tilojen kysyminen asiakkaaksi

Valvoja: Farmari-ryhmä

Kaikkea mikä liittyy yleisesti maatalouteen. Uutisista, kehityksestä, tulevasta, maatalouskaupoista, lehdistä ja järjestöistä. ym..

tilojen kysyminen asiakkaaksi

Lukematon viestiKirjoittaja uusikeskustelija » 29 Touko 2014, 14:21

terveppä tänne palstalaisille

otsikko voi olla hieman väärä. vaikea keksiä mitään hyvää otsikkoa...
semmoinen kysely tuli mieleen, että kuinka lähentyä tiloja asiakaskontakti mielessä?

eli jos perustan yrityksen maatalous alalle, niin kuinka lähestyä palveluillani tiloja joista saisin asiakkaita? soittelenko vain esitän asiani vai kuinka, jakamalla mainosta?
kun nykyään pankit haluaisi, että olisi valmista asiakas kuntaa ennen isojen lainojen antamista ja yritystä ei pyöritetä oikeastaan ilman isoa lainaa...

työtehtävää en vielä paljasta sen koommin, kun on vasta alkutekijöissä kaikki. mutta lietekuvioihin liittynee kuitenkin.
uusikeskustelija
 

Re: tilojen kysyminen asiakkaaksi

Lukematon viestiKirjoittaja Asikeikuli » 30 Touko 2014, 02:21

Hyvällä maineella ja onnistuneilla töillä.
Avatar
Asikeikuli
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 408
Liittynyt: 31 Maalis 2006, 12:54
Paikkakunta: Kiuruvesi

Re: tilojen kysyminen asiakkaaksi

Lukematon viestiKirjoittaja maraani » 30 Touko 2014, 08:39

Kyllä se aika usein lähipiiristä alkaa se toiminta. Ja naapureista. Jos kysyntää suunnitellulle palvelulle yleensä on, niin hyvin hoidetut hommat ja kohdallaan oleva hinnoittelu vievät eteenpäin. Eli semmoista tunnustelua se vaatii. Ja kovaa työtä. Rahoittaja pitää saada vakuuttuneeksi hommasta ja sen toteuttajasta, ei passaa olla paljoa yleistörttöilyä alla.

Kyl se silti on laskusta ja lyhennyksestä toiseen sinnittelemistä ja toivoo samalla kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että kalusto pysyy ehjänä ja äijä työkuntoisena. Mutta tämmöisiä masokisteja on aina ollu ja on jatkossakin! :D
maraani
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 436
Liittynyt: 29 Loka 2007, 13:45
Paikkakunta: Somero

Re: tilojen kysyminen asiakkaaksi

Lukematon viestiKirjoittaja uusikeskustelija » 30 Touko 2014, 10:25

tässä nyt vaan on semmonen tilanne, että olen itse asunut maaseudulla ja lähtenyt sieltä "toiselle puolelle" suomea muiden töiden perässä ja nyt olisi mahdollisuus pistää oma yritys pystyyn. alkaa tuo palkkalistoilla oleminen tökkiä...

joten ihmisiä ei täältäpäin juuri tunne ja jotenkin pitäisi saada hieman asiakaskontakteja. jollain muotoa heitä pitäisi lähentyä, lehti-ilmoitus tietenkin olisi ainankin yksi vaihtoehto.
mutta tosiaan ennen laitteiden hankkimista olisi hyvä olla jo valmiina hieman asiakaskuntaa jotta pääsee heti "tositoimiin" kun on paperityöt tehty ja koneet tontilla.

ja eihän yrittäjyys ole välttämättä koko loppuelämän työ, voihan sitä sitten lopetella jos ei olekkaan mieluisaa. tietysti ei sormia napsauttamalla voi lopettaa...
uusikeskustelija
 

Re: tilojen kysyminen asiakkaaksi

Lukematon viestiKirjoittaja Lassukka » 30 Touko 2014, 11:20

Itsekkin asiaa miettineenä...Ihan soittokeirros voisi olla asiaa. Kysyy tilan nykysistä kalustoa(liete/rehu, mihin yrityksesi liittyykään..)ja onko tarpeet muuttuneet/muuttumassa. Mietin että asiakastutkimusta tekisi siinä kun kysyy miten isännät/emännät suhtautuu urakointiin tai onko urakoitsia käytössä. Tai jos eka puhelinnumero on hakusessa nii olisiko huono ajatus sekään että potentiaalisella työalueella kierteleemään kyliä ja menee maatiloille esittelemään itsensä ja mainostamaan itseänsä. Ja kun ekan hyvän kontaktin saa mahdollisesti tältä seuraavan "uhrin" :lol:
Ja ennenkuin lainan ottaa on hyvä olla nippu asiakkaita luettelossa.

Ja aloittajalle vinkki: Mielestäni, vaikket täällä itseäsi vielä mainosta, niin kaikkeen mitä kirjoittaa, varsinki yrityksesi mainoksiin, oikein kirjostus, isot kirjaimet yms. tuovat paremman kuvan.
Lassukka
Luokka: Puutarhatraktori
 
Viestit: 9
Liittynyt: 23 Joulu 2013, 00:34

Re: tilojen kysyminen asiakkaaksi

Lukematon viestiKirjoittaja maraani » 30 Touko 2014, 18:26

Lassukka kirjoitti:...
Ja aloittajalle vinkki: Mielestäni, vaikket täällä itseäsi vielä mainosta, niin kaikkeen mitä kirjoittaa, varsinki yrityksesi mainoksiin, oikein kirjostus, isot kirjaimet yms. tuovat paremman kuvan.
Sama pätee kaikkeen muuhunkin toimintaan yleisesti - ihmiset vaan on semmoisia. Eli uskottavuutta on vaikea luoda vaikka olisi kuinka hyvä paskanajaja/rehuntekijä/motomies jne. jos muuten törttöilee.
maraani
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 436
Liittynyt: 29 Loka 2007, 13:45
Paikkakunta: Somero

Re: tilojen kysyminen asiakkaaksi

Lukematon viestiKirjoittaja marklain » 30 Touko 2014, 18:51

Millä allalla aiot toimia?

Oletko koneurakointia tarjoamassa vai myymässä jotain tuotteita tiloille?
Tuo jo hiukan määrittelee miten tiloja kannattaa lähestyä.

Kollegat ylläolevissa viesteissä hienosti valottivatkin urakointisektoria, jos jotain tuotepuolta olet myymässä, niin ihan nopein ja halvin tapa on soittaa soittaa. Numeroiden metsästäminen onkin toinen juttu. Isot tilat löytynee helposti, mutta muut voi olla haasteellisia, jos ei ole nimeä tiedossa.
Toki jos haluat tehdä kaupparatsu hommaa tiloilta toiselle, niin siinä sitten kuluu polttoainetta ja aikaa + aikaan saatu tulos voi olla aika laiha.

Toinen juttu mikä tulee näin nykyaikana mieleen on SoMe mainonta.
Eli mainosbanneria nettisivuille. Ville voinee tällekkin sivulle myydä mainostilaa, jos haluat laajempaa näkyvyyttä. Sitten on Facebook, Instagram, Twitter, YouTube....

Tässä nyt jotain mitä tuli nopeesti mieleen.
Avatar
marklain
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 383
Liittynyt: 17 Kesä 2005, 12:48
Paikkakunta: Salon Seutu

Re: tilojen kysyminen asiakkaaksi

Lukematon viestiKirjoittaja Cultio » 30 Touko 2014, 19:16

kuinka lähentyä tiloja asiakaskontakti mielessä?


Aivan ensimmäiseksi sinulla tulee olla tuotteesi selvillä. Mitä myyt ja mihin hintaan. Ja hinta ei ole vain hinta, vaan se on asiakkaalle vaihtoehtokustannus, eli mitä sinä tuot tilalle ja mitä asiakas sillä voittaa/säästää. Kun osaat vastata tuohon kysymykseen voit jo ottaa suoraan yhteyttä tiloille.

Jos aloittelet kartuttamalla omaa kokemusta niin lehti-ilmoitus tai netin kautta pienessä mittakaavassa yhteydenottojen perusteella. Sitten kun liikevaihtoa ja kalustoa kertyy niin voi vaikka esiintyä alan lehdissä tms.

Itse aloittaisin ilmoituksilla, lehdessä ja netissä. Ja ajoneuvossa teippaukset tms viesti. Puhelinrumbaa en tekisi, tiloja on kuitenkin niin paljon ja kuka on oikeasti kohdereyhmä; tosi suuret ja pienet, vai välikokotilat joilla vanhentunut kalusto? Mistä sen etukäteen tietäisi, puhelut tulee kaliiksi ja kestää kauan tehdä.
Cultio
Luokka: >500hv
 
Viestit: 873
Liittynyt: 02 Maalis 2009, 14:51

Re: tilojen kysyminen asiakkaaksi

Lukematon viestiKirjoittaja uusikeskustelija » 31 Touko 2014, 23:12

no, ensinnäkin. se oikein kirjoitus ja isot kirjaimet tulee sitten kyseeseen, jos tarvitsee asiallista tekstiä. mutta mielestäni en sitä nyt tähän keskusteluun aio liittää. en koe sitä tässä tarpeelliseksi.

mainostaminen lehdessä voisi tulla kyseeseen, kuin myös viikonloppuisin lähteä häiritsemään isäntiä tiloille suoraan tai sitten puhelimitse. mutta tiloilla käynti tulee ehkä hieman hankalaksi, kun työskentely alueena koko suomi.
palvelu on selvillä, kuin myös taksa jonka veloitan. ja aikalailla sekin on selvä jo, mitä asiakas voi säästää. ja esim "tilakiertueelle" pystyisi tekemään "esitepaperin" joita sitten jakaa heille samalla. mutta kuten kerroin, liittyy lietehommiin ja siihen säästämiseen ei välttämättä siltikään päästä joka tilalla.

mutta kyllä se kai tästä kehittelemällä ja kyselemällä ensin pankista oma *zänzit* lainaa hakiessa tulevaisuudessa.
uusikeskustelija
 

Re: tilojen kysyminen asiakkaaksi

Lukematon viestiKirjoittaja Rubinjo » 01 Kesä 2014, 00:10

Yrittäjän kannattaa pitää kirkkaana mielessä että markkinointi on asia/käsite joka kattaa KAIKEN MAHDOLLISEN toiminnan, myös tällä palstalla esiintymisen...
Avatar
Rubinjo
Luokka: >500hv
 
Viestit: 2591
Liittynyt: 18 Tammi 2005, 00:28
Paikkakunta: Halikko www.toivontila.fi

Re: tilojen kysyminen asiakkaaksi

Lukematon viestiKirjoittaja Carnivor » 03 Kesä 2014, 10:44

Välimerkkien käyttö ei hidasta kirjoittamista, mutta niiden puute hidastaa lukemista.

Jos tässä on kyse jostain ihan uudesta ideasta, niin osta mainos Urakointiuutisista ja ne tekevät samalla myös jutun lehteen.
Avatar
Carnivor
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1502
Liittynyt: 28 Tammi 2005, 14:54
Paikkakunta: VS kv. 1B

Re: tilojen kysyminen asiakkaaksi

Lukematon viestiKirjoittaja uusikeskustelija » 04 Kesä 2014, 17:44

jos kysyn joltain asiakkaiden kartoittamiseen vinkkejä, niin en koe tarvitsevani siinä isoja sekä pieniä kirjaimia, enkä ihan kaikkia välimerkkejä. jos jonku lukemista se pilkun puuttuminen haittaa, niin siinähän kärsii.
se on sitten ihan eri asia, kun täällä (netissä yleensäkin) alkaa mainostamaan yritystään, niin eiköhän se siinä vaiheessa saada korjattua ja tehdään asiallisesti. enkä ole vielä esiintynyt muuten tällä kuin, että homma pyörii lietteen ympärillä ja asiakkaita pitäisi jollain muotoa lähteä kyselemään.
mutta jos tämä asia häiritsee nyt niin helvetisti, niin unohdetaan sitten koko juttu. ettei ole kaikkia ..piip.. pilkkuja saati isoja kirjaimia.
uusikeskustelija
 

Re: tilojen kysyminen asiakkaaksi

Lukematon viestiKirjoittaja dbfi » 04 Kesä 2014, 19:54

Eiköhän Rubinjo ja Carnivor asiallisesti neuvoa antaneet mutta ei tainnut viesti mennä ihan perille.

Kannattaa ainakin asiakkaita hankkiessa venyttää pinnaa vähän pidemmälle. Samalla nikillä ei välttämättä kannata sitä businessideaa julksitaa täällä foorumilla. :wink:
dbfi
Luokka: yli 200 hv
 
Viestit: 243
Liittynyt: 18 Touko 2012, 12:53

Re: tilojen kysyminen asiakkaaksi

Lukematon viestiKirjoittaja Cultor » 04 Kesä 2014, 21:09

uusikeskustelija kirjoitti:jos kysyn joltain asiakkaiden kartoittamiseen vinkkejä, niin en koe tarvitsevani siinä isoja sekä pieniä kirjaimia, enkä ihan kaikkia välimerkkejä. jos jonku lukemista se pilkun puuttuminen haittaa, niin siinähän kärsii.
se on sitten ihan eri asia, kun täällä (netissä yleensäkin) alkaa mainostamaan yritystään, niin eiköhän se siinä vaiheessa saada korjattua ja tehdään asiallisesti. enkä ole vielä esiintynyt muuten tällä kuin, että homma pyörii lietteen ympärillä ja asiakkaita pitäisi jollain muotoa lähteä kyselemään.
mutta jos tämä asia häiritsee nyt niin helvetisti, niin unohdetaan sitten koko juttu. ettei ole kaikkia ..piip.. pilkkuja saati isoja kirjaimia.

Jos noin ylimielisellä asenteella alottaa kirjoittelun nettipalstalle, ei kannata ihmetellä, jos tulee vähän lunta tupaan.
Avatar
Cultor
Luokka: >500hv
 
Viestit: 615
Liittynyt: 08 Loka 2005, 20:20
Paikkakunta: Kahden kaupungin välissä

Re: tilojen kysyminen asiakkaaksi

Lukematon viestiKirjoittaja uusikeskustelija » 14 Kesä 2014, 11:40

no mutta en ymmärrä mikä on ongelma, kun on niitä huonompiakin tekstejä joutunut netissä lukemaan ja kaikki olen ymmärtänyt mitä lukenut.
uusikeskustelija
 

Seuraava


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA