luomusika

Valvoja: Farmari-ryhmä

Yleinen keskustelua kotieläinten tuottamisesta. Kaikki eri kotieläinmuodot.

luomusika

Lukematon viestiKirjoittaja 930738 » 16 Tammi 2012, 21:25

joko, olisi aika luomusikalalle....mitä arvon raatilaiset ovat mieltä ? :!:
930738
Luokka: Puutarhatraktori
 
Viestit: 5
Liittynyt: 16 Helmi 2008, 18:50

Re: luomusika

Lukematon viestiKirjoittaja ja101 » 18 Heinä 2012, 22:46

Omasta mielestä hinta ei ole vieläkään riittävä. Kysyntää voi olla ainakin tutkimuksissa, mutta mikä siitä sitten on todellista kysyntää. Suomalaisilla on sellainen paha tapa, että täällä ei ruokaa arvosteta. Toisaalta suomalainen tavanomaisestikkin tuotettu sianliha on maailman kärkeä. Hakkaa mennen tullen ulkolaiset luomut puhtaudessa yms.

Lisäksi minusta on luomussa on muutama asia jotka ei oikein mahdu ajatusmaailmaani. Toinen näistä on se, että mitä luomua se on jos fossiilisella polttoaineella rullataan pellolla useamman kerran? Meillä edustetaan tällä hetkellä lähes tuota toista ääripäätä. Tilalla harjoitetaan suorakylvöä mahdollisuuksien mukaan. Ruiskutuksia tehdään tarpeen mukaan, mutta "varmuudenvuoksi" ruiskutuksia ei tehdä. Jos omistaisin lietteenmultaimen niin saisin kasvustot perustettua kahdella ajolla, suorakylvö ja lietteenmultaus. Tähän päälle 3-4 ruiskutuskertaa vuodessa plus mahdollinen lisälannoitus kasvukaudella. Montahan ajokertaa luomussa menisi? Vaikka ajokertoja ei olisi enempää niin polttoainetta ainakin kuluisi enemmän.

Toinen asia on sitten tämä luomusikojen rehustus. Suomessa kun on niin pienet markkinat niin luomurehuja tuodaan ulkomailta. Tässä asiassa voitta niinkuin luomuleima paperissa kotimaisuuden. Omasta mielestäni olisi parempi satsata 100% kotimaisuuteen pelkän luomu-sanan sijaan. Tiedän toki, että sellaisiakin tiloja varmasti on jotka syöttävät luomusioilleen pelkkiä kotimaisia omalla pellolla tuotettuja rehuja, mutta mahdollisuus olisi käyttää muutakin.

Mutta tunteilla näitä asioita ei kannattaisi ratkaísta vaan järjellä. Ja lakiahan on kaikille suomessa viljeleville sama, joten jokainen tehköönsä päätöksensä itse ja perustaen sen mihin haluaa. Itse olen avoin kaikelle uudelle ja mitään vaihtoehtoa en halua pois sulkea.

Mutta nyt asiaan. Jos omistaa yhdistelmäsikalan joka on kohtuu muutoksin muutettavissa luomuehdot täyttäviksi ja oma rehun tuotanto on kunnossa eli luomuviljelyä on jo harrastettu niin mikä ettei homma voisi toimia. Markkinat on kuitenkin niin rajalliset, että uutta ja suurta en uskaltaisi alkaa rakentamaan.
ja101
Luokka: yli 100 hv
 
Viestit: 104
Liittynyt: 30 Kesä 2012, 14:58Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA