Käyttökokemuksia biologisista säilöntäaineista?

Valvoja: Farmari-ryhmä

Yleinen keskustelua kotieläinten tuottamisesta. Kaikki eri kotieläinmuodot.

Käyttökokemuksia biologisista säilöntäaineista?

Lukematon viestiKirjoittaja Santeri » 10 Kesä 2008, 00:29

Tervehdys

Biologiset säilöntäaineet ovat alkaneet kiinnostamaan yhä enemmän, koska niiden hinta on edullisempi kuin aiv-liuosten. Siksi haluankin tiedustella käyttäjäkokemuksia muutamista tälläisistä aineista.

Tähän asti rehut on tehty pääasiassa aiv2:lla, viime kesänä oli käytössä myös kärki-agrin Sil-all 4x4 ainetta, eikä ole huomattu eroja rehun säilymisessä paaleissa. Muita tällä hetkellä kiinnostavia aineita ovat nhk-keskuksen pentolac, ainakin paikallisella kauppiaalla myynnissä olevat silostar extra sekä bonsilage, varsinkin bonsilageplus. Aineiden välillä on hinnaneroa, mutta kuitenkin ovat aiv-liuosta edullisempia

Kaikki kokemukset näistä aineista kiinnostavat!
Santeri
Luokka: Polkutraktori
 
Viestit: 3
Liittynyt: 09 Kesä 2008, 23:19

Re: Käyttökokemuksia biologisista säilöntäaineista?

Lukematon viestiKirjoittaja Asikeikuli » 10 Kesä 2008, 16:16

Ensimmäinen kesä kun tehdään biologisella aineella ja peesasin naapureita ja tuttuja valitsemalla bonsilagen..
Nyt kun ei ottas väärää purkkia kun hiippailee jääkaapille viikonloppuna.
Hivenen myyjä tarjosi biotal ainetta joka oli melko uusi. Lieneekö kellään kokemusta?

Näyttää taas vähän siltä tämän kuun alku että ei puhettakaan että myisin perinteiset rehuntekovermeet pois.
Olkoon katon alla pumpulissa odottamassa huonompaa kesää ainakin niin kauan kun paalaus on urakoitsijasta kiinni.
Avatar
Asikeikuli
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 408
Liittynyt: 31 Maalis 2006, 12:54
Paikkakunta: Kiuruvesi

Re: Käyttökokemuksia biologisista säilöntäaineista?

Lukematon viestiKirjoittaja sirkussonni » 11 Kesä 2008, 10:21

Montaa eri merkkiä biologista on käytetty jo toistakymmentä vuotta, tällä hetkellä käytössä on kärki-agrin 4x4, se on hyväksi todettu ja sopii laajemmalla rehun kosteusrajoilla kuivalle sekä kosteammalle rehulle, säät kun voi vaihdella. Rehun laatu on tällä aineella ollut aina erittäin hyvää, lieneekö merkitystä sillä, että näyttää olevan markkinoijalla sama katu ositteessa kuin laboratoriollakin. :shock: De lavalin feedtech on melko kuivalle rehulle, kosteammalle ei sovi. Kyllä näillä homma toimii, mutta happoa ei saa samalla työmaalla olla, eikä mieluummin ole saanut olla ennenkään...
Avatar
sirkussonni
Luokka: >500hv
 
Viestit: 741
Liittynyt: 28 Helmi 2007, 18:46
Paikkakunta: Varsinaisesti Suomesta

Re: Käyttökokemuksia biologisista säilöntäaineista?

Lukematon viestiKirjoittaja claas » 20 Kesä 2008, 23:30

Kyllä ne hivenen maahantuomat biotalin aineet ovat parhaita mitä olen kaikista markkinoilla olevista biologisista aineista kokeillut. Toimivat 3 eri kosteus asteilla joten aina löytyy oikeaa ainetta kullekin kelille, en enää kahtena viime vuonna ajatellutkaan muita, niin hienosti toimivat ja asiakkaatkin ovat olleet todella tyytyväisiä! Ja suurin osa tunnetuista aineista on kokeiltu kaikilla eri keleillä. Ainiin, siis pyöröpaaliin tehtynä.
claas
Luokka: Polkutraktori
 
Viestit: 1
Liittynyt: 20 Kesä 2008, 23:22

Re: Käyttökokemuksia biologisista säilöntäaineista?

Lukematon viestiKirjoittaja Talonpojanpoika » 24 Kesä 2008, 21:51

Josilacilla tehtiin yhden kesän rehut, ja kokemukset ovat huonot. Koskaan ei ole meillä SYÖTETTY lehmille niin huonoa rehua. Iso korjuuala, laakasiilo ja pieni silppurivaunu eivät sopineet säilöntäaineelle. Vai olisisiko se toisinpäin... Hapolla säilötään nyt ja tulevaisuudessa vaikka koneet ovatkin jonkin verran tehokkaampia kuin silloin.
Talonpojanpoika
Luokka: Hevosaura
 
Viestit: 11
Liittynyt: 11 Tammi 2008, 21:42

Re: Käyttökokemuksia biologisista säilöntäaineista?

Lukematon viestiKirjoittaja stemma » 25 Kesä 2008, 20:16

Ensimmäisenä vuonna käytettiin Bioprofittia salvosiiloon tarkkuussilppurirehuun. Lämpöongelmia. Viime kesänä käytössä Lactofast, korjuu noukinvaunulla aumaan. Säilyi aika hyvin ja kelpasi myös. Nyt oli tarkoitus käyttää DeLavalin Feedtechiä samalla menetelmällä, vaan sateiden pelko sai vaihtamaan aineen Ässähappoon. No, olisi sitä kuitenkin voinut käyttää, rehu on jo korjattu. Jos sitten syyssadolla olisi uskallusta odottaa kuivempia kelejä. Syy Feedtechin valintaan tälle vuodelle oli aineen mukana tuleva natriumbentsoaattilisä (ja Lactofastia halvempi hinta). Aineen pitäisi estää avatun rehuvaraston lämpenemistä. Kaikkina vuosina vähintään puolet rehusta on tehty hapon kanssa, osin varovaisuudesta ja varautumisena huonoihin korjuukeleihin. Yleensä biologiset aineet toimivat parhaiten kuivassa rehussa. Jos on huolellinen ja nopea rehunkorjuussa (ja varaston tiiviiksi polkeminen onnistuu) niin kumpikin menetelmä toimii.
Avatar
stemma
Luokka: yli 150 hv
 
Viestit: 198
Liittynyt: 11 Tammi 2006, 22:39
Paikkakunta: Oulun eteläinen

Re: Käyttökokemuksia biologisista säilöntäaineista?

Lukematon viestiKirjoittaja 91 » 17 Joulu 2011, 02:17

Tervehdys

Onko tuosta Jbs Pentolac:ista tullu käyttäjäkokemuksia vuosien mittaan. Tämä kesä tehty Bonsilagella ja Jbs Pentolac tuntuu joissain määrin kiinnostavalta.
91
Luokka: 50 hv., takaveto
 
Viestit: 58
Liittynyt: 28 Tammi 2005, 19:52
Paikkakunta: Ylistaro

Re: Käyttökokemuksia biologisista säilöntäaineista?

Lukematon viestiKirjoittaja torbedo » 24 Joulu 2011, 22:42

bioligisella tehtii paaliin muutama vuosi sitte ku uskottiin ihimisten puheita että tulee hyvää rehua ja sillon tojettiin että paskaa meillä on tunkiollaki. Hiehot meni järkiää lauhaluomalle tai viimestään teuraaksi ku tuli kiima ongelmia jos ei ois ollu vanahaa auma rehua ylivuotisena niin ei ois pärjänny mitenkään. Nykyäänki jatkuu aiv2 käyttö ja siitä ei luovuta paljo mukavampaa olla navetassa ku elukat on kunnossa eikä tartte paskaa rapata rehusta.
torbedo
Luokka: Piikkipyörätrak. 20 hv
 
Viestit: 20
Liittynyt: 05 Kesä 2010, 19:20

Re: Käyttökokemuksia biologisista säilöntäaineista?

Lukematon viestiKirjoittaja rotocut » 24 Joulu 2011, 23:24

Meillä tehtiin tämänvuoden rehut kaikki paaliin n.1000kpl Hivenen myymillä Biotal aineilla 2-laatua yli 30% ja alle 30% kuivaineille. Ennen tehtiin puolet rehuista laakasiiloon AIV-2:lla ja oli hyvää ja paalaajanvaihdon jälkeen siirryttiin Biotalin aineisiin. Ongelmia ei ollut ensimmäisenä 3:na vuotena ei hometta ja maistui. Tämänvuoden paaleissa ollut hometta (naakat hakkasi n.200 paalia rikki) ja siitähän alkoi kovat "pudotuspelit". Karhottimen 7,5m jäljiltä paalattu Claas 255:llä 14 teräinen ja kääritty NHK1650:llä 16 paalia rullalla (triowrap) ja hyvin on säilynyt. Aiv-2 on tuplahintaista Biotaliin verrattuna, eikä Biotal ole lähimainkaan halvin. Jokainen valitsee omat aineet, eikä näissä ikinä viisaaksi tule.
rotocut
Luokka: Piikkipyörätrak. 20 hv
 
Viestit: 22
Liittynyt: 13 Tammi 2007, 12:14
Paikkakunta: MynämäkiPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

MAINOSPAIKKA