Antti kuivurin max korkeus?

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelua traktoreista ja työkoneista. Uusista malleista, vioista, parannuksista.

Antti kuivurin max korkeus?

Lukematon viestiKirjoittaja Reissumies » 11 Syys 2013, 18:00

Kyseessä 4 syöttimen malli, pohjan ala reipas 150 cm kanttiinsa. Nykyisellään 4+5 kennoa, tilavuus n. 21 kuutiota. Onko jollain tietoa paljonko suositellaan pinottavaksi päällekäin? Tehtaan rakennekuvissi esiintyy vain 4+4 malleja ja sieltä ei olla vastailtu tiedusteluihin. Onko kellään käytössä esim. 5+6 tätä mallia? Paljonko on liikaa?

NM: ylöspäin ois halvinta tilaa
Reissumies
Luokka: yli 200 hv
 
Viestit: 260
Liittynyt: 23 Kesä 2006, 12:14
Paikkakunta: Hattula

Re: Antti kuivurin max korkeus?

Lukematon viestiKirjoittaja Amatööri » 11 Syys 2013, 23:17

noitten maksimi korkeuksista en tierä, mutta nykyäänhän niillä on korkeemmissa malleissa ylin lämminkenno vahvampi kuin muut. näin kertoili ainakin tehtaan erustajat( mutta en nyt muista puhuinko messuilla siitä antin vai arskan heppujen kanssa)

eli jos lähtee korottamaan toisesta vastaavasta puretuilla kennoilla niin vois olla hyvä vahvistaa ylimmäiseksi tulevaa lämmintä kennoa.
Amatööri
Luokka: yli 200 hv
 
Viestit: 218
Liittynyt: 24 Joulu 2011, 21:02
Paikkakunta: Ylistaro

Re: Antti kuivurin max korkeus?

Lukematon viestiKirjoittaja Pasi » 11 Syys 2013, 23:30

Muutama vuosi sitten Antin kaappiin lisättiin yksi kylmä kenno lisää. Samalla piti lämpökennojen nurkkiin asentaa vahvike"tolpat" ja myös alimpaan kylmään kennoon vahvikepalkki. Kaappi on kyllä perusmallillaan erilainen. Jos rakennekuvista ei korkeampaa löydy, niin tuskin on tarkoituskaan tehdä korkeampaa noilla kennoilla.

Jos kaapin sivuilla on tilaa, niin kokonaan uuden kaapin rakentamista voisi myös harkita. Jos en ihan väärin muista, niin Reissumies joskus kyseli apuja viljan läpivaluntaongelmaan ja totesi silloin karistajankin olevan jo hieman kulunut.
Pasi
Luokka: >500hv
 
Viestit: 521
Liittynyt: 24 Elo 2008, 10:16

Re: Antti kuivurin max korkeus?

Lukematon viestiKirjoittaja Reissumies » 12 Syys 2013, 10:12

Uudet kennotkaan korotukseen eivät ole mikään este, eipä ne varmaan niin kalliita ole. Varastokennoja on jo nyt tässä setissä kahta mallia, yhdellä ja kahdella poikkituella. Nytkin ollaan jo yli rakennekuvien mittoihin, eli todistetusti toimii :D Muuten vois sanoa että mitään turpoamista ei oo havaittavissa, kuten esin uudemmissa Antin laajarunkoisissa ( joita tehdas on vahvistellut jälkikäteen). Isompaa pohjaa tuon pakettikuivaamon sisään ei mahdu siirtämättä portaita ulos / elevaattoria ---- josta aiheutuu lisäkuljettimia / kippauskuiluremonttia.

Ylimmän lämpökennon reunimmaiset puolikkaat harjat ovat keskeltä taipuneet notkolle, tämä lienee se vahvistus joka on tehty. Varmaankin varastokennoista ( 5kpl) tulevan viljan paine on niin iso että käy noiden reunojen päälle.

Syöttölaiteen "läpivuotaminen" lienee ominaisuus/ison pannun aiheuttaman ylipaineen yhteisvaikutus. Mikään ei varsinaisesti ole kulunut tai rikki. Uskoisin että pohjaa voisi modifioida vastaamaan uudempia Antin heilurisyöttöjä ja päästä eroon tästä ongelmasta. Tuon kanssa on pärjätty parilla kikalla.

Uusi vastaava kaappi ei houkuttele, koska tilavuutta ei juurikaan saa kasvatettua. Vanhaan parin kennon lisääminen, kun kattilassakin riittää potkua, ois järkevää. Ei oo paljoa töitä eikä maksa maltaita. Koko koneiston vaihtaminen onkin vähän enemmän pultattavaa. Jos laittaisin kokonaan uuden pitää päästä +30 kuution mittoihin ja se on aika hankalaa tuohon olemassaolevaan reikään 2x4 m ja elevaattori siinä pitkän sivun laudassa.......

Asioita pitää kehittää ja nyt alkais olla kuivurin vuoro. Jos ei jotain kehitä mennään pers eellä taaksepäin. Silti en halua kaataa rahaa kasapäin tähänkään rojektiin. Parilla kennolla pääsis 21:stä 25 kuutioon ja tuo olis työmäärä/kulut huomioiden toimiva vaikka ei nyt mikään ihmeellinen parannus.

Edelleen siis kiinnostaa paljonko on paljon eli montako L+V kennoa arvaa laittaa? Kyllähän joku on jo semmosen virityksen rajat löytänyt!

Toki muitakin ideoita saa heitellä!
Reissumies
Luokka: yli 200 hv
 
Viestit: 260
Liittynyt: 23 Kesä 2006, 12:14
Paikkakunta: HattulaPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 35 vierailijaa

MAINOSPAIKKA

cron