Sivu 1/1

Rumpulajittelija

Lukematon viestiLähetetty: 24 Helmi 2006, 23:30
Kirjoittaja deeremies
Olen miettinyt lajittelijan ostoa ja pyytäisin kokemuksia rumpulajittelijasta.

Onnistuuko siemenviljan lajittelu rumpulajittelijalla?Kokemuksia laitteista??Voiko lajittelu tulosta verrata pektuksen lajittelu tulokseen?Onko mepun ja samin välillä ratkaisevia eroja lajittelu tuloksissa?Mitkä ovat lajittelijan huonoja ominaisuuksia??Onko esipuhdistajalla merkitystä lajittelutulokseen mepussa??

Re: Rumpulajittelija

Lukematon viestiLähetetty: 25 Helmi 2006, 03:31
Kirjoittaja Kaupoi
Meillä Samin lajittelija, jolla onnistuu siemenen kunnostus, kun on eri lajikkeille erilaiset seulat. Suurin ero Samin ja Mepun välillä on se, että Samista saa ulos 4 eri lajitetta, kun Mepusta saa vain 3. Samin heikkous on yksin kohtuullisen vaikeasti vaihettavat seulat, kahestaan onnistuu helpommin.
Meillä menee puhas tavara esipuhistajan läpi. Ennen lajittelijaa on reikäpohjainen putki, jossa poistuu osa alle 2mm tavarasta.

Lukematon viestiLähetetty: 27 Helmi 2006, 23:44
Kirjoittaja Jorma
Kun asiaan hieman paneutuu niin rumpulajittelijalla saa ihan kohtuullista siementä. Vakionahan näissä ei ole painoon perustuvaa erottelua ja jokin roskaimuri olisi myös hyvä olla. En usko, että eri merkkien välillä on isoja eroja. Seulojen vaihto taitaa kaikissa olla hiukan työlästä, hiukan riippuen siitä miten laite on asennettu. Hyviä puolia on ainakin toimintavarmuus, riittää, kun aamulla laittaa käyntiin ja illalla sammuttaa.

Mulla on Tumen laite ollut 12 vuotta pääasiassa mallasohran lajittelussa.

Lukematon viestiLähetetty: 01 Maalis 2006, 01:27
Kirjoittaja aurauskeppi
Miten nopeita nuo rumpulajittelijat käytännössä ovat?
Mainoksissa kai luvataan useiden tonnien tuntitehoja ja mallasohran lajittelussa pitääkin löytyä.
Siemenen lajittelussa petkutus tekee kyllä hienoa jälkeä mutta hitaasti. itselläni on K541 eli isompi yksitriöörinen laitos.

Lukematon viestiLähetetty: 01 Maalis 2006, 01:57
Kirjoittaja Kaupoi
-Justus- kirjoitti:Miten nopeita nuo rumpulajittelijat käytännössä ovat?


Ohralla noin tonni tunnissa siemenkäyttöön.

Lukematon viestiLähetetty: 01 Maalis 2006, 11:33
Kirjoittaja Jorma
Joo, toi 1tn/h on siemenen lajittelussa aika realistinen. Maltaalla ehkä n.2tn/h. Mainoksissa luvatulla 3.5tn/h teholla ainakin 30% tavarasta valuu "yli" Tehollinen seulapinta-ala näissä on kuitenkin aika pieni, n.20cm leveä kaista viljaa on seulan pohjalla. Mikäli lajittelee pelkästään siementä niin kannattanee hankkia "oikea" lajittelija.

Lukematon viestiLähetetty: 01 Maalis 2006, 12:28
Kirjoittaja teräsmies24E
Itsellä on Joku ikivanha gigant tai vastaava, ja oli hintaansa nähden erinomainen