Moottoroitu hengityksensuojain

Valvoja: Farmari-ryhmä

Kaikkea mikä liittyy yleisesti maatalouteen. Uutisista, kehityksestä, tulevasta, maatalouskaupoista, lehdistä ja järjestöistä. ym..

Moottoroitu hengityksensuojain

Lukematon viestiKirjoittaja gragster » 26 Huhti 2012, 22:03

Tuli taas vietettyä yks päivä toimistohommissa kun lastasin edellisenä päivänä pari viljakuormaa. Lapiopelillä tottakai niinkö tyhmät tekee. Sain jonku ihme kuumetaudin siitä vuorokaudeks ja totesin että viimenen kerta ilman suojaimia ku on ennenki noitten pölyjen kanssa ollu ongelmia.

Onko kokemuksia noista moottoroiduista hengityksensuojaimista muilla? Nuo kertakäyttöset ym. moottorittomat on iha mahottomia käyttää, silmälasit huurussa ja happi ei kulje. Itellä on ja lapsena todettu astma ja se happi on jo tarpeeks tiukassa ilmanki tuommosia naamareita mutta ei niitä keuhkoja kyllä tarttis lisää tukkia pölyillä. Käyttöä kuitenki kertyis kohtalaisesti viljavarastolla, perunanlajittelussa ym. pölyhommissa mitkä tehdään sisätiloissa.

Näkyy maksavan penteleet 500+e mutta saakos noihin jotain korvauksia? Varsinki ku on todettu astma niin luulis että perusteet on jo. Jotain lehtijuttuja löyty missä mela kustansi koko suodattimen+ käyttökustannukset viljeliälle jolla oli työstä aiheutunut astma mutta pitäiskö sen nimen omaan olla työstä aiheutunut. Jos on valmiiks ollu nii joutaako kuolla pois? :lol:
gragster
Luokka: 50 hv., takaveto
 
Viestit: 57
Liittynyt: 12 Kesä 2010, 18:22

Re: Moottoroitu hengityksensuojain

Lukematon viestiKirjoittaja SS » 26 Huhti 2012, 22:15

Kerran vaan se kirpasee kukkarossa. Minulla on semmoinen edullinen SCOTT AutoFLOW ja sitten myös Scott Proflow 2 , jossa on vastuksen ja kuormituksen mukaan säätyvä puhallus. Tiivillä kemikaalimaskilla kestää akku maailman tappiin.

Useimmiten kyllä tule käytetyksi Automaskia+Autoflow moottoriyksikköä. Siinä on kaksi nopeutta, isompaa tulee pidetyksi hengästyttävissä töissä.

Eli kemikaalisuodatin on Proflowssa ja pölysuotimet autoflowssa.

Kyllä ne helpottaa sitä viljanpölyn kuristusta. Eikä tule kemikaali nenään.

-SS-
Viimeksi muokannut SS päivämäärä 26 Huhti 2012, 22:54, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar
SS
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1617
Liittynyt: 25 Huhti 2005, 22:26
Paikkakunta: Lohja

Re: Moottoroitu hengityksensuojain

Lukematon viestiKirjoittaja Jari » 26 Huhti 2012, 22:31

SS kirjoitti:Kerran vaan se kirpasee kukkarossa. Minulla on semmoinen edullinen SCOTT Automask ja sitten myös Scott Proflow 2 , jossa on vastuksen ja kuormituksen mukaan säätyvä puhallus. Tiivillä kemikaalimaskilla kestää akku maailman tappiin.

-SS-


Juurikin noin, kerran se kirpasee. Itsellä tuo Autoflow, täältä http://www.agripalvelu.fi/shop/product_catalog.php?c=29 aikoinaan tilasin. Kuudes vuosi taitaa olla menossa, suodattimia on vaihdettu ja akkua ladattu.

Onhan se juhlaa tuolla hengitellä pölyissä :) Säätää hengityksen mukaan puhallin nopeutta, Proflown edeltäjä? Parempaa ei kaipaa, kun tuollakin viljasiilossa lapioiminen juhlaa, hengästyessä lisää hönkää maskiin eikä pääse henkeä ahdistamaan.
Avatar
Jari
Luokka: >500hv
 
Viestit: 3510
Liittynyt: 05 Touko 2005, 11:05
Paikkakunta: K-Pohjanmaa

Re: Moottoroitu hengityksensuojain

Lukematon viestiKirjoittaja Make » 26 Huhti 2012, 22:45

Oireet kuulostais homepölykeukolta.
Avatar
Make
Luokka: >500hv
 
Viestit: 951
Liittynyt: 12 Touko 2005, 22:24

Re: Moottoroitu hengityksensuojain

Lukematon viestiKirjoittaja SS » 26 Huhti 2012, 22:47

Nii se on Autoflow se perusmalli. Se Proflow mulla on EX ja sit myös vesitiivis. Siin on numeronäyttö akunvaraukselle ja vastapaineelle, ja suodattimen tukkoisuudelle. Se kompensoi niitä. Äänimerkit myös. Tuota Proflow tonnin hintaa ei voi oikein perustella mut sain kyseisen kamppeen "rikkinäisenä", oli ollut jossakin happokylvyssä. Ei siinä sitten kuitenkaan ollut muuta kuin akku finito. Akku vaihtoon ja taas mennään. 8)

Siihen perusmaskiin saa pleksiä ja tiivistesuperloonia uutta. Kiva kurkkia kun ei oo harmaa lasi.

Myrkyllisten kemikaalien kanssa eli työpaikalla käytän tätä Promaskia, pahoissa paikoissa on oltu, rikkidioksidia ja klooria, hyvin pitää, jos on ne kemikaalipatrunat puhaltimessa. Jos vielä pahempaan joutuisi, pitäisi olla paineilmapuku.

Kuva

-SS-
Avatar
SS
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1617
Liittynyt: 25 Huhti 2005, 22:26
Paikkakunta: Lohja

Re: Moottoroitu hengityksensuojain

Lukematon viestiKirjoittaja gragster » 27 Huhti 2012, 00:36

Joo tuo Scottin Autoflow näyttäs olevan se todennäköisin vaihtoehto. Puolinaamarilla varmaa olis itelle sopivin ku kuulonsuojaimet pitäs mahtua päähän ja silmälasien kanssa ei tuommosta kokomaskia saa kyllä tiiviiksi. Eipä tuolle silmänsuojaukselle kokomaskilla oikeen ole itellä tarvettakaan. Kuinkas usein ootte joutunu vaihtaan noita pölysuodattimia?

Mitkä suotimet tuossa pitäis olla noihin pölyisiin vilja,puupöly ym. hommiin. Tuota pystyis käyttään tietysti jossain maalaushommissakin kun ostaa siihen sopivat suodattimet.
gragster
Luokka: 50 hv., takaveto
 
Viestit: 57
Liittynyt: 12 Kesä 2010, 18:22

Re: Moottoroitu hengityksensuojain

Lukematon viestiKirjoittaja SS » 27 Huhti 2012, 02:54

Mää käytän pölynsuodatukseen kahta pro2000 PF10 patruunaa niissä lukee PAPR-P1/P3.

Suodattaa siitepölyn ja homeitiöt ja muut öhkömönkiäiset. Kokemuksen mukaan maalisumu tukkii nuo suodattimet todella nopeasti. Sellainen väriloukku verkko voisi olla mahdollista kääriä siihen patruunan päälle. Mut ei se värisumu keuhkossakaan terveellistä ole.

Sitten ruiskutuksiin vois harkita A1B1E1K1 yhdistelmäkemikaalipatruunaa. Ne vaan vanhenee sit kevään ruiskutusten jälkeen en usko et tehoa enää on vuoden päästä kun pussi nyt aukastaan. Itsellä on tämä yhdistelmä kemikaalipatruuna lisättynä P3 pölynsuodatuksella, koska käytän myös pulverimaisia kemikaaleja sen nimitys on A1B1E1K1 P3

-SS-
Avatar
SS
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1617
Liittynyt: 25 Huhti 2005, 22:26
Paikkakunta: Lohja

Re: Moottoroitu hengityksensuojain

Lukematon viestiKirjoittaja marklain » 27 Huhti 2012, 08:57

Onko noi maskit sellaisia, että silmälasit mahtuu sisään?
Avatar
marklain
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 383
Liittynyt: 17 Kesä 2005, 12:48
Paikkakunta: Salon Seutu

Re: Moottoroitu hengityksensuojain

Lukematon viestiKirjoittaja kuus1tiainen » 27 Huhti 2012, 21:25

Minullakin on scott proflow ja automask kasvo-osa. Automask kasvo-osa käy silmälasi ihmisille ihan hyvin, koska itsellä on lasit. Mutta negatiivisena tuosta kasvo-osasta on sanottava että beltorit eivät mahdu korville. Mutta jos vaa`assa painaa hyvä hengityskyky tai se että voin kuunnella radiota työn aikana, niin hengityskyky voittaa. Pitää nyt vaan laittaa jotkut korvatulpat.

Tietääkseni liikkeissä on myytävänä eri kasvo-osia, joten ei kun kokeilemaan mikä on parhain vaihtoehto.
Minulla kanssa työterveys suositteli moottorisoitua hengityssuojainta. En hakenut korvauksia, koska sattui kerran kaupassa koneen esittely ja ostaa pässäytin tarjouslaitteet siltä seisomalta. Enkä ole katunut. Mutta varmasti voit saada korvauksia, joten hae ihmeessä. Mutta konetta ei kannata jättää sen takia ostamatta jos ei korvauksia saisikaan.
kuus1tiainen
Luokka: 50 hv., takaveto
 
Viestit: 57
Liittynyt: 18 Marras 2010, 18:12

Re: Moottoroitu hengityksensuojain

Lukematon viestiKirjoittaja Hippo » 27 Huhti 2012, 22:16

Itellä ollut nyt käytössä Sundströmin SR500, kohta kymmenen vuotta. Käyttö on päivittäistä, aina lypsyllä päässä. Ei voi kun kehua kestävyytensä puolesta, akun on joutunut kerran uusimaan ja päänsuojuksia on mennyt kanssa muutama.
Pääosaa kannattaa kokeilla ennen ostamista, että saa mukavan. Itse tykkään, että naamaosan saa helposti nostettua ylös, jos joutuu vaikka keskustelemaan jonkun kanssa.

3M malleja oli aikaisemmin, yksi piti niin vinkuvaa ääntä ettei sitä voinut käyttää.

http://www.temrex.fi/verkkokauppa/product_details.php?p=2666
Hippo
Luokka: yli 100 hv
 
Viestit: 101
Liittynyt: 03 Maalis 2006, 11:28

Re: Moottoroitu hengityksensuojain

Lukematon viestiKirjoittaja Carnivor » 27 Huhti 2012, 23:04

Scottin autoflowia käytän. Työterveyshuolto sanoi aikoinaan että jos todetaan joku keuhkovika niin korvausta voi saada, mutta ennakkoon sitä ei saa. Eli jouduin ostamaan omalla rahalla. Pölysuodattimet ei maksa paljoa. Se on mukavaa että pölyä ei mene silmiinkään niinkuin puolinaamarilla. Ainoa seikka mikä tuossa harmittaa on se että kuulosuojaimet ei oikein sovi kunnolla yhtä aikaa sen autoflow perusmaskin kanssa.

