John Deere 1450 puimuri

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelua traktoreista ja työkoneista. Uusista malleista, vioista, parannuksista.

John Deere 1450 puimuri

Lukematon viestiKirjoittaja tikkat3 » 06 Syys 2019, 19:43

Moi!
On alkanut kiinnostella JD 1450 puimuri,tiedossa on että seulakopan kumit on huonoja ja niitä saa vaihdella usein jos ei laita vahvistettua mallia.Mitä käytännön eroja on WTS ja CWS malleissa? Onko kallisteleva pöytä hyvä/välttämätön? Onko noissa yleensä kuinka leveät eturenkaat? Mitenkäs tuo puhdistettavuus homma on noissa JD-puimureissa? Sampohan taitaa olla helpoin puhdistaa. Kertokaa kokemuksia tuosta 1450 mallista,kiitos!
tikkat3
Luokka: yli 100 hv
 
Viestit: 119
Liittynyt: 10 Maalis 2011, 19:59

Re: John Deere 1450 puimuri

Lukematon viestiKirjoittaja JyväJussi » 28 Tammi 2020, 14:09

Meillä on 1450WTS serie II

WTS=Walker Tine Separator = kohlimilla pyörivä pöyhintärumpu. Voi olla ongelmallinen esim pellavan tai öljyhampun puinnissa?

Ehdottomasti JD 600 sarjan pöydällä (jäykkää 300 sarjan pöytää en ottaisi). 600-sarjan pöydästä ei löydy pahaa sanottavaa. Se nielee kaiken (ei ole tarvinnut takasinpyöritystä käytellä. Teleskoppirakenteisena toimii pitkäkortisilla lajikkeilla. Syöttöruuvin halkaisija suht iso ei kiedo helposti. Pöytäautomatikka kallisteluineen toimii hienosti (ei pöydän kulma haukkaa). Syöttää ja käy tasaisesti. Schumacherin teräjärjestelmä

Heikkoja paikkoja: juurikin alkuperäinen seulaston varsisto ja kumit. Meillä vaihdettu paranneltu varsisto kumeineen (ei ole ollut ongelmia), mutta vulkanoitujen kumiholkkien kuntoa syytä seurata. Jos löytyy pykimää on syytä vaihtaa heti. Seulaston kiinnitysruuvit täytyy pitää kireällä.
Toinen heikko kohta on silppurin kytkin (väliakseli laakereineen) tässä ilmeisesti yksilökohtaista eroa; kuinka hyvin akseli ja hinapyörät on tasapainotettu. Meillä laakerit menneet kerran. Tähän on myös vaihdettu paranneltua hihnapyörää (huoltomies kertoi)

Puhdistettavuus aikansa koneeseen kohtullinen; Koko viettopinta ei irtoa mutta viettopinnan etuosa lähtee pikasalvoilla jolloin viettopinnan pääsee harjaamaan/puhaltamaan. Seulat on kiinni parilla pultilla lähtee helposti, mutta painaa ja mitat on jo senverran isoja ettei oiken yksin pysty käsittelemään. Seulat voi kyllä putsata seulajatkeen alta/irrotuksella ilman jyvä/ruumen seulojen irroitusta esim paineilmalla. Meidän konessa paineilmalaitteet joten puhdistus käy pellollakin. Paineilmalaitteet muutenkin kätevät koneessa. Viljasäilön saa puhtaaksi teollisuusimurilla (säiliöön hyvät tikkaat). tyhjennysputkeen jää jonkiverran tavaraa (mutta niin jäi sammossakin). Moottorin kennot aukeaa viuhkaksi ja niille oma huoltotaso. Kohlimille täytyy kontata pääliluukusta tai olkikuvusta. Kohlimilla pari paikkaa jonne kerää helposti vihnetukkoja (pitää tarkistaa päivittäin) Konetta saa monilla erilaisilla kohlinreijillä joten eroja voi olla.

Moottorista ei ole tehot loppuneet kesken ja isohalkasijainen kela 60cmx130cm@ 300kg käy tasaisesti. Kohlin pinta-ala loppuu kesken kun vauhtia kasvattaa (kohlimilta yli)
Koneen tyhjäpaino 11t + 6,8m^3 viljasäiliö joten renkaat sen mukaan. Toki vaikuttaa minkälaiset pellot, mutta meillä 900mm super flotation renkaat ja en yhtään pienempiä laittais. Peruskoneen leveys 4m näillä renkailla.

Tässä koneessa kaikki seulat lamelliseuloja. Aikaisemmasa koneessa oli kiinteä pyöreäreikäinen jyväseula joten etenkin piensiemenillä sai puhtaampaa tavaraa. Saattaa tietysi olla vikaa säätäjässäkin;-) Olisi kiva testata ehkä toisenlaisia jyväseuloja?

Voin suositella em varauksin konetta.
JyväJussi
Luokka: Hevosaura
 
Viestit: 16
Liittynyt: 16 Syys 2005, 14:34
Paikkakunta: HausjärviPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 6 vierailijaa

MAINOSPAIKKA