Mitä tehdä?

Valvoja: Farmari-ryhmä

Kaikkea mikä liittyy yleisesti maatalouteen. Uutisista, kehityksestä, tulevasta, maatalouskaupoista, lehdistä ja järjestöistä. ym..

Mitä tehdä?

Lukematon viestiKirjoittaja rölli » 02 Joulu 2018, 21:03

Miten voin katkaista vuokra sopimuksen, enne vuora ajan päättymistä?
Siis minä olen vuoraaja, tilanne on kärjistynyt vuoramiehen kanssa siihen
tilanteeseen, että hän uhkailee minua fyysisellä väkivallalla?
Sekä käskyttää, yrittää maksattaa valtavaa laskua perusteettomasti?
Itse olen päätynyt huomennna viemään käräjäoikeuteen lähetymis
kielto pyynnön, poliisia asia ei kiinnostanut.
Ja tietysti kyseessä on siskon mies.
rölli
Luokka: Puutarhatraktori
 
Viestit: 5
Liittynyt: 22 Maalis 2018, 20:11

Re: Mitä tehdä?

Lukematon viestiKirjoittaja Don Essex » 04 Joulu 2018, 07:57

Lain mukaan: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1966/19660258
Tuolla on myös ohjeet, miten tulee toimia riitatilanteissa. Välimies on usein hyvä ratkaisu. Varsinkin, jos olet MTK:n jäsen, kannattaa soittaa yhteistyölakimiehelle ja keskustella hänen kanssaan. Nuo lakimiehet ymmärtääkseni auttavat vaikket olisikaan jäsen. Tulee vain kalliimmaksi. Tuolta löytyy myös yhteystieto Maanomistajien arviointikeskukseen, josta apua myös voi saada. Parasta ja halvinta olisi saada asiat kuntoon suoraan, mutta jos välit ovat liian tulehtuneet, kannattaa käyttää välimiestä tai asianajajaa. Tilanne kuulostaa siltä, ettei suoraa ratkaisua ole helppo löytää. Minusta kannattaisi pitää pää kylmänä ja tutkia tarkasti mitä laki sanoo asioista ja toimia niiden mukaan. https://www.mtk.fi/jasenyys/neuvonta_la ... ipalvelut/

20 § (17.12.2010/1140)
Vuokralaisella on oikeus purkaa vuokrasopimus, jos:

1) vuokranantaja ei luovuta vuokra-aluetta vuokralaiselle sovittuna ajankohtana;

2) sopimusta tehtäessä voimassa ollut viranomaisen päätös tai määräys estää tai vaikeuttaa vuokra-alueen käyttämistä sopimuksen mukaiseen tarkoitukseen eikä vuokranantaja ole ilmoittanut tästä vuokralaiselle eikä vuokralainen ole muutoinkaan tästä tiennyt;

3) vuokra-alue ei luovutushetkellä ole sopimuksen mukaisessa kunnossa;

4) vuokra-alue, jonka kunnosta ei ole sovittu, ei luovutushetkellä ole sellaisessa kunnossa, jota vuokralainen vuokra-alueen käyttötarkoitus, sopimuksen ehdot ja muut olosuhteet huomioon ottaen kohtuudella voi vaatia; taikka

5) vuokranantaja, joka on sitoutunut saattamaan vuokra-alueen määrättyyn kuntoon tai pitämään sen määrätyssä kunnossa, laiminlyö täyttää sitoumuksensa.

Edellä 1 momentin 3–5 kohdassa tarkoitetuissa tapauksissa vuokralaisen oikeus purkaa vuokrasopimus edellyttää lisäksi, että vuokralainen on kehottanut vuokranantajaa korjaamaan puutteellisuuden kohtuullisessa määräajassa ja vuokranantaja on tämän laiminlyönyt tai että puutteellisuutta ei voida korjata. Jos vuokranantaja laiminlyö puutteellisuuden korjaamisen saamassaan määräajassa, vuokralainen saa vuokrasopimuksen purkamisen sijasta korjata puutteellisuuden vuokranantajan kustannuksella. Vuokralaisella ei kuitenkaan ole korjausoikeutta, jos puutteellisuus johtuu vuokra-alueella olevan rakennuksen keskeneräisyydestä tai viranomainen on kieltänyt vuokra-alueen tai siihen kuuluvan omaisuuden käyttämisen. Vuokralaisen on huolehdittava siitä, että puutteellisuuden korjaamisesta vuokranantajalle aiheutuvat kustannukset pysyvät kohtuullisina.

Vuokralaisen vuokrasopimuksen purkamisoikeuden edellytyksenä on lisäksi, että purkamisen perusteena olevalla seikalla on vuokralaiselle olennainen merkitys, kun otetaan huomioon vuokrasopimuksen kohde, vuokra-alueen käyttötarkoitus, sopimuksen sovittu kestoaika ja muut olosuhteet.

Vuokralaisen oikeus purkaa vuokrasopimus raukeaa, jos vuokranantajan laiminlyönti tai vuokra-aluetta koskeva puutteellisuus korjataan ennen kuin vuokralainen purkaa 1 momentissa tarkoitetulla perusteella vuokrasopimuksen. Vuokralaisen oikeus purkaa vuokrasopimus raukeaa myös, jos vuokralainen ei pura vuokrasopimusta kohtuullisessa ajassa siitä, kun hän sai tiedon 1 momentin 2 kohdassa tarkoitetusta päätöksestä tai määräyksestä tai kun 2 momentissa tarkoitettu määräaika päättyi.
Don Essex
Luokka: 75 hv., takaveto
 
Viestit: 85
Liittynyt: 28 Marras 2013, 18:07

Re: Mitä tehdä?

Lukematon viestiKirjoittaja rölli » 22 Joulu 2018, 22:08

Asia on nykyään silleen tolallaan, että oikeusapu toimisto
hoitaa viestin välittämisen.
Aika näyttää mikä on lopputulos.
rölli
Luokka: Puutarhatraktori
 
Viestit: 5
Liittynyt: 22 Maalis 2018, 20:11Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA