Sivu 1/1

Rapid ja kylvösyvyys

Lukematon viestiLähetetty: 28 Touko 2014, 23:16
Kirjoittaja maketake82
Mites ku vielä kylvökoneitten säädöt hyvässä muistissa kylvön jäljiltä.Ite harjottelin rapidillä kylvöjä ja taisimpa kylvää turhan syvälle. Ihan mielenkiinnosta näin jälkikäteen ajattelin kysellä missä kohtaa pidätte syvyys osoitinta rapidissä? Ittellä se oli aikalailla vaakatasossa ku säiliöt olivat noin puoliks täynnä. Control chekki näytti yleensä 10 lukemaa.

Re: Rapid ja kylvösyvyys

Lukematon viestiLähetetty: 29 Touko 2014, 09:10
Kirjoittaja kylmis
Mittarit ja viisarit saa näyttää mitä hyvänsä, se ratkaisee mihin jyvä oikeasti menee. Voi olla konekohtaisia eroja, mutta itselläni viisari suurin piirtein näin.

6=3cm
7=4cm
8=5cm

Tänä keväänä liki kaikki viljat asetuksella 8,5. Todellisuudessa äestys ja maan vastustuskyky vaikuttaa melkoisesti kylvösyvyyteen. Tiukkoja ja tiivistyneitä savimaita, niin 5cm jää haaveeksi. Multavilla lohkoilla joutuu kyllä varomaan tai menee liian syvään.

Autocheckiä ei ole käytössä. Onko siitä käytännössä apua?

Re: Rapid ja kylvösyvyys

Lukematon viestiLähetetty: 29 Touko 2014, 10:40
Kirjoittaja omamyyjä
Tämä on niin kone- ja maalajikohtainen juttu. Itsellä tuo Rapidin asteikko kertoo melko hyvin todellisen syvyyden senteissä (normaalioloissa suorakylvössä). Tosin yhdellä lohkolla osoitin näytti 1,5-2 ja meni kyllä vehnä turhan syvälle. Tiivistyneet kohdat (jotkut päisteet/lastauspaikat) saa sitten ajaa viisari 6-7 kohdalla.

Re: Rapid ja kylvösyvyys

Lukematon viestiLähetetty: 30 Touko 2014, 22:56
Kirjoittaja maketake82
No niin,mulla toi asteikko oli koko ajan siinä 8 ja tyhjällä koneella sit viel päällekkin. Tuli viel äestettyäkin turhan syvältä,oppi vuosi oli tämä, laahavantaalla tähän asti kylvetty. Vehnä ja kaura on orastunu tosi hyvin mut ohrissa olis toivomisen varaa,tosin viimepäivinä on alkanu pensota aika hyvin nekin. Kaipa se täst sit lähtee rullaamaan,muuten oli kyl mukava kylvää rapidilla ei ollut mitään ylimääräistä remonttia päänvaivaksi niinku vahalla koneella oli melkein päivittäin.

Re: Rapid ja kylvösyvyys

Lukematon viestiLähetetty: 02 Kesä 2014, 00:36
Kirjoittaja massey ferguson5455
Hyvin paljon tuntuu olevan konekohtaisia eroja siinnä mitä se mittari näyttää.

Rapidissahan tulee mukana se erittäin kätevä työsyvyyden mittaustyökalu jolla on kyllä helppo käydä pellolla tutkimassa sitä työsyvyyttä. Tuosta saisi ottaa muutkin kylvökonevalmistajat mallia, pieni asia mikä helpottaa paljon. Ja onhan siinnä vielä pullon avaajakin toisessa päässä.. 8)

Re: Rapid ja kylvösyvyys

Lukematon viestiLähetetty: 02 Kesä 2014, 14:26
Kirjoittaja 3xJJJ
Täällä hiesusavilla parhaaksi todettu kyvösyvyys on n. 3cm. Koneen asetuksia en muista. Tavoitteena saada oras pintaan nopeasti, jolloin kuorettuman riski pienenee. Muokkausta ei saa tehdä liian syvään, jotta siemenen saa kuitenkin kiinni kosteaan pohjamaahan.

Re: Rapid ja kylvösyvyys

Lukematon viestiLähetetty: 06 Kesä 2014, 01:30
Kirjoittaja Multipetteri
massey ferguson5455 kirjoitti:Hyvin paljon tuntuu olevan konekohtaisia eroja siinnä mitä se mittari näyttää.

Sen viisarin kaapelissa on säätö josta sen voi ruuvata näyttämään mitä lystää.