Sivu 1/1

Traktorin renkaiden elinikä?

Lukematon viestiLähetetty: 15 Syys 2015, 14:10
Kirjoittaja mikak4
Koska en tiedä, niin pitää kysyä viisaammilta.

Minkä verran kestää normaalin 4-vetoisen traktorin renkaat ajoa? Vuosissa tai kilometreissä, mikä nyt on järkevää ilmoittaa...

Tiedän, että eksaktia määrää lienee melko mahdotonta ilmoittaa, mutta edes jonkinnäköinen luonnehdinta asiasta. Kun itselläni ei ole minkäänlaista käsitystä :(

Olen katsellut käytettyä traktoria, useimmissa niissä jonkinverran kuluneet renkaat. Tuntuu jotenkin siltä, että jos uusii / joutuu uusimaan renkaat, niin kustannus on useita tuhansia euroja. Olenko oikeassa?

Kyseessä siis lähinnä tavalliset maataloustraktorit, ei siis mitään liikennetraktoreita.

Jos ajatellaan jotain 4-vetoista traktoria, niin onko tuollaisesta kytkettävissä 4-veto pois päältä esim. maantiellä, missä 4-vetoa ei varsinaisesti tarvita, vai säästääkö tämä renkaita?

Re: Traktorin renkaiden elinikä?

Lukematon viestiLähetetty: 15 Syys 2015, 16:50
Kirjoittaja jomikko
Tuossa on niin monta tekijää, että on mahdoton antaa samanlaista vastausta kuin mitä auton renkaille.
Käytetyn koneen rengas kertoo senhetkisen kuntonsa itse parhaiten ja jatko riippuu millaista ajoa on tarkoitus tehdä. Maantieajo kuluttaa rengasta, mutta hokkien kuluminen ei ole ainoa asia miksi renkaan voi joutua vaihtamaan. Enimmäkseen peltoajossa tai muussa pihapyörittelyssä olleessa traktorissa voi olla hyvinkin alla 20-30 vuotta vanha rengas ja toki +5000h mittarissa. Vanhemmiten rengas halkeilee ja se ei sitten enää kestä kuormitusta niin paljon. Vissiin ainakin auringonvalo haurastuttaa

Nelivetoraktorissa on neliveto kytkettävissä pois ja maantieajossa hyvä pitääkin pois niin renkaiden kuluminen vähenee.

Re: Traktorin renkaiden elinikä?

Lukematon viestiLähetetty: 15 Syys 2015, 22:00
Kirjoittaja Cultio
niin kustannus on useita tuhansia euroja. Olenko oikeassa?


Maataloudessa kaikki kustantaa tuhansia euroja nykyään. Renkaiden viitteelliset hinnat löytyvät netistä, jopa rengas-onlinestä.

Käytetyssä traktorissa on yleensä eritelty renkaiden arvioitu kulumisaste, eli renkaat ovat (ainakin pitäisi olla) tietyllä tavalla hinnoiteltu erikseen. Tosi vanha traktori uusilla renkailla on käytännössä traktorin raudan ja uusien renkaiden hintainen.

Re: Traktorin renkaiden elinikä?

Lukematon viestiLähetetty: 22 Syys 2015, 09:59
Kirjoittaja nuffieldmaster
Nykyset etusetkin jo tonnin päälle kpl. Takaset 2-3 tonttua.

Vanhat kumit kesti mahimatta 20-30 vuotta, uudet olipa merkki mikä tahansa, mahii 2-3 vuoden ikäisenä jo selville rakoille, kuten omasta nuo continental contractit. Aivan paskaa laatua tehdään nykyään. Ja hintaa on...

Re: Traktorin renkaiden elinikä?

Lukematon viestiLähetetty: 22 Syys 2015, 10:56
Kirjoittaja masto
itärenkaat kestää varmaan paremmin kun ne tehdään kumista vanhoin menetelmin. euroopalaiset high-end renkaissa tupataan käyttämään muovia ja lopputulos on kuvatun kaltainen. Tää on vaan mun oma ajatus.

Re: Traktorin renkaiden elinikä?

Lukematon viestiLähetetty: 22 Syys 2015, 16:27
Kirjoittaja Jari
Keväällä ostin uudet kumit kolmostraktoriin, eteen 420/70R28 ja taakse 520/70R38. Tuon sarjan hinta 3400€, olikohan mitakset mikäli oikeen muistan. Samaa hintaluokkaa muutkin "kakkossarjan" renkaat ts. ei kalleimmat merkkirenkaat. Jontikassa alla -98 vuosimallin alkuperäiset renkaat, etukuormaaja aina keulilla ja tunteja hitusen vaille 10 000. Rengassarjan voi ajatella kestävän vähintään 5000h, enimmillään ehkä 15 000h, riippuu toki monesta tekijästä kuten sanottua.