Sivu 1/1

MF 30 puimurin kunnostus

Lukematon viestiLähetetty: 10 Loka 2007, 23:17
Kirjoittaja himomies
Isälläni on vanha Massey Ferguson 30 -merkkinen puimuri, joka on seisonut ladossa viimeiset 25 vuotta pukkien päällä. Kone on päällisin puolin melkein kuin uusi, toki pölyä on paljon joka paikassa. Maalipinta esimerkiksi on erittäin hyvä, koska kone on ollut valolta ja sateelta suojassa. Koneen ikää en tiedä, mutta veikkaisin summassa sen olevan jostain 60-luvulta.

Nyt isäni sanoi että ota se sieltä ladosta, laita ajokuntoon ja myy pois jos haluat. No ainakin ajattelin sen laittaa ajokuntoon ja katson sitten myynkö vai pidänkö harrastepelinä :D

Mistähän löytäisin kyseiseen puimuriin tietoutta? Lähinnä ohjekirja, huoltokirja, osaluettelot jne. kiinnostaisivat kovasti. Ihan jos vaikka sähköisessä muodossa löytyisi niin olisi hienoa.

Kun nyt lähden joku päivä sitä putsailemaan ja huoltamaan ennen käynnistely-yrityksiä, niin mitä kaikkea kannattaisi tehdä? Ajattelin laskea siitä kaikki öljyt ja nesteet ulos, tankki tyhjäksi jne. Rasvaan kaikki paikat ja vaihdan suodattimet jos siitä sellaisia löytyy. Sitten uudet nesteet ja öljyt sisään, uutta naftaa tankkiin, ilmaus ja starttiyrityksiä? Hehkut pitänee myös tarkistaa... :roll:

Lukematon viestiLähetetty: 10 Loka 2007, 23:27
Kirjoittaja Mullifarmari
Aloita vaikka tuolta -> http://www.konedata.net/MF31.htm

-Mf-

Lukematon viestiLähetetty: 11 Loka 2007, 12:25
Kirjoittaja aurajokilaivuri
Kannattaa varmaan käsipelillä ensin yrittää vähän pyöräyttää moottoria ja hihnoja ja pyöriä jne. ennenkuin edes yrittää konetta käyntiin, sen verran että näkee ettei mitään ole täysin jumissa.

Lukematon viestiLähetetty: 11 Loka 2007, 17:07
Kirjoittaja TepaR
Eikös näiden vehkeiden harrastajia löydy tuolta:

http://www.masinistit.com/index.php

Re: MF 30 puimurin kunnostus

Lukematon viestiLähetetty: 15 Helmi 2019, 00:08
Kirjoittaja JiiVee
Vieläkö on ajankohtaine ?