Sivu 1/1

Uusia Amerikkalaisia työkoneita Suomeen (Great Plains)

Lukematon viestiLähetetty: 15 Helmi 2005, 19:57
Kirjoittaja Wilpo
Kattelin tossa http://www.suorakylvo.net sivustoa. Siellä mainostettiin että, ovat aloittaneet Great Plains suorakylvökoneiden lisäksi tuomaan ilmeisesti samantehtaan ruiskuja ja äkeitä. Esittelyssä laitteet on La 12.3 klo 9 Aurassa.
Onko joku päässyt jo näkemään näitä uusia laitteita lähempää? Kiinnostaisa vaan, että onko niissä jotain mullistavaa mitä muissa vastaavissa ei ole ollut.

Ruiskusta tietoa:
http://www.greatplainsmfg.com/gpdiv/pro ... rayer.html

TurboTill äkeestä tietoa:
http://www.greatplainsmfg.com/gp/produc ... otill.html

Äes tuntuu vähän oudolta. Siinä taitaa olla kahdessarivissä muokkainlautasina samanlaiset, kuin Great Plains kylköneessa on etumuokkareina. Eikö niistä just mainosteta että se muokkaa vain sen kohdan mihin siemenlaitetaan. Tolla äkeellä kun äestää niin sellä tehdään vaan raitoja peltoon. :)

Lukematon viestiLähetetty: 15 Helmi 2005, 20:24
Kirjoittaja Carnivor
Kappas, kun viimeksi juttelin maahantuojan kanssa niin hän kertoi harkitsevansa ruiskujen maahantuontia. Se on kuulemma tällä hetkellä kannattavaa, kun USD on niin halpaa.

TurboTill äes kuuluu minimimuokkaus filosofiaan ja valmistajan mukaan etuna on ettei maahan muodostu mitään tiivistä jankkoa. Jos tavallisella lautasäkeellä muokkaa aina esim 10 cm syvyyteen niin 10-15 cm syvyyteen voi tulla tämän filosofian mukaan tiivistymä. En tiedä miten kyseinen teoria pitää paikkaansa. Tuskin ainakaan kaikilla maalajeilla ja menetelmillä tulee jankon tiivistymisongelmaa.

Jos maan kuivumista ja lämpiämistä haluaa nopeuttaa niin TurboTill varmaan hoitaisi homman. Suorakylvössä pellon pinnalla olevasta kasvinjätemassasta on etua, joten ihan kaikkea ei ole hyvä mullata. GP-muokkauskonemallistossa on kyllä erikoisia laitteita moneen lähtöön.

Lukematon viestiLähetetty: 15 Helmi 2005, 22:38
Kirjoittaja Jorma
Ruisku ainakin asiallisen näköinen. Puomiston voi kaventaa fyysisestikin, ainakin Hardilla tämä ominaisuus tulee vasta todella kalliissa puomistoissa.