Sivu 1/1

Pellot sileäksi, mikä kone?

Lukematon viestiLähetetty: 13 Elo 2013, 23:14
Kirjoittaja ja101
Appiukolla on pari hehtaaria pelto, joka kasvaa kaikenlaista vihreää. :D Tarvetta olisi löytää kone jolla saisi kasvuston pysymään kurissa kesän mittaan. Olisiko jokin vanha niittomurskain tai vastaava sopiva? Aiemmin kasvustoja on ajeltu vanhalla sorminiittokoneella, mutta on aika hidaslaite ja muutenkin kasvuston murskaus tuntuisi paremmalta. 502 valmetti toimisi vetokoneena. Itsellä kun ei ole kokemusta näistä heinäkoneista niin ajattelin kysäistä täältä. Ja siis ihan suoraan saa ehdottaa jotain tiettyä mallia. Tärkeää olisi, että laite olisi yksinkertainen ja toimintavarma.

Re: Pellot sileäksi, mikä kone?

Lukematon viestiLähetetty: 14 Elo 2013, 07:49
Kirjoittaja jupe
jos veturina 502 taitaa murskaimet olla liian painavia. suosittelisin ihan lautas tai lieriöniittokonetta. tai jatkat sillä sormikoneella.

Re: Pellot sileäksi, mikä kone?

Lukematon viestiLähetetty: 14 Elo 2013, 18:30
Kirjoittaja oppipoika
Niittomurskainhan ei varsinaisesti silppua heinää. Eli heinä on yhtä pitää kuin sormikoneella niitettäessä mutta vaan lisistetty. Jokin lautas/lieriö niittokone menee tuollaisella alalla ihan hyvin kun niittää pari kolme kertaa kesässä niin kasvusto häviää nopeasti.

Re: Pellot sileäksi, mikä kone?

Lukematon viestiLähetetty: 14 Elo 2013, 22:02
Kirjoittaja Cultio
Eikö olisi helpointa antaa jonkun murskaimen omaavan niittää pari kertaa kesässä omalla aikataulullaan samalla kun niittää muille. Saa kerralla sileäksi silpuksi ja kustannus pari sataa vuodessa, saa vielä kotitalousvähennyksenkin.

Nuo halvat niittokoneet ja valmetin polttoöljyt tulevat kyllä käytännössä saman hintaisiksi. Ei nuo pläkkipeltiniittokoneet mitään kestä pidemmän päälle. Lisäksi karhoa tekevillä koneilla tuottaa itselleen ongelmia seuraavina vuosina jos ei kerää kasvustoa välillä pois.