Sivu 1/1

Rapidin varaosia

Lukematon viestiLähetetty: 25 Maalis 2014, 23:35
Kirjoittaja maketake82
Kyseisellä koneella olis tarkotus kylvää nyt keväällä ensimmäistäkertaa. Itselle täysin uusituttavuus ja uusimerkki,ajattelin kysäistä kokeneemmilta et mitä varaosia kannattaa hankkia halliin varastoon pahanpäivän varalle? Vantaita ja kiekkoja ite ajattelin,joskaan ei ole kyl tietoa kuinka herkästi vantaan saa rikki? Kertokaa vaan kokemuksia,kaikki tieto on tarpeellista :?

Re: Rapidin varaosia

Lukematon viestiLähetetty: 26 Maalis 2014, 08:52
Kirjoittaja keke66
Yleisimmät varaosat kyllä löytyy varaosia myyvistä Agrimarketeista hyllystä.

Re: Rapidin varaosia

Lukematon viestiLähetetty: 26 Maalis 2014, 10:41
Kirjoittaja dbfi
Minkä ikäinen Rapid?

Re: Rapidin varaosia

Lukematon viestiLähetetty: 26 Maalis 2014, 11:21
Kirjoittaja Tumppi81
Takapyörän laakeri ois hyvä olla jemmassa...
Pari napaa myös tuli hyllyyn hankittua ekalla koneella,
mutta eipä nuita 1300 ha tarvinnu vaihtaa.
Apulantavantaat murtuvat jos kylvää paljon mutkaisia kaarteita ja sopivassa kivessä napsahtaa sitten poikki. näitäkin meni toki vain yksi työ aikana, mutta kaikissa oli silmiin nähtävä murtuma samassa kohti.
Sähköisille säädöille on hyvä olla myös yksi mekaaninen vanttiruuvi varastossa, Tai no lainassa se on nyttenkin muilla :roll:

Re: Rapidin varaosia

Lukematon viestiLähetetty: 26 Maalis 2014, 22:23
Kirjoittaja maketake82
Juu agrista saa kyl osia mut mun tuurilla yleensä aina joku hajoaa lauantai illalla tai viimeistään sunnuntai aamuna :roll: Mutkia ja kiviä on vähän turhankin paljon matkan varrella luvassa,niimpä ilmeisesti vantaita pitää sit hankkia hyllylle.Mites toi kiekko/vannas kestää maakiveen ajon?

Re: Rapidin varaosia

Lukematon viestiLähetetty: 26 Maalis 2014, 22:49
Kirjoittaja Juhta
Vannasvarsihan on kumijoustolla kiinni rungossa, joten jos vannas on säädetty keski tai yläasentoon, niin ei varmaankaan aiheuta vaurioita. Sitten jos vannas on säädetty ala-asentoon ja kulkee kiekkoa alempana, vaara vantaan särkymiselle on suurempi..

Jokatapauksessa on pieni kustannus pitää hyllyssä yksi kummankin kätinen vannas ja varakiekko. Vararengaskaan ei varmasti olisi huono sijoitus, jos olosuhteet rengasrikolle on otolliset katukivien tai jonkin muun syyn vuoksi.

Re: Rapidin varaosia

Lukematon viestiLähetetty: 29 Maalis 2014, 08:30
Kirjoittaja Multipetteri
Kylvöasennossa vantaan joustovara on 15 cm. Sen jälkeen kolmimetrinen kone kallistuu ja ylittää kiven, nelimetrisestä taipuu vantaan varsi.
Tässä on lähistöllä toistakymmentä rapidia eikä kellään varapyörää. Olis kyllä hyvä olla mutta taitaa olla niin hinnakas että menee paikkaushommiksi aina. Pyörähän on helppo irrottaa ja laakerit rasvata kun laittaa lankut vannasrivien alle ja kone alas maksimisyvyyteen.