"Uutiset" osio foorumille.

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelu tästä foorumista. Foorumin säännöt. Lisäksi vinkkejä, virheitä, ohjeita, parannuksia ja mitä vaan ehdotuksia tänne Yleisesti keskustelua tästä foorumista.

"Uutiset" osio foorumille.

Lukematon viestiKirjoittaja Asikeikuli » 29 Touko 2008, 21:42

Muatallous aiheiset uutiset.
Ei viitsi lähettää uutisia "yleistä" alueelle eikä tunkea sitä minnekkään kotieläinkeskusteluunkaan vaikka se läheltä liippaa.

Sille osiolle voisi sitten postata uutisen linkkeineen lähteineen ja kaikkine #¤"¤ ja porukka voisi sitten jaaritella siitä uutisesta kätevästi siinä sitten.

Päästäisiin puhumaan politiikkaa ja sitten kaikilla olisi mukavaa! :mrgreen:
Avatar
Asikeikuli
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 408
Liittynyt: 31 Maalis 2006, 12:54
Paikkakunta: Kiuruvesi

Re: "Uutiset" osio foorumille.

Lukematon viestiKirjoittaja Murtola_Lasse » 29 Touko 2008, 23:18

Mielestäni politiikka pysyköön ulkona "Maatalousfoorumilta", ollaan edelleen tällä ammatillisella linjalla, eikö vain.
Murtola_Lasse
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1049
Liittynyt: 17 Joulu 2004, 17:27
Paikkakunta: Marttila

Re: "Uutiset" osio foorumille.

Lukematon viestiKirjoittaja Jari » 29 Touko 2008, 23:37

Murtola_Lasse kirjoitti:Mielestäni politiikka pysyköön ulkona "Maatalousfoorumilta", ollaan edelleen tällä ammatillisella linjalla, eikö vain.


Kyllä. Keskustelut erittäin antoisia vaikkakin rönsyileviä,kuten omiinkin tapoihin kuuluu :oops:

Uutiset voi ympätä sopivaan aihealueeseen,yleensä ne jotakin aihetta koskee. Yleinenpuoli nimenomaan tällaista varten?
Avatar
Jari
Luokka: >500hv
 
Viestit: 3510
Liittynyt: 05 Touko 2005, 11:05
Paikkakunta: K-Pohjanmaa

Re: "Uutiset" osio foorumille.

Lukematon viestiKirjoittaja Asikeikuli » 29 Touko 2008, 23:37

Murtola_Lasse kirjoitti:Mielestäni politiikka pysyköön ulkona "Maatalousfoorumilta", ollaan edelleen tällä ammatillisella linjalla, eikö vain.


No vitsiä yritin.. Eihän siitä tule mitään muuta kuin mehevä riita.
Mikä puolestaan on ihan jees aina välillä :mrgreen:
Eihän tässä nyt sanomalehteä yritetä uudestaan keksiä..

Tämänkaltainen olisi postaukseni uutiset osioon ja tietysti asianmukaisen linkin/lähteen kera niinkuin nyt tässä se on kauppalehti tietysti. :arrow:

Eurooppa menee maitolakkoon
Torstai 29.05.2008 klo 11:26

Keski-Euroopan maidontuottajat ovat liittymässä saksalaisten maitolakkoon. Maidontuottajien etujärjestöt Hollannista, Sveitsistä, Itävallasta, Belgiasta ja Luxemburgista ovat ilmoittaneet tukevansa vaatimuksia korkeammasta maidon tuottajahinnasta.

Saksan lakon toivotaan kiihdyttävän hintakeskustelua koko Euroopassa.

– Olen varma, että maitovirta ulkomailta vähenee merkittävästi, Saksan maitotilojen etujärjestön BDM:n puheenjohtaja Romuald Schaber korostaa.

Tuhannet saksalaiset maitotilat lopettivat tiistaina maidon toimittamisen meijereihin. Tuottajat ovat suivaantuneet meijereihin ja vähittäiskauppaan, jotka painavat yhdessä maidon hintaa alas.

Keskiviikkona, maitolakon toisena päivänä, meijereihin ja teollisuudelle toimitettiin tuottajien mukaan noin puolet vähemmän maitoa kuin normaalisti. BDM varoittaa maitopulan iskevän erityisesti Etelä-Saksassa jo viikonloppuna, jos sama meno jatkuu.

– Meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin käyttää maitoa painostuskeinona. Maito on valtaa ja meillä on maitoa, Saksan maidontuottajien puheenjohtaja Romuald Schaber uhosi alkuviikosta Münchenin pohjoispuolella järjestetyssä mielenosoituksessa.

Saksalaisessa vähittäiskaupassa maitolakko ei vielä näy. Teollisuus on vähentänyt sesonkituotteiden ja maitojauheen tuotantoa tasapainottaakseen raaka-ainetilannetta.

Suuret kauppakonsernit kuten Edeka, Rewe ja halpahalliketju Plus vahvistavat kuitenkin, että erityisesti etelässä kysyntä on kasvanut ja yksittäisiä maidon hamstraajia on jo liikkeellä.

Maitoteollisuus: Paniikin lietsontaa
Vähittäiskauppa uskoo kaikesta huolimatta siihen, ettei maitohuoltoon tule lähipäivinä suurempia ongelmia.

Saksan meijeireitä edustavan maitoteollisuuden etujärjestön mielestä tuottajat lietsovat paniikkia saadakseen yleisen mielipiteen puolelleen.

Järjestön mukaan toistaiseksi maitoa on tullut meijereihin keskimäärin 30 prosenttia vähemmän. Maitotilallisten mukaan toimitukset olisivat paikallisesti pudonneet jopa kolmannekseen normaalista.

– Minä en usko, että markettien hyllyihin tulee ”reikiä”, teollisuusjärjestön toimitusjohtaja Eckhard Heuser sanoo päivälehti Süddeutsche Zeitungissa.

Saksan maidontuottajat yrittävät lakollaan vedättää tuottajahintaa 40 senttiin litralta. Toistaiseksi toimitusseisokki ei ole merkittävästi heiluttanut maidon markkinahintaa.

Tällä hetkellä Saksassa maksetaan tuottajille maitolitrasta 27 - 35 senttiä. Etelässä hinta on korkeampi.

Maatalousasiantuntijoiden mukaan tuotantoa on kansainvälisen kysynnän kasvusta huolimatta Euroopassa edelleen liikaa ja siksi toimitusseisokeilla ei tilannetta juuri muuteta.

Esimerkiksi Pohjois-Saksan maitotilat suhtautuvat nihkeästi etelässä masinoituun lakkoon ja siksi pohjoisissa osavaltioissa maitolakon vaikutukset ovat olleet häviävän pieniä.

Kauppalehti, München


Ei tämä oikein ole yleistäkään eikä kotieläintäkään? :oops:
Avatar
Asikeikuli
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 408
Liittynyt: 31 Maalis 2006, 12:54
Paikkakunta: KiuruvesiPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

MAINOSPAIKKA