Mutta mikä niissä kemikaalisuodattimissa menee vanhaksi? Olen yleensä keväisin ostanut uudet ruiskun täyttöä varten ja käyttänyt sitten samoja koko kauden.
Avatar
Carnivor
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1502
Liittynyt: 28 Tammi 2005, 14:54
Paikkakunta: VS kv. 1B

Re: Moottoroitu hengityksensuojain

Lukematon viestiKirjoittaja turkki » 28 Huhti 2012, 09:10

Monissa puhallinsuojaimissa on sellainen hauska ominaisuus että omat pierut tulee selvästi nokkaan vaikka olisi tuulinen ympäristö tai paljon muita voimakkaita hajuja.Ilmanotto kun on ihan pakoputken vieressä :lol:

Kuva
Avatar
turkki
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 384
Liittynyt: 13 Heinä 2005, 13:27
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: Moottoroitu hengityksensuojain

Lukematon viestiKirjoittaja SS » 30 Huhti 2012, 08:51

Carnivor kirjoitti:Mutta mikä niissä kemikaalisuodattimissa menee vanhaksi? Olen yleensä keväisin ostanut uudet ruiskun täyttöä varten ja käyttänyt sitten samoja koko kauden.


Juu huomioi lähinnä se suodattimen kylkeen printattu viimeisin käyttöpäivä. En usko, että kuivassa ja puhtaassa paikassa säilytetty kemikaalisuodatin ainakaan paljon menettää tehostaan, mutta mikrobikasvustoa siihen voi tulla. Sama vika homepölysuodattimien kanssa, home saattaa alkaa kasvaa systeemissä, jos on kosteahko säilytyspaikka.

EDIT . HUomatkaa, että kyllä se on 6 kk se kaasunsuodattimen pisin säilytysaika avattuna !!! Siis tsekatkaa vaikka SCOTT suodattimien pakkauskessa olevasta ohjeesta:
"Avatut suodattimet on suljettava tiiviisti käytön jälkeen, jos niitä aiotaan käyttää uudelleen, ja vaihdettava uusiin viimeistään 6 kk kuluttua."

https://www.scottsafety.com/en/emea/Doc ... 20Pro2.pdf

-SS-
Viimeksi muokannut SS päivämäärä 30 Huhti 2012, 09:41, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar
SS
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1617
Liittynyt: 25 Huhti 2005, 22:26
Paikkakunta: Lohja

Re: Moottoroitu hengityksensuojain

Lukematon viestiKirjoittaja SS » 30 Huhti 2012, 08:53

marklain kirjoitti:Onko noi maskit sellaisia, että silmälasit mahtuu sisään?


Kyyl automaskiin sopii, mut päällepukemisessa kannatta löysyttää kuminauhat pitkäksi , asetella maski ja sitten vetästä ne kumit tiukkaan, jotta saa lasit pysymään suorassa.

-SS-
Avatar
SS
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1617
Liittynyt: 25 Huhti 2005, 22:26
Paikkakunta: Lohja

Re: Moottoroitu hengityksensuojain

Lukematon viestiKirjoittaja Auts » 24 Huhti 2014, 00:20

Agripalvelun Scott Autoflow valmispakettiin tuli investoitua tänä keväänä.

Itselle sopii ainakin tuon vakiomaskin kanssa kuulosuojaimet korville.

Eipä tuo yksikkö kovaa vinku, kuulee hyvin radion nappikuukokkeista ilman kuulosuojaimia.

Nokian nappikuulokkeita käyttäessä kuulee vastapuoli puheeni, vaikka mikki on maskin ulkopuolella takin kauluksessa kiinni.

Ainakin minulla lisääntyy hengityssuojaimen käyttö mukavuuden takia verrattunua kertakäyttöisiin suodattimiiin.
Avatar
Auts
Luokka: >500hv
 
Viestit: 796
Liittynyt: 16 Helmi 2007, 19:47
Paikkakunta: Etelä-Suomi-> Kanta-Häme-> JanakkalaPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA