Traktori ja kaksi perävaunua perässä

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelua traktoreista ja työkoneista. Uusista malleista, vioista, parannuksista.

Traktori ja kaksi perävaunua perässä

Lukematon viestiKirjoittaja tikkat3 » 05 Helmi 2017, 00:07

Saanko vetää normaalilla traktorikortilla kahta toisiinsakytkettyä perävaunua tiellä? Tuttu ajelee kaksi paalivaunua peräkkäin paalit päällä ja tuli mieleen että jos tämä on laillista niin olisikin hyvä tyyli viedä esim.kaksi tyhjää vaunua puintipellolle yhdellä reissulla?
tikkat3
Luokka: yli 100 hv
 
Viestit: 119
Liittynyt: 10 Maalis 2011, 19:59

Re: Traktori ja kaksi perävaunua perässä

Lukematon viestiKirjoittaja Don Essex » 05 Helmi 2017, 07:59

Saa. Etummaisen tulee olla kytkentämassaltaan suurempi ja painojen ja mittojen sekä kytkentämekanismien tulee olla sopivat.

Tuossa on työtehoseuralta varsin hyvä paketti traktoreista, painoista kytkennöistä ja muista määräyksistä.

http://www.tts.fi/images/stories/uus-ur ... antola.pdf
Don Essex
Luokka: 75 hv., takaveto
 
Viestit: 85
Liittynyt: 28 Marras 2013, 18:07

Re: Traktori ja kaksi perävaunua perässä

Lukematon viestiKirjoittaja pingu » 13 Helmi 2017, 21:44

Vähän kanssa kiinostaa tämä vankkurihomma, mikä tässä lie tilanne nykyisin? Miksei yleisty? Vaikka onhan yksi iso kärry kärry yksinkertaisempi mutta onko ainoa syy ettei lyö läpi? Tuossa linkissä Tuhdin "Ruotisn vientimalli", tosin kuva vähän huono. Miten nuo käytännössä liitetään yhteen, löytyykö valmista laitteistoa? Onko joku tehnyt itse tuollaista?

http://www.maaseutumedia.fi/ilkka-matin ... -jipoilla/

Tuossa Don Essexin linkissä on hyvää tietoa sinällään mutta käytännön toteutuksia ei esitelty siinä.

Toinen kiinnostava logistinen "ongelma" on ruiskutusvesien kuskaaminen. Siis nimenomaan reppuruiskun mukana kulkeva vaunu tms. Kerran olen vilaukselta nähnyt moisen kapineen mutta jäi vähän epäselväksi miten tehty. Varmaan koukussa aisa normisti kiinni ja perässä joku pieni kärry. Pari mottia siinä vettä kulki. Kun yksin joutuu ruiskuttamaan ei pysty vesivaunuja erikseen kuskailemaan. Onko näitä tehty?
pingu
Luokka: Puutarhatraktori
 
Viestit: 8
Liittynyt: 31 Joulu 2005, 00:26

Re: Traktori ja kaksi perävaunua perässä

Lukematon viestiKirjoittaja Don Essex » 14 Helmi 2017, 00:56

Aikoinaan 1980- luvun alussa kun opiskelin Harjun maatalousoppilaitoksessa, siellä paalattiin heinät kevyille vankkureille. Samoin tehtiin vaihto-oppilasvuonna USA:ssa 1970- luvun lopussa. Näin:

https://m.youtube.com/watch?v=n1ZZoNy5ysY

Siitä päätellen, että kuvia ja videoita oli tosi vaikea löytää, eivät taida olla enää muodissa... Sinänsä jos tuollaiset vankkurit jostain löytää, olisi niillä kyllä hyvä kuskata vesiä pellolle. Tosin itse ei enää tarvitse. Tuollaiset Tuhti-vankkurit olisi kyllä helppo kytkeä minkä tahansa kärryn perään tuplaksi. Itse olen pohtinut Velsan kytkemistä kuorma-autosta tehtyyn kärryyn. Kestäisiköhän SA koukku tuota kuormaa?

Tuplakärryjen veto laillisesti vaatii sen verran ison veturin, että niitä on kuitenkin vielä aika vähän. Lisäksi jos on riittävän iso traktori on varmaankin helpompaa ja ehkä jopa edullisempaa hankkia käytetty kuorma-auton täysperävaunu. Tosin kyllä näilläkin kulmilla ainakin muutama traktori kuljettelee viljaa tuplakärryillä.
Don Essex
Luokka: 75 hv., takaveto
 
Viestit: 85
Liittynyt: 28 Marras 2013, 18:07

Re: Traktori ja kaksi perävaunua perässä

Lukematon viestiKirjoittaja dbfi » 14 Helmi 2017, 10:48

Don Essex kirjoitti:...Tosin kyllä näilläkin kulmilla ainakin muutama traktori kuljettelee viljaa tuplakärryillä.


Minkälaisia kärryjä siellä vedetään? Jos on kohtuukokoinen traktori letkan kärjessä ja tavanomaiset telikärryt sen perässä niin laillisen kokonaispituuden puitteissa ei juuri kottikärryjä enempää jää tilaa toiselle kärrylle.
dbfi
Luokka: yli 200 hv
 
Viestit: 245
Liittynyt: 18 Touko 2012, 12:53

Re: Traktori ja kaksi perävaunua perässä

Lukematon viestiKirjoittaja Don Essex » 16 Helmi 2017, 00:36

Fastrackin perässä Multiva ja joko Velsa tai Tuhti. Pari isoa Deereä, joissa k-autosta tehty 1 kärry ja taas Velsa tai Tuhti perässä. Tosi on, että 1. Kärryn täytyy olla suht lyhyt, jotta mitoissa pysytään. Niin ja olihan Viljavan pihassa yksi Zetorikin, joka veti Tuhtia ja jotain omatekoista kärryä perässä. Jarruista en tiedä, mutta kai ne olivat oikein tehdyt, kun tiellä ajettiin. En ole mitannut yhdistelmiä, mutta kyllä ne aika kompakteilta näyttivät.
Don Essex
Luokka: 75 hv., takaveto
 
Viestit: 85
Liittynyt: 28 Marras 2013, 18:07

Re: Traktori ja kaksi perävaunua perässä

Lukematon viestiKirjoittaja kehveli » 16 Helmi 2017, 09:45

Se että ajetaan tiellä ei välttämättä kerro laillisuudesta :D
kehveli
Luokka: 50 hv., takaveto
 
Viestit: 68
Liittynyt: 08 Touko 2014, 15:08

Re: Traktori ja kaksi perävaunua perässä

Lukematon viestiKirjoittaja Amatööri » 16 Helmi 2017, 12:02

Aikoinaan harjoittelutilalla reppuruiskun kanssa vedettiin n. 5 kuution vesipöttiä vankkurikärryillä. Aisa oli muokattu että tuli hyvin ruiskun alta.
Amatööri
Luokka: yli 200 hv
 
Viestit: 218
Liittynyt: 24 Joulu 2011, 21:02
Paikkakunta: Ylistaro

Re: Traktori ja kaksi perävaunua perässä

Lukematon viestiKirjoittaja pingu » 18 Helmi 2017, 10:33

Amatööri kirjoitti:Aikoinaan harjoittelutilalla reppuruiskun kanssa vedettiin n. 5 kuution vesipöttiä vankkurikärryillä. Aisa oli muokattu että tuli hyvin ruiskun alta.


Joo, jotenkin näin se varmaan on mennyt. Täytyy tutkia mahdollisuuksia keväällä kun ruiskun saa perään. Hydraulipuomit saa kyllä ylös mutta kuinka pumpun ja rungon kanssa käy, en tiedä. Pohja sinällään on tasainen. Heti koukun jälkeen on tehtävä varmaan reilu mutka alas muuten ei mahdu.

Tuo vankkurivaunuasia täytynee haudata. Vaikka itse ajattelinkin kuskata vain tyhjiä kärryjä. Onhan se hyötykin vähän kyseenalainen isoon kärryyn verraten. Hyöty on vain saada samalla vedolla yksi kärry enemmän, täytyy kuitenkin erikseen hakea sitten pois. Jos veturissa koko piisaa kannattaa olla iso kärry.
pingu
Luokka: Puutarhatraktori
 
Viestit: 8
Liittynyt: 31 Joulu 2005, 00:26Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 8 vierailijaa

MAINOSPAIKKA