Sivu 1/1

Rexius

Lukematon viestiLähetetty: 03 Touko 2014, 00:08
Kirjoittaja maketake82
Olisko kenelläkään kokemusta rexiuksesta? Lähinnä olen ajatellut tasaukseen ja uskoisin koneen soveltuvan myös kopettuman rikkomiseen.Muutamat isännät kylällä ovat tasailleet rexiuksella ja näyttää hyvin onnistuvan.Itsellä kovia savia suurin osa,tasaukset on hoidettu kolmelataisella multivalla,mahtaisko rexiuksesta olla koneeksi tähän hommaan?

Re: Rexius

Lukematon viestiLähetetty: 03 Touko 2014, 10:37
Kirjoittaja Rubinjo
Kokemusta on naapurin kautta. Hakkaa kaikki tasurit mennen tullen. Osta pois. Muuhunkin käyttöön tod. monipuolinen laite: Kuorettuman rikkominen, jyrääminen, syysvehnän "kevätkuritus", syyskylvömuokkaus, (kevätkylvömuokkauskin Rapidin edellä), kynnöksen pakkerointi (kuivana syksynä).

Siinä missä syyskylvössä muut (tasurit ja painavat äkeet) pomppii kynnöksen päällä, Rexius murskaa kokkareet. Ja on ajettu joskus syksyllä aivan liian märissäkin olosuhteissa, mutta maa ei tartu jyrään, koska kiekot ovat kelluvia.

Re: Rexius

Lukematon viestiLähetetty: 03 Touko 2014, 23:03
Kirjoittaja maketake82
Sellanen olo on ittellekki tullu ku kattonu tos kylällä,työ jälki on erinomainen ainaki tänä keväänä.Tarvii kattella tos talven aikana jospa jostain hyvän käytetyn löytäis ens kevääks.