystävällisistä tuotteista" on oikeasti sellasia ja mitkä vain sanahelinää, esim mitä tuo painotalo kertoo sivuillaan "kierrätyspaperin" kohdalla että "Kirkkaanvalkoisella Premium-uusiopaperillamme on FSC-sertifikaatti sekä Blue Angel -ympäristömerkki." Eli mietin vaan mitä nuo kaikki tarkoittaa käytännössä.

Esim FSC-sertifikaattista löytyy:

"Sertifiointi takaa, että FSC-merkityt tuotteet tulevat hyvin hoidetuista metsistä, jotka tuottavat ekologisia, sosiaalisia ja taloudellisia hyötyjä "

Mutta nää kaikki termit—ekologinen, eettinen—on aika suhteellisia käsitteitä, sitä vaan tässä ihmettelen. :)
pukk1
Luokka: Puutarhatraktori
 
Viestit: 7
Liittynyt: 01 Maalis 2014, 23:32Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA