Halutaan vuokrata 1-2 ha peltoa Uudeltamaalta

Valvoja: Farmari-ryhmä

Tällä palstalla käyttäjät voivat ilmoittaa osto-,myynti-, lahjoitus-, työnhaku/työtarjouksista/urakointi -ilmoituksia. Lain vastaiset ilmoitukset poistetaan! Lue säännöt, ennen ilmoituksen jättöä.
Jälleenmyynti ja valmistajien toistuva uusien tuotteiden myynti-ilmoitukset poistetaan.

Halutaan vuokrata 1-2 ha peltoa Uudeltamaalta

Lukematon viestiKirjoittaja jarivehmaa » 11 Kesä 2018, 09:20

Hei,

Pääkaupunkiseudulla vaikuttava lennokkikerho haluaisi vuokrata 1-2 ha peltoa lennokkien lennätystä varten. Pellolle pitäisi päästä autolla. Peltosarka saisi olla avaralla paikalla, n. 30 min/50 km päässä Helsingin keskustasta ja vähintään 5 km etäisyydellä Helsinkin-Vantaan lentokentästä. Pitäaikainen vuokraus kiinnostaisi.
jarivehmaa
Luokka: Polkutraktori
 
Viestit: 2
Liittynyt: 11 Kesä 2018, 09:17

Re: Halutaan vuokrata 1-2 ha peltoa Uudeltamaalta

Lukematon viestiKirjoittaja Carnivor » 12 Kesä 2018, 13:09

Missä päin olette aiemmin operoineet? Onko Malmin kentälle tullut jotain rajoituksia? Suuria suihkumoottorilennokkeja vai pieniä sähkömoottorilennokkeja vai molempia? Viikin tutkimus ja koetilalla voitaisiin olla tyytyväisiä jos lennokit samalla karkottaa hanhia. Degerby/Torbacka on noin 50 km Helsingistä ja siellähän on lennokkitoimintaa ennestäänkin.
Avatar
Carnivor
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1502
Liittynyt: 28 Tammi 2005, 14:54
Paikkakunta: VS kv. 1B

Re: Halutaan vuokrata 1-2 ha peltoa Uudeltamaalta

Lukematon viestiKirjoittaja jarivehmaa » 14 Kesä 2018, 22:23

Lähinnä meillä on polttomoottori-, sähkölennokkeja sekä liidokkeja. Malmille ei ole saumaa ja Viikissä lienee joku korkeusraja, kun kuuluu Malmin lähestymisalueeseen. Oma peltosarka, jollain 10 v vuokra-ajalla + jatko-optiolla, on se mitä etsitään. Tarjoamme kilpailukykyisen vuokran.
jarivehmaa
Luokka: Polkutraktori
 
Viestit: 2
Liittynyt: 11 Kesä 2018, 09:17

Re: Halutaan vuokrata 1-2 ha peltoa Uudeltamaalta

Lukematon viestiKirjoittaja Don Essex » 17 Kesä 2018, 07:04

Asiassa on maataloustoiminnan kannalta suuri ongelma. Lähes kaikki maatalousmaa varsinkin eteläisessä Suomessa on tukikelpoista maata. Hallinto on määritellyt pelloille tukioikeuden. Jos peltoa ei viljellä, eli tukioikeuksia ei käytetä kahtena peräkkäisenä vuonna, valtio ottaa tukioikeudet pois korvauksetta. Takaisin niitä ei sitten saa käytännössä millään. Se tarkoittaa, että pellon kannattavuus on mennyt lopullisesti, kun vuokrasopimus päättyy.

Maassa on myös valmiiksi tukioikeudettomia peltoja, jotka olisivatkin tähän tilanteeseen hyvin käytettävissä. Ongelma on, että miten sellaiset lohkot voisi löytää. Tällaisten lohkojen omistajat ovat usein perikuntia tai pois muuttaneita, ja heidän saavuttamisensa alan palstoilta on epävarmaa. Maataloussihteereillä on kyllä tieto kaikista alueen tiloista, joilla on ollut maataloustoimintaa joskus. En tiedä olisiko heillä lupaa kertoa tällaisten tilojen hallinnoijista. Sieltä voisi ainakin kysyä.
Don Essex
Luokka: 75 hv., takaveto
 
Viestit: 85
Liittynyt: 28 Marras 2013, 18:07

Re: Halutaan vuokrata 1-2 ha peltoa Uudeltamaalta

Lukematon viestiKirjoittaja Auts » 18 Kesä 2018, 02:29

Don Essex kirjoitti:Asiassa on maataloustoiminnan kannalta suuri ongelma. Lähes kaikki maatalousmaa varsinkin eteläisessä Suomessa on tukikelpoista maata. Hallinto on määritellyt pelloille tukioikeuden. Jos peltoa ei viljellä, eli tukioikeuksia ei käytetä kahtena peräkkäisenä vuonna, valtio ottaa tukioikeudet pois korvauksetta. Takaisin niitä ei sitten saa käytännössä millään. Se tarkoittaa, että pellon kannattavuus on mennyt lopullisesti, kun vuokrasopimus päättyy.

Maassa on myös valmiiksi tukioikeudettomia peltoja, jotka olisivatkin tähän tilanteeseen hyvin käytettävissä. Ongelma on, että miten sellaiset lohkot voisi löytää. Tällaisten lohkojen omistajat ovat usein perikuntia tai pois muuttaneita, ja heidän saavuttamisensa alan palstoilta on epävarmaa. Maataloussihteereillä on kyllä tieto kaikista alueen tiloista, joilla on ollut maataloustoimintaa joskus. En tiedä olisiko heillä lupaa kertoa tällaisten tilojen hallinnoijista. Sieltä voisi ainakin kysyä.Kiinteitörekisteri on julkinen, sain pari vuotta sitten selville yhden metsänomistajan tiedot ilman puhelinnumeroa selville, kun kävin maanmittaustoimistossa kyselemässä. Tiedä, onko tää GDPR muuttanut käytäntöä.

Ainkin omien ns. passiiviviljelijöinen tietoa on minulle pari vuotta sitten luovutettu kysyttäessä maataloustoimistosta, tosin olen vuokralaisena näillä viljelijöillä.
Avatar
Auts
Luokka: >500hv
 
Viestit: 800
Liittynyt: 16 Helmi 2007, 19:47
Paikkakunta: Etelä-Suomi-> Kanta-Häme-> JanakkalaPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA