vasikan juottoautomaatti

Valvoja: Farmari-ryhmä

Yleinen keskustelua kotieläinten tuottamisesta. Kaikki eri kotieläinmuodot.

vasikan juottoautomaatti

Lukematon viestiKirjoittaja kuus1tiainen » 27 Joulu 2010, 17:54

Ei paljon löytynyt juttua juottoautomaateista. Tai en ainakaan löytänyt millään hakusanalla sopivaa juttua. Kertokaapa erilaisista koneista. Ja mitä pitää huomioida koneen käytössä. Haluaisin käyttäjän kokemusta juottoautomaatista kun siihen ollaan siirrytty. Kuinka on toiminut, onko parempi kuin vanha systeemi? Mikä on parempaa tai huonompaa? Mikä on aiheuttanut iloisen yllätyksen tai suuren pettymyksen.
kuus1tiainen
Luokka: 50 hv., takaveto
 
Viestit: 57
Liittynyt: 18 Marras 2010, 18:12

Re: vasikan juottoautomaatti

Lukematon viestiKirjoittaja sirkussonni » 27 Joulu 2010, 20:05

Ja jos jollakin on oikeasti kokemusta Holm & Laue (vai miten se kirotetaan ;) ) koneesta, niin kertoopa senkin, onko se niin paljon parempi, kuin hintakin on?
Avatar
sirkussonni
Luokka: >500hv
 
Viestit: 741
Liittynyt: 28 Helmi 2007, 18:46
Paikkakunta: Varsinaisesti Suomesta

Re: vasikan juottoautomaatti

Lukematon viestiKirjoittaja Savupilvi » 02 Touko 2011, 19:08

Meille on h&L automaatti on asennettu 2008 kesäkuussa kahdella juotto boksilla :) . Ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Ennen oli 2001-2008 Vapaa hapanjuotto. Hapanjuotossa oli ongelmia tuttien littuun menemisessä ja vierotus oli yhtä huutoa ja toisien imijöitä rupes tulemaan paljon, vasikkapiian pesu oli yhtä tuskaa terävien reunojen kanssa, talvella vastus ei riittänyt pitämään maitoa lämpimänä. Vasikat kyllä kasvoivat hyvin mutta imeninen oli todellinen riesa. Ja kun maitoa menni paljon. Kun uuden navetan myötä vasikkamäärät kasvoivat. Me ei Aikasemmin ei ollut kuullut mitään hyvää automaatiesta. Ja Kun keireliin tiloja katsomassa pieneltä vasikalta varastaa aika isompi vasikka maitoanoksen ja todella sairaita vasikoita.

Kun H&L esite ilmesty sähköpostiin. Esite oli niin hyvä että emme uskoneet silmiämme. Ja soitimme myyjän kanssa ja panimme myyjän koetukselle vasikoiden terveyskeskustelussa, lopulta vakuutuimme todella että se toimiin. Soittelimme niille joilla oli sama automaatti jo suomessa niitä ei ollut vielä silloin monta suomessa. Tillallinen vakuutti että toimii ja varastelua ei voi olla ja vierotus toimii tosi hyvin ei huutoja.

Meidän mielestä Hinta on hyvä koska tässä on isommat moottorit ja pesut toimivat tutille asti ja vasikat eivät voi varastaa koskaan toisen maitoannosta. Samaan juotto asemaan voi liittää useamman juotto bokseja. Juottaa enempi vasikoita. Kun toinen panta tulee tunistukseen maidon anto loppuu heti. Helpo on kun kerran laittaa pantoihin ruokinta ohjelman niin laitat vain uudelle vasikalle pannan päähän ja boksiin niin rupeaa heti antamaan juomaa. Ei tarvitse mitään alku säätöjä joka kerta laitaa. Ruokinta ohjelma vieroittaa pikkuhiljaa ohjelman mukaan. Kaikkia ruokintatauluja voi säätää: Kerta-annosta, päiväanosta, vierotus ajankohta, kuinka paljon vähentää päivässä maitoa... Säätöjä voi myös tehdä vasikka kohtaisesti ja ryhmä kohtasesti.
Juotto koneeseen voi liitää uusia toimintoja ilman uuden juottolaiseen ostoaa. Neste anostelukin on mahdollista joka juottaisi ripuli vasikoille ainetta. H&L tekee yhdellä tilalla hapanjuottoa maidon hapattaa anostelija lisää happoa maidon sekaan.

Alussa oli meillä 50 % maito kone. Joka siis tekee maksimissaan maitojauheesta 50% ja maidosta 50% juoman. Ja jos ei ole maitoa niin tekee puhtaasti maitojauheesta. Maidon pysty säätämään myös alemmaksi jos oli maitoa vähempi esim 20% maitoa ja maitojauhetta 80 %. Eli Kone lämittää maitojauheen ja maidon kuumalla vedellä jonka sekoittaa ja pumppaa maidon vasikalle tutiin. Tällä systeemillä voit hyödyn käyttää maidonkin vasikoille.

Nyt talvella asennetiin 100% maitokone lisäosa koneessen. Jolla voi laittaa ihan pelkastäänkin maitoa jonka kone lämmittää. Nyt voin juottaa ternimaidonkin vasikoille automaatista. Juotan jo toisen juotonauto maatista vasikalle. Voin säätää milloin rupeaa antamaan vasikalle maitojauhetta sekaan ja milloin antaa kokonaan maitojauhetta vasikalle.
Voin säätää maidon osuutta 0-100% juomasta loppu on aina maitojauhetta.
Koko ainakana on vain huutanut vieroitusta alle 3 vasikkaan. Vieroitus on hyvä, niille huutajille vähensin päivä vähennystä pienemmälle ja huuto loppu. Imeniset toisiin vasikoihin olvat vähentyneet. Hyvää on se verrattunna vapaa juotto automaatiin näen jos joku ei ole käynyt automaatissa. Kuluvia osia on letkuja ja tutit. Ja tetenkin maito ja maitojauhe ja pesuaine :D . Paksun ternimaidon kanssakin toimii. Monen merkkiset maitojauheet toimiin. Jauheen kalibrointi on tärkeää kaikissa automaatieissa. Tuttien pesu ja lehkujen tarkistus. Vasikat ovat hyvin kasvaneet yhtä hyvin kuin hapanjuotossa ja syövät väkirehua hyvin ennen vieroitusta jo.
Savupilvi
Luokka: Polkutraktori
 
Viestit: 2
Liittynyt: 23 Huhti 2011, 16:18Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA