Maan/metsän myynti heti spv:n jälkeen

Valvoja: Farmari-ryhmä

Kaikkea mikä liittyy yleisesti maatalouteen. Uutisista, kehityksestä, tulevasta, maatalouskaupoista, lehdistä ja järjestöistä. ym..

Maan/metsän myynti heti spv:n jälkeen

Lukematon viestiKirjoittaja tikkat3 » 25 Maalis 2015, 17:18

Tervehdys kaikille!

Olisi tällainen tilanne: Vuoden vaihteessa minusta tuli isäntä ja tilasta lohkottiin pois 4 tonttia tilankaupan yhteydessä,3 talotonttia isälle ja yksi siskolle. No,tässä ei mitään epäselvää,mutta nyt on kaksi ulkopuolistakin kiinnostunut meikäläisen tilan tonteista.Toinen haluaisi kesämökin tontin ja toinen haluaa teollisuuskäyttöön tontin. En ole halukas myymään enempää omaisuuttani,joten kysynkin että mikähän oli kohtelias tyyli sanoa näille ostajaehdokkaille ettei kaupoista nyt tule mitään? Varmasti on joku muukin joutunut tälläisen tilanteen eteen. Muistelen että kauppakirjassa tai jossain muussa paperissa olisi lukenut että tilanpidon alkamisessa olisi x-määrä vuosia kun ei periaatteessa olisi hyväksyttävää myydä/heikentää tilan elinvoimaisuutta? Muistanko ihan väärin,vai muistaako kenties joku muu samanmoisesta asiasta omassa tilakaupassaan? Kaikenmoisia ongelmia sitä saattaakin olla ja eteen tulla... :lol:
tikkat3
Luokka: yli 100 hv
 
Viestit: 117
Liittynyt: 10 Maalis 2011, 19:59

Re: Maan/metsän myynti heti spv:n jälkeen

Lukematon viestiKirjoittaja Auts » 25 Maalis 2015, 21:58

Oman tilan luopumistuki, nuoren viljelijän aloitustuessa ja lahjaveron päätöksissä on kielto myydä omaisuuttaan ilman sanktioita.

Jos on noista jokin, eiköhän kaupan ehto, että ostaja maksaa myynistä johtuvat edellämainittujen toimien tuomat lisämaksut karkoita viimeistään ostajan.

Kovin on fanaattisia ostajia, jos ei kieltävää vastausta ymmärrä.
Avatar
Auts
Luokka: >500hv
 
Viestit: 796
Liittynyt: 16 Helmi 2007, 19:47
Paikkakunta: Etelä-Suomi-> Kanta-Häme-> Janakkala

Re: Maan/metsän myynti heti spv:n jälkeen

Lukematon viestiKirjoittaja SamiT » 25 Maalis 2015, 23:32

Meilläpäin on tavattu sanoa että se päättää tilaan ja taloon liittyvistä asioista kenenkä nimi lukee lainhuutotodistuksessa, eiköhän se riitä innokkaimmillekin ostajakandidaateille.
SamiT
Luokka: yli 200 hv
 
Viestit: 237
Liittynyt: 10 Joulu 2010, 22:55
Paikkakunta: Paimio

Re: Maan/metsän myynti heti spv:n jälkeen

Lukematon viestiKirjoittaja tikkat3 » 25 Maalis 2015, 23:39

Kiitokset vastauksista! Juuri tuota asiaa ajoin takaa,eli on mahdotonta myydä maata tällä hetkellä ilman seuraamuksia. Jotkut ihmiset vaan tuntuvat olevan sellaisia joille ei sanota ei. Eli he kun tulevat ostamaan niin heille myydään,hyvällä tai pahalla.Nyt on ainakin hyvä syy sanoa ettei käy :)
tikkat3
Luokka: yli 100 hv
 
Viestit: 117
Liittynyt: 10 Maalis 2011, 19:59

Re: Maan/metsän myynti heti spv:n jälkeen

Lukematon viestiKirjoittaja Jari » 26 Maalis 2015, 11:04

tikkat3 kirjoitti:Kiitokset vastauksista! Juuri tuota asiaa ajoin takaa,eli on mahdotonta myydä maata tällä hetkellä ilman seuraamuksia. Jotkut ihmiset vaan tuntuvat olevan sellaisia joille ei sanota ei. Eli he kun tulevat ostamaan niin heille myydään,hyvällä tai pahalla.Nyt on ainakin hyvä syy sanoa ettei käy :)


Ei ne pikkusanktiot haittaa kun tuollaiselle ostajalle hinta kohdallaan. Sanot ettei voi myydä, ellei hintaa riittävästi ja vaikka puolimilliä per tontti, alkaa kyselijät vähenemään.
Kunhan ei oo lähelläkään kenenkään tilaa,ettei voi vaikeuttaa jatkossa kenenkään toimintaa. Sitten ei voi oikeen edes rahassa mitata, jos tilojen toiminta häiriintyy uusista asukkaista.

Suurimpia uhkia useilla tiloilla on rajataon valitusoikeus, rajanaapurina valitukset voi mennä vieläpä läpikin. Itsellä ei ole ollut ongelmia mutta riittävästi niistä kuullut. Jos rajalla tonttia myynnissä, hanki se tai toisessa tapauksessa älä myy...
Avatar
Jari
Luokka: >500hv
 
Viestit: 3510
Liittynyt: 05 Touko 2005, 11:05
Paikkakunta: K-Pohjanmaa

Re: Maan/metsän myynti heti spv:n jälkeen

Lukematon viestiKirjoittaja Cultio » 28 Maalis 2015, 11:42

Jos rajalla tonttia myynnissä, hanki se tai toisessa tapauksessa älä myy...


Samaa mieltä. Palan lohkominen keskeltä tilaa tai tie järven rantaan maiden yli johtaa aina ongelmiin, jos ei tälle sukupolvelle niin sitten seuraavalle. Vuosikymmenten saatossa unohdetaan herrasmiessopimukset ja ruvetaan valittamaan pienistä normaaleista maatalouteen liittyvistä töistä/äänistä/hajuista.

Kun kerran ympäristöasiat tuntuvat painavan niin paljon parlamentissa, ihmettelen miksi suositaan yleensäkin mökkien rakentamista. Kiinteistövero ei tuota niissä paljon mitään kun verotusarvo on aliarvioitu, ja ne tuottavat paljon (turhaa) liikennettä ja päästöjä.
Cultio
Luokka: >500hv
 
Viestit: 873
Liittynyt: 02 Maalis 2009, 14:51Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

MAINOSPAIKKA