toimii hetken, 10 minuutin katko ja taas hetki

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelu tästä foorumista. Foorumin säännöt. Lisäksi vinkkejä, virheitä, ohjeita, parannuksia ja mitä vaan ehdotuksia tänne Yleisesti keskustelua tästä foorumista.

toimii hetken, 10 minuutin katko ja taas hetki

Lukematon viestiKirjoittaja sytem » 18 Joulu 2007, 21:07

Tervehdys

Omituista pätkimistä tällä foorumilla viime aikoina. Rekisteröitymättömänä olen tätä käynyt lueskelemassa ja nyt olen törmännyt ongelmiin joita ei missään aikaisemmin ole vastaan tullut. Eli siis sivut toimivat muutaman minuutin jaksoja kerrallaan ja sen jälkeen on tasan kymmenen minuutin katko. Pingillä selkeästi näkyy että näitä katkoja ei ole jos en sivuja yritä ladata.

Nyt kun ongelmaa lisää ihmettelin, totesin että myös kaikki muut samalla palveluntarjoajan koneella olevat sivustot (http://www.robtex.com/dns/finhost6.futuron.fi.html) ovat yhtä lailla tavoittamattomissa omalta koneeltani, muualta toimivat samaan aikaan kyllä. Eli siis herää kysymys, onko IP:ni (muutossa muutama viikko sitten saatu, kiinteä) tai koko asuntosäätiön verkko jollain bannilistalla joka tuollaisen tasan kymmenen minuutin katkon aiheuttaa. Olettaisin että tämä ei foorumista voi johtua vaan ennenmin palveluntarjoajasta jotenkin. Onko muilla samantyyppistä ongelmaa?

Sivujen ollessa tavoittamattomissa, tracerouten viimeinen toimiva host on gw1-ge0-0-1-4027.esp1.fi.tenue.fi (213.192.190.158) , toimivassa tilanteessa tuo on toiseksi viimeinen ennen kohdekonetta finhost6.futuron.fi (81.90.65.45)

Pikaisella kokeilulla en samaa ongelmaa saa aikaiseksi toiselta koneelta (ihan eri verkossa, etäyhteyden kanssa). Tämä kone jolla tätä varsinaisesti yritän käyttää, on omppuläppäri (OS X 10.4.11) ja uusin Firefox. Verkkoyhteys tosiaan TOAS:in kämpään kuuluva kiinteällä ip:llä.

Ylläpito ip:ni käsittääkseni näkee, sieltä löytyy polusta /cgi-bin/smokeping.cgi?target=muut.finhost6-futuron-fi statistiikaa aiheesta (koko linkkiä en tässä julkaise koska tuo on tosiaan kotikoneeni jolle en ylimääräistä kuormaa halua), tosiaan kaikki noi näkyvät katkot on selailun aikana tulleita ja muina aikoina yhtys toimii ihan hyvin.

Todella kummalliselta vaikuttaa, mutta kai tällekin joku järkiselitys on löydettävissä.
sytem
Luokka: Polkutraktori
 
Viestit: 2
Liittynyt: 18 Joulu 2007, 20:07

Lukematon viestiKirjoittaja sytem » 21 Tammi 2008, 15:56

Asiaa olen vieläkin ihmetellyt aina sillointällöin. Firefoxilla täällä käynti aiheuttaa koko ip:n katoamisen, Operalla jos käy, ei ole ongelmaa.

Ainakin kokeilemillani saman hostin sivulla ei ole väliä millä käy, ei ongelmaa kummallakaan. Ja täällä firefoxilla käynti hukkaa myös muut sivut.

ATK on ihmeellistä mutta kai tällekin joku järkiperäinen selitys on olemassa.
sytem
Luokka: Polkutraktori
 
Viestit: 2
Liittynyt: 18 Joulu 2007, 20:07Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA