polttoaine säiliö

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelua traktoreista ja työkoneista. Uusista malleista, vioista, parannuksista.

Re: polttoaine säiliö

Lukematon viestiKirjoittaja oppipoika » 17 Elo 2013, 17:23

zetor8045 kirjoitti:Ja joku pässi oikeesti muka noudattaa tuollaisia pykäliä?? Kyllä siinä saa itsensä näyttämään idiootilta jos niin tekee ja kirjoittelee rahtikirjoja...


Se nyt on jokaisen oma asia noudattaako lakia vai ei. Järjetön tuo vaatimus minunkin mielestäni on kun toimitaan vapaarajan puitteissa. Kuinka monella muuten on sammutin autossa ja tarkastettu asianmukaisesti? itsellä on tarkastamatta.
Avatar
oppipoika
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 398
Liittynyt: 12 Heinä 2008, 23:00
Paikkakunta: pirkanmaa

Re: polttoaine säiliö

Lukematon viestiKirjoittaja mikaristilä » 20 Elo 2013, 11:48

Tuossa on lyhyesti selitettynä polttoöljyn kuljetusta ja varastointia. Tässä asiaa käsitellään hieman laajemmin ja lopusta löytyy säädösluettelo mitä tähän liittyy. Eli max 450l astiassa menee ainakin toistaiseksi tuohon vapautussääntöön, näitä alle 450l astioita saa kerrata tuohon 1000l vapaarajaan saakka, ts. esim. 450l astioita saa olla mukana 2kpl. Hyväksyntä EI ole UN1202 merkintä pöntön kyljessä, vaan tuo on polttoöljyn/dieselin UN tunnus josta esim. pelastusviranomaiset tietävät mitä pöntössä on sisällä.

Kannattaa muistaa, että tämä alle 450l vapautus on vain kun kuljetetaan ainetta omille koneille ja sen polttoaineen kuljettaminen ei ole sitä yritystoimintaa, vaan sen koneen pyörittäminen. Myös jos säiliö lasketaan alas autosta työmaalla, ei se ole enää kuljetussäiliö vaan varastosäiliö, jolloin vaaditaan hyväksyntä, sekä mm. vuodonhallinta eli käytännössä valuma-allas. Lainsäädäntöä tähän aiheeseen liittyy sitten melko reilusti.
mikaristilä
Luokka: Polkutraktori
 
Viestit: 2
Liittynyt: 15 Helmi 2012, 12:12

Edellinen


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 12 vierailijaa

MAINOSPAIKKA