Sivu 1/1

Handsfree radio traktorissa

Lukematon viestiLähetetty: 14 Syys 2013, 10:53
Kirjoittaja Juhta
Uskoisin, että foorumilaisilta löytyy traktoreita joihin on asennettu bluetooth handsfree toiminnolla varustettuja autoradioita. Tuommoisen hankinta on painanut mieltä jo jonkin aikaa ja ostopäätöstä jarruttaa epäilys mikrofonin äänenlaadusta.

Millaisia laitteita ja asennuksia olette havainneet toimiviksi?

Re: Handsfree radio traktorissa

Lukematon viestiLähetetty: 14 Syys 2013, 14:05
Kirjoittaja dbfi
Ei oikeastaan vastaus kysymykseen kun minulla on tuo Parrot MKi9100 HF-sarja mutta siinä on suuntaava tuplamikrofoni, sijoitettu kattoluukun etureunaan eli mahdollisimman lähelle puhujaa.

Kyllä tuollakin pitää katsetta nostaa että puhuu suoraan mikkiin ja mielellään vähän tavallista keskustelua lujemmalla voluumilla. Siitä hyvä että puhelut ei mene hukkaan vaikka ajaisi kuulosuojaimilla (radio ja puhelut tulee myös sinne kuulosuojaimiin).

Vibra jää melkein poikkeuksetta huomaamatta näistä nykypuhelimista jos pitää kännykkää taskussa, samoin se hälytysääni melkeinpä vaikka traktori ei olisi käynnissä.

Re: Handsfree radio traktorissa

Lukematon viestiLähetetty: 14 Syys 2013, 14:14
Kirjoittaja JarJar
Traktoreissa ja puimurissa löytyy. Kaikissa merkkinä Pioneer, mutta mallit vaihtelee. Kuitenkin näitä "hinnat alkaen" BT malleja kaikki. Äänenlaadusta ei kukaan ole vielä valittanut. Ilman ei osaisi itse enään tulla toimeen.

Re: Handsfree radio traktorissa

Lukematon viestiLähetetty: 14 Syys 2013, 15:11
Kirjoittaja Cultio
Minulla on joku Clarion viime vuoden malli, mikrofoni etupanelissa, ja hieman parempi erillissarja. Toimii suht hyvin, mutta käytän sitä aika vähän. Radio tunnistaa puhelimen aika kaukaa joten joskus kun käy hytistä ulkona niin puhelin tietysti soi jolloin menee vähän ristiin, että ottaako puhelun korvaan vaiko eikö. Pitäisi luottaa enemmän tekniikkaan ja tottua laitteisiin.

Vibra on kyllä täysin paska näissä uusissa peli-leluissa. Ja jos huomaa puhelun niin rasvaisilla/hikisillä näpeillä näyttö ei reagoi joten puhelu menee monesti ohi.

Re: Handsfree radio traktorissa

Lukematon viestiLähetetty: 14 Syys 2013, 16:06
Kirjoittaja Jari
Mulla mobiili handsfee eli bluetooth peltorit, parhaat mitä rahalla saa ja en kyllä osaa moittia. Sama millainen melu ja paikka, käytännössä aina kuuluu eikä vastapuoli tiedä mitään. Puimurissa peltorit apukuskin penkillä, nappaa päähän kun puhelin soi. Työ kuin työ, ja puheluja voi puhua normaalisti.

Re: Handsfree radio traktorissa

Lukematon viestiLähetetty: 15 Syys 2013, 11:44
Kirjoittaja Juhta
Juurikin noita Pioneerin BT soittimia olen harkinnut,varustettuna erillisellä mikrofonilla. JD:n radion paikka kun on oikealla sivulla, luulen ettei kuskin ääni kantaudu kunnolla etulevyssä olevaan mikkiin.

Nykyään olen käyttänyt bt korvanappia, mutta sekään ei aina mukana. Joskus olen niitä bt radiokuulonsuojaimia kokeillut ja nehän kyllä toimii hienosti. Jotenkin vaan en suuremmin viihdy kopat korvilla :)

Re: Handsfree radio traktorissa

Lukematon viestiLähetetty: 15 Syys 2013, 12:00
Kirjoittaja 3070 E
dbfi kirjoitti:
Vibra jää melkein poikkeuksetta huomaamatta näistä nykypuhelimista jos pitää kännykkää taskussa, samoin se hälytysääni melkeinpä vaikka traktori ei olisi käynnissä.


Ja eikä asiaa ainakaan edesauta, että puhelin on nahkakotelossa riipputaskussa.

Re: Handsfree radio traktorissa

Lukematon viestiLähetetty: 15 Syys 2013, 17:18
Kirjoittaja Kaupoi
Pioneer DEH-6400BT ja Alpine CDE114BTi -soittimet on mulla käytössä. Molemmat mallit on jo poistunu markkinoilta. Alpinesta tykkään enemmän. Pioneerissa ruukaa volume seilata puhelun aikana. Rasittava, kun yhtäkkiä puhujan ääni kuuluu huutona ja kohta taas vaimenee sopivaksi. Tuo Alpine on muutenki suoraviivasempi käyttää, ilman turhia hienouksia. Molemmissa soittimissa on erillismikrofonit, jotka laitoin katonrajaan etuoikealle. Molemmissa rattoreissa on myös erillissarjat. Kaiuttimet suosittelenki myös vaihtamaan, jos paikoillaan on vielä alkuperäset.

Alpine: http://www.hifikulma.fi/Alpine-CDE-114BTi

Pioneer: http://www.hifikulma.fi/Pioneer-DEH-6400BT