Damagee...

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelua traktoreista ja työkoneista. Uusista malleista, vioista, parannuksista.

Re: Damagee...

Lukematon viestiKirjoittaja suregrip » 08 Loka 2015, 23:05

Samposta (MF26) tipahti ajopumpun siivapyörä kesken ajon. Vinkkinä kannattaa tarkistaa ne neljä pulttia joilla siivan kartioholkki on kiristetty pumpun akselille.
Avatar
suregrip
Luokka: yli 100 hv
 
Viestit: 147
Liittynyt: 15 Syys 2008, 21:48
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Damagee...

Lukematon viestiKirjoittaja Juubi » 12 Loka 2015, 23:53

suregrip kirjoitti:Samposta (MF26) tipahti ajopumpun siivapyörä kesken ajon. Vinkkinä kannattaa tarkistaa ne neljä pulttia joilla siivan kartioholkki on kiristetty pumpun akselille.


Kerran on tullut omalla kohdalla vastaan kun hihnapyörä lähtee karkuun. Tosin ajamastani Sampo 2055:stä se oli jo toinen kerta kun hihnapyörä tipahti, onneksi pellolla. Molemmilla kerroilla pumpun akseli oli katkennut. En nyt muista pumpun hintaa, mutta halpa se ei kuitenkaan ollut.
Juubi
Luokka: Piikkipyörätrak. 20 hv
 
Viestit: 23
Liittynyt: 13 Huhti 2011, 17:20

Re: Damagee...

Lukematon viestiKirjoittaja Juubi » 07 Syys 2016, 00:35

Tulipa puitua NH 8030:llä vasta-auringon sokaisemana kumpareessa olleesee kiveen niin että kahdet kaksoissormet kääntyivät katselemaan taivasta. Puimuri pysähtyi törmäyksessä kuin seinään kun pöytä ei noussutkaan kiven yli ja renkaat kuopaisivat paikallaan ennen kun jalka tavoitti kytkimen. Muutaman kerpeleen jälkeen oli käytävä vaihtamassa kakkospuimuri alle.

Potilas on vielä purkamatta, mutta ainakin teräruoto solmussa, parit kaksoissormet vaihtoon ja kaksoissormien kiinnityskulmarauta mutkalla.

Lisätään vielä että kuivurista puhkesi seuraavana päivänä sekä elevaattorin alapää että viljan kierrätysputkisto.
Juubi
Luokka: Piikkipyörätrak. 20 hv
 
Viestit: 23
Liittynyt: 13 Huhti 2011, 17:20

Re: Damagee...

Lukematon viestiKirjoittaja ht » 07 Syys 2016, 23:00

Juubi kirjoitti:
Lisätään vielä että kuivurista puhkesi seuraavana päivänä sekä elevaattorin alapää että viljan kierrätysputkisto.


Oliko miten hyvä kasa viljaa alakerrassa..?
Avatar
ht
Luokka: 50 hv., takaveto
 
Viestit: 57
Liittynyt: 27 Marras 2006, 00:36
Paikkakunta: Kaakonkulma

Re: Damagee...

Lukematon viestiKirjoittaja Juubi » 08 Syys 2016, 22:35

ht kirjoitti:Oliko miten hyvä kasa viljaa alakerrassa..?


Molemmat olivat onneksi roiskutteluasteella vasta, eli muutama ämpärillinen. Putkiston sain uusittua, mutta elevaattorimonttu on niin ahdas ettei sinne muuta mahdu kun seisomaan viereen. Kippaussuppilo on purettava pois tieltä ennen kun pystyy asialle mitään tekemään - mahtavaa suunnittelua (tai sitten pelkkää toteutusta).

Nyt meni sitten vielä mokomasta jäähdytyksen kello rikki. Onneksi ei ehtinyt pyörimään kun noin 4 tuntia ylimääräistä. Kyseessä on etäkuivuri, joten kellojen on toimittava luotettavasti. Taitaa vaan uudet analogiset kellot olla jo hakusessa.

Puimuri tuli sentään prässillä ja kaksoissormien uusinnalla kuntoon. Lähes päivän remontti kuitenkin. Pöydän pohjakotelon pultit olivat niin ruostuneet että osa katkesi avatessa ja vastapuolina oli tietysti hitsatut mutterit. Kotelo kun oli pakko avata, jotta sai pidettyä avaimella vastaan kulmaraudan pulttien muttereista, jotka olivat sitten tietysti irtomallisia.
Juubi
Luokka: Piikkipyörätrak. 20 hv
 
Viestit: 23
Liittynyt: 13 Huhti 2011, 17:20

Re: Damagee...

Lukematon viestiKirjoittaja ht » 09 Syys 2016, 09:56

Näköjään kaikki, missä on keltaista väriä, hajoaa.

SR 690. Marraskuussa pajatin kolme viikkoa, laittelin puulaakerit, elevaattoriketjut laakereineen rattaineen, pöytäsylinterin tiivisteet, korjailin viljasäiliöstä repeämiä, oikaisin koppia suoraan ym. pientä. Ei tuolloin sitten näyttänyt ihan kaikkia vinkeitään:

7 ha kerkesin puida, alkoi kytkinakselin laakeri parkumaan. Ei ole kallit laittaa mutta ei tule heti ensimmäisen pellin ja pultin alta vastaan. Ja oli ko. akselilla hihnapyörä ja sitten itse akselikin ihan oikeesti kiinni.

Laakerirempan jälkeen puitu 2,5 ha, meni kytkinsylinteri. Vuoti silleen hiljaa tiputtamalla, kun täytti kytkinnestesäiliön joka kerta kun kävi kärrin vieressä, niin 8 ha sai puitua ja jarrunestettäkään ei mennyt kuin litra. Ko. sylkkä muuten aika arvokas nappale kun vertaa esim. henkilöautojen vastaaviin osiin.

Istuimen tolppa alkoi ratkeamaan alapäästä, tuli penkkiin pitkittäisjousto...

Lisää keltaista väriä löytyi persraiskasta (Cabe); tukirullan laakeri taas p*skana. Oli nyt sitten viimeinen; ensi talvena tulee tilalle kumipyörät.
Avatar
ht
Luokka: 50 hv., takaveto
 
Viestit: 57
Liittynyt: 27 Marras 2006, 00:36
Paikkakunta: Kaakonkulma

Edellinen


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] ja 2 vierailijaa

MAINOSPAIKKA