Sivu 1/1

Vanhat sadetuskoneet

Lukematon viestiLähetetty: 14 Huhti 2015, 00:49
Kirjoittaja suregrip
Uskaltaako moisiin sekaantua? Tuikomat, Vattenville ynnä muut mitä näitä nyt on. Kokoluokka mitä etsin on 75/300 ja ylöspäin. Ei mitään aikaisempaa kokemusta sadetuslaitteista joten kaikki vinkit ja mielipiteet on tervetulleita :)

Re: Vanhat sadetuskoneet

Lukematon viestiLähetetty: 14 Huhti 2015, 08:21
Kirjoittaja ja101
Samat härvelit kiinnostaa. Laitteet kun on ajalta ennen internettiä niin tietoa on huonosti saatavilla.

Re: Vanhat sadetuskoneet

Lukematon viestiLähetetty: 14 Huhti 2015, 23:01
Kirjoittaja MaamiesMainio
Ei kannata sekaantua noihin merkkeihin. Koneessa täytyy olla turbiiniveto eikä mikään paljeveto.
Osta Italialainen missä on turbiiniveto. Kone on ikuinen, putken kuntoa voit katsoa. Kääntyvä kela on parempi kuin kiinteä. Pumpuksi korkeapainepumppu. Kätevä varuste on traktorin automaattinen pysäytys kun letku on kelattu sisään. Tykkejä on erilaisia ja niihin saa erikokoisia suuttimia tarpeen mukaan.

Re: Vanhat sadetuskoneet

Lukematon viestiLähetetty: 14 Huhti 2015, 23:25
Kirjoittaja Make
On noissa vanhoissa omat konstinsa ja osat joutuu itse etsimään tai tekemään. Ei noissa kuitenkaan kauhean ihmeellisiä osia ole.
Meille on hankittu 75/300 palje tuikomat vm -81 vuonna 1986. Sitä on käytetty melko ahkerasti. Viimevuonna ostin vuoden uudemman käyttöön ja vanha jäi varaosiksi. Useita tuhansia tunteja tuota vanhaa oli käytetty.
Salon Agrimarketin pihalla näytti olevan Turbo Tuikomat

Re: Vanhat sadetuskoneet

Lukematon viestiLähetetty: 15 Huhti 2015, 14:20
Kirjoittaja suregrip
Kuinka isoa putkea runkolinja pitää olla jos matkaa 400m ja kone on esim 75 letkulla? Teräs- tai alumiiniputket on kai viisain ratkaisu sen tekoon, ja niitähän yleensä näkyy olevan koneen mukana kun niitä kaupataan.

Miten kova työ on koneen talvikuntoon laitossa?

Olisiko tuollainen Turbo Tuikomat turvallinen ostos, ettei ole siinä vetopuolessa jotain särkymisherkkää monimutkaista tekniikkaa johon ei osia sitten saa?

Re: Vanhat sadetuskoneet

Lukematon viestiLähetetty: 15 Huhti 2015, 22:47
Kirjoittaja Make
Tuollainen matka menee vielä 3" paloletkullakin. Suutinkokona tuolloin alkaa 20 mm olla maksimi. Polttoainetta säästyy isommalla runkoputkella.
Turbo koneisiin ei kauheasti ole perehtynyt, mutta turbiini noissa kai voi särkyä. Muunmerkkinen turbiini on varmaankin tarvittaessa sovitettavissa.
Paljekoneesta olen talveksi irroittanut letkut kääntöventtiilistä ja painanut palkeista suurimmat vedet pois. suodatin tyhjennetään ja katsotaan kelan syöttöputki yläviistoon, jolloin se tyhjenee avatun pääventtiilin kautta. Aikaisemmin vedettiin putki levälleen alamäkeen ja kelattiin pikakelauksella takaisin, jollin putki tyhjeni. Viimevuosina on muoviputki säilytetty vesitäytteisenä.

Re: Vanhat sadetuskoneet

Lukematon viestiLähetetty: 20 Huhti 2015, 18:59
Kirjoittaja Tiimo
Humet putkia (4"/9m) olisi vapaana n.400m.
Paloletkut on näppäriä mutta pois kelaus on rankaa ilman koneellista kelausta.

Re: Vanhat sadetuskoneet

Lukematon viestiLähetetty: 19 Kesä 2016, 18:05
Kirjoittaja suregrip
No niin, 100 mm sateen saattelemana tuli Vattenville 3 pihaan eilen. Täytyy jossain välissä testailla miten tuo toimii, tositoimiin ei ainakaan lähiaikoina tarvitse lähteä :lol:. Ohjekirjaa ei tietysti mukana tullut, mutta kai tuota oppii käyttämään. Jotain taulukoita on koneen kyljessä ja Vakolan koeselostuskin löytyi netistä. Runkolinjaa (3 ja 4" Bauer putkia) tuli reilu 300 m mukana mutta paloletkua saisi olla muutama pätkä lisäksi, saako esim. palokunnalta käytettyjä edullisesti vai mistä paras kysellä?

Re: Vanhat sadetuskoneet

Lukematon viestiLähetetty: 20 Kesä 2016, 15:46
Kirjoittaja JP
Joskus oli Tuikomat 63/200. Palkeella työliike ja vieterillä kumipussin tyhjennys.
Kamala vehje jota ei arvannut koko yöksi jättää ominpäin solkottamaan, jos päätti pysähtyä niin tulvahan siitä tuli.
Vaihtui joskus Italialaiseen 90/300(joku Idlogofia) turbiinivetoiseen. Se toimii hyvin, joskaan 5 vuoteen ei ole sillä mitään ruutattu.