Kunnallisen vesiyhtiön oikeus vetää viemäri minne lystäävät?

Valvoja: Farmari-ryhmä

Kaikkea mikä liittyy yleisesti maatalouteen. Uutisista, kehityksestä, tulevasta, maatalouskaupoista, lehdistä ja järjestöistä. ym..

Kunnallisen vesiyhtiön oikeus vetää viemäri minne lystäävät?

Lukematon viestiKirjoittaja Reissumies » 10 Touko 2013, 22:25

Kysynpä maanomistajan puolesta seuraavaa: Onko kunnallisella vesiyhtiöllä oikeus vetää viemäri mistä tykkäävät ilman maanomistajan hyväksyntää? Onko tällaisellä putiikilla todella oikeus mennä mistä haluavat? Tälläinen kirje kuulemma tupsahti kunnasta maanomistajan tekemän valituksen vastineeksi ja lopussa todetaan että putken veto voidaan aloittaa. Ensimmäistäkään lappua ei ole maanomistaja allekirjoittanut. Kertokaas viisaammat fuulaavatko vai onko heillä todella oikeus porskuttaa viemärinsa kanssa läpi talouspihan ja pellon ihan mistä lystäävät?

Ihmettelen kovasti koko prosessia, sähköpuolella ainakin vaaditaan aina maanomistajan suostumus ennen kuin mitään voidaan aloittaa. Pakkolunastukseen on tietysti mahdollisuus linjauksen hakijalle lähteä, mutta eipä noita ole ainakaan minun korviini kuulunut jos vaan on järkeviä vaihtoehtoja tarjottu linjaukselle.
Reissumies
Luokka: yli 200 hv
 
Viestit: 260
Liittynyt: 23 Kesä 2006, 12:14
Paikkakunta: Hattula

Re: Kunnallisen vesiyhtiön oikeus vetää viemäri minne lystää

Lukematon viestiKirjoittaja Sepe » 10 Touko 2013, 22:44

Välittömästi yhteys asiansa osaavaan lakimieheen! :!:
Sepe
Luokka: >500hv
 
Viestit: 937
Liittynyt: 12 Heinä 2005, 20:02

Re: Kunnallisen vesiyhtiön oikeus vetää viemäri minne lystää

Lukematon viestiKirjoittaja hogi » 10 Touko 2013, 23:59

Kyllä kunta voi määrätä yhdyskuntateknisen laitteen pakkosijoittamisen maanomistajan vastustuksesta huolimatta. Toki voivat joutua maksamaan haitasta nimellisiä korvauksia, samoin kuin rakentamisen aiheuttamista vaurioista.
hogi
Luokka: >500hv
 
Viestit: 947
Liittynyt: 12 Tammi 2005, 17:23

Re: Kunnallisen vesiyhtiön oikeus vetää viemäri minne lystää

Lukematon viestiKirjoittaja IMSL » 11 Touko 2013, 08:54

Viemäriputken kanssa voisi jotenkin vielä pärjätä ja sopia linjauksia, toki sekin haittaa esim. tulevia salaojituksia tai vaikka maalämpöputken sijoittelua. Tai ehkä sen viemäriputken viereen kannattaisi jopa laittaa omat maalämpöputket?

Suurempi haitta tulisi pumppuasemista, joita voidaan suunnitella jopa keskelle peltoa ja viettämättömällä maalla niitä voi saada useampiakin mailleen. Ne ne olisivat pirullisia kierreltäviä joka vehkeellä vuodesta toiseen. Minkähänlaista korvausta porukat on saaneet pumppuasemien paikoista?
Avatar
IMSL
Luokka: yli 150 hv
 
Viestit: 154
Liittynyt: 02 Huhti 2006, 16:16
Paikkakunta: POHOJANMAA

Re: Kunnallisen vesiyhtiön oikeus vetää viemäri minne lystää

Lukematon viestiKirjoittaja Reissumies » 11 Touko 2013, 11:02

Osaatteko yhtään arvella onko mahdollisuuksia onnistua putkilinjan siirrossa muutamalla kymmenellä metrillä jotta se saataisiin pois halkaisemasta talouspihaa kiinteistön reunaan. Siirto ei edes pidennä linjaa muutamaa metriä enempää. Kyllähän tuo putkilinja on ihan oikea haitta, sen päälle ei saa rakentaa joka talouspihalla on kyllä iso asia. Seuraava pykälä on kait sitten hallinto-oikeus.

Tilannehan on semmoinen että vesiyhtiön ja kunnan soppari sanoo että kunta hoitaa "likaisen työn" linjan runnomiseksi läpi. Kunnallahan tähän on ilmiesesti yhtiötä huomattavasti paremmat mahdollisuudet. Kysehän on vaan muutaman roposen säästämisestä viemärilinjan suhteen välittämättä maanomistajalle aiheutuvista haitoista ja rajoituksista.
Reissumies
Luokka: yli 200 hv
 
Viestit: 260
Liittynyt: 23 Kesä 2006, 12:14
Paikkakunta: Hattula

Re: Kunnallisen vesiyhtiön oikeus vetää viemäri minne lystää

Lukematon viestiKirjoittaja gragster » 12 Touko 2013, 22:08

300e kertakorvaus vähennettiin liittymämaksun hinnasta kun annoin rakentaa pumppuaseman mun maille. Ei tosin tullut pellolle vaan tuommoselle joutomaan palaselle mistä siitä nyt ei ole muuta kuin maisemahaittaa.
Jotain tarkastuskaivoja jäi pellolle huolestuttavan lähelle pintaa. Saas nähä kopsahtaako joku vuosi aura kiinni 8)
gragster
Luokka: 50 hv., takaveto
 
Viestit: 57
Liittynyt: 12 Kesä 2010, 18:22Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA