Sivu 1/1

kysyttävää niitosta ja niittokoneesta

Lukematon viestiLähetetty: 20 Heinä 2006, 18:20
Kirjoittaja ropsoni
Welger sm4s koneeni, en ole ennen niittänyt kertokaapa mitä teen koneessa olevalla ketjulla, onko se työsyvyyden rajoitin tai jotain sijaitsee työntövarren päässä? paljonko ja minkälaista öljyä teräpalkissa ja kulmavaihteessa pitäis olla? mitä maksaa terälaput...teenkö itse?

nyt löyty koneesta vikaa, öljyä valuu 2.lautasen juuresta kun terä pystyssä, onko siellä stefa.... onko mistään saatavilla ja paha vaihtaa???

Lukematon viestiLähetetty: 30 Heinä 2006, 23:24
Kirjoittaja tiko78
Tarkoitatko sillä pikkuketjua? se on tuo teräpalkin lukitus yläasentoon. Tuo järeämpi ketju on muistaakseni teräpalkin alarajan toppari. Eli säädettävä aina vetokoneen ja niittokorkeuden mukaan.. Jaa vuotoa esiintyy pystyssä? no kaipa tiiviste hapertunut mutta ei noita KAI ole tarkoitettu säilytettävän teräpalkki pystyssä..Turhaan tiivistettä vaihtaa jos vaaka-asennossa lepuuttaa. Tarkkoja öljymääriä ei tiedossa ole, ainahan parempi että jonkun verran on öljyä..Teriä pitäisi löytyä maatalouskaupasta ym IKH toimipisteistä.(isojoen konehalli) Eikös koneessa ollut kaikki terät?

Lukematon viestiLähetetty: 31 Heinä 2006, 09:33
Kirjoittaja mutajussi
Teriä löytyy varmaankin melkolailla jokaisesta maatalouskaupasta. Jos ei nyt Welgerin terää niin ainakin vastaava.

Suurempi ongelma voi olla se pikkuinen nappula jolla terä on kiinni. Ne saattavat olla kiven alla. Itse korvasin ne 10mm 10,8 kovuusluokan pulteilla. Oli tyhjää parempi.

Lukematon viestiLähetetty: 31 Heinä 2006, 18:18
Kirjoittaja ropsoni
jepjep, kaikki terät nimen omaan oli tallella mutta harjotellessa meni yksi poikki ja alko täristään konetta... tilasin prolaserista teräaihiot ei tarvi kun terottaa ne itse ja työmaalta sain aineet. löysin tarkan öljymäärän se on 4,75l. juu ei se öljyä pudota vaakatasossa ja ei sen pitäis pudottaa edes pystyssä, oli pari desiä liikaa öljyä. iso ketju tuntuu olevan alarajoitin ja pikkuketjussa on pystytason lukitustappi kiinni. kone toimii hyvin ja tekee hyvän jäljen, piti toi opettelu suorittaa ensin.

niitä tappeja löytyy kyllä kaupoista kun viittii netin kautta hetken ettiä.

Lukematon viestiLähetetty: 04 Elo 2006, 00:10
Kirjoittaja tiko78
Hyvä kun asiat selvis. Kaikilla koneillahan se opetteluvaihe on suoritettava olipa kyseessä tietokone tai cnc-sorvi ym..jne.

Lukematon viestiLähetetty: 18 Syys 2006, 21:16
Kirjoittaja Linkkucity
Isojoelta osia, alkavat oleen aika vähissä toimivat welgerit. Tahtoo iänmyötä teräpalkki nitkahtaa ja vetoakseli mennä poikki. Soivakampe kun kunnossa ja heinä kans katkeaa, avan eriluokkaa ku hihnavetoset. Muista sit puhistaa uloimman lautasen "tötsän" kuppi, on meinaan herkkä lahoaan. :cry: