Mitä lihanviljelijä tietää suomalaisesta eläintuotannosta?

Valvoja: Farmari-ryhmä

Yleinen keskustelua kotieläinten tuottamisesta. Kaikki eri kotieläinmuodot.

Re: Mitä lihanviljelijä tietää suomalaisesta eläintuotannosta?

Lukematon viestiKirjoittaja citynuori » 04 Huhti 2010, 14:25

Astral kirjoitti:Moisen ruokavalion luonnossa mahdollistaa ihan normaalit luonnonlait. Sekä petoeläin että saaliseläin, joista kummatki tarvitsevat toisiaan.


Tuskin kukaan tarvitsee ketään tappamaan itseään. Ihminen ei myöskään tarvitse eläinperäistä ravintoa.

Oletko ajatellut sitä luonnonvaraisten eläinten elinympäristöjä siinä vaiheessa kun lähestulkoon kaikki tasainen maa raivataan pelloksi ravinnon riittävyyden takia?


Paljon enemmän sitä peltoa silloin tarvitaan kun kasvit kierrätetään eläinten kautta eikä käytetä suoraan ravinnoksi.

Se firma, joka patentoi synteettisen lihan varmastikaan ei tavoittele sillä mahdollisimman suuria voittoja vaan hyvää hyvyyttään haluaa ruokkia kaiken kansan?


Mahdollisesti vähän molempia. Tuskin ainakaan kovin kauaa mitään monopolia pystyy pitämään edes jos tuollaista jossain vaiheessa keksitään. Tämä nyt aika mutulla arvaus kyllä.
citynuori
Luokka: yli 100 hv
 
Viestit: 102
Liittynyt: 13 Loka 2009, 21:45

Re: Mitä lihanviljelijä tietää suomalaisesta eläintuotannosta?

Lukematon viestiKirjoittaja Astral » 04 Huhti 2010, 15:45

citynuori kirjoitti:Tuskin kukaan tarvitsee ketään tappamaan itseään. Ihminen ei myöskään tarvitse eläinperäistä ravintoa.

Paljon enemmän sitä peltoa silloin tarvitaan kun kasvit kierrätetään eläinten kautta eikä käytetä suoraan ravinnoksi.

Mahdollisesti vähän molempia. Tuskin ainakaan kovin kauaa mitään monopolia pystyy pitämään edes jos tuollaista jossain vaiheessa keksitään. Tämä nyt aika mutulla arvaus kyllä.


Ohhoh.. Ovatko tutkijat siis väärässä jotka väittävät ihmisen aivojen kehittyneen tähän pisteeseen juurikin sekaruokavalion takia? Tappaminen kuuluu myöskin osana normaaliin luonnon kiertokulkuun ihan lukeneempienkin ihmisten mielestä.

Pitäisköhän sun ensin tutustua edes pohjoisen Suomen pelto-oloihin ennenkun tulet tänne esittämään niitä "faktoja", joita omasta mielestäsi lähes kaikki kirjoittamasi teksti on? Tai vaikkapa Alppien vuoristoalueisiin joita paikalliset eläinlajit laiduntavat erittäin tehokkaasti. Siinä vain muutama monesta esimerkistä joista puhun.

Yritä ymmärtää että kyseisiä laidunalueita ei teidän maailmassanne voida silloin käyttää mihinkään ravinnontuotantoon. Nykyinen tuotanto on ohjautunut noille alueille ihan syystä, ei ihmisen käskystä.

Otathan myös huomioon vaikkapa rehuvehnän ja härkäpavun tuotantotavat ja ennenkaikkea kustannukset. Joidenkin valkuaiskasvien tuotanto Suomessa on riittävässä mittakaavassa lähes mahdotonta erinäisten tuotantoteknisten asioiden takia. Myöskin raha ohjaa vahvasti tuottajien päätöksiä. Ihan niinkuin muillakin normaaleilla yrittäjillä.

Mitäs seuraavaks, kielletään mallasohran viljely turhana puuhana, samoin kaakaon, teen, kahvin ja tupakan. Ihan vaan siitä syystä että teidänlaisten ihmiset saa mielenrauhan ja tahtonsa läpi. Viis siitä että kyseessä on toisen ihmisen laillinen ja kunnioitettava elinkeino
Astral
Luokka: yli 200 hv
 
Viestit: 264
Liittynyt: 09 Huhti 2008, 10:18

Re: Mitä lihanviljelijä tietää suomalaisesta eläintuotannost

Lukematon viestiKirjoittaja motard » 24 Marras 2010, 15:56

O.J. kirjoitti:Entäs sitten? Minä en tarvitse mm. vihreitä, OE-yhdistystä, Greenpeacea, sosialidemokraatteja tai ranskalaisia autoja.

Valitsen mieluummin hyvän pihvin, porvaripuolueen, MTK:n, kolme uutta ydinvoimalaa sekä reilut 200hv:sen ja reilut 200g CO^2/km päästävän quattron. Tämä ei pitäisi olla kenellekään suvaitsevaiselle ihmiselle mikään ongelma, kyse on omista valinnoistani.


Tässä kohtaa menee metsään, vaikka en suuremmin mitään valinnoistasi tuomitsekaan. Joillakin mainitsemistasi valinnoista on nykytietämyksen ulkoisvaikutuksia, jotka eivät rajoitu sinuun. Ei siis ainakaan minusta ole suvaitsevaisuus-argumentin paikka.

Ylipäätään tässä keskustelussa eläinoikeusliikkeen ja lihantuotannon puolustajien välillä on todella paha edetä yhtään mihinkään, johtuen siitä, että useimmat kotieläintuotannon puolustajat näkevät asian niin, että molemmat osapuolet tekevät niin kuin tahtovat valinnanvapauden nimissä, joko syövät lihaa tai sitten eivät -oma asia. EO-ihmiset taas nostavat eläimet yhdeksi osapuoleksi, jolloin ristiriita on ilmeinen.

Hyviäkin vasta-argumentteja Cn:lle on tullut, mutta tahtoo vaan peittyä innuendon alle, jopa samassa viestissä. Jälkimmäisestä esimerkkinä ollaan mm. päästy taittamaan peistä kasvien tietoisuudesta :?
motard
Luokka: 75 hv., takaveto
 
Viestit: 95
Liittynyt: 16 Loka 2007, 19:05
Paikkakunta: Salo

Re: Mitä lihanviljelijä tietää suomalaisesta eläintuotannost

Lukematon viestiKirjoittaja jyväjemmari1234 » 02 Heinä 2012, 00:46

Ok, eli pakko kysyä vielä tätä juttua sinulta, Citiboy, jos saisit satiaisia, suojelisitko niitä, koska nekin ovat vain viattomia eläimiä ? :mrgreen:
jyväjemmari1234
Luokka: Piikkipyörätrak. 20 hv
 
Viestit: 25
Liittynyt: 26 Huhti 2012, 17:50

Edellinen


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